reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

I, II i III trymestr - samopoczucie, uczucia, emocje, pytania, wątpliwości

Julianna ja niestety nie karmiłam córeczki piersią ponieważ pokarm mi zanikną zaledwie po niecałych dwóch tyg:baffled: mimo tego,ze strarałam sie pilam herbatki itd. Mam nadzieje ,ze tym razem mi sie uda bo nie chcę mieć kolejny raz nerwa na siebie,że jestem złą matką. Co do jedzenia mam nad tym na szczęście samokontrole i wierze,że waga bedzie w normie ale obawy i tak sa duże.

reklama
dziewczyny mam nadzieje ze te witaminy zalecil wam lekarz bo ja na waszym miejscu niepotrzebnie bym sie nie szprycowala chemia:/ ja jem tylko folik, juz od kilku miesiecy i chyba lepiej jesc wiecej warzyw, owoców itd. niz tabletki. takie jest moje zdanie. Z waszych wypowiedzi wynika ze jak tylko dowiedzialyscie sie ze jestescie w ciazy to siegacie po witaminy dla przyszlych mam;) bez obrazy oczywiscie:))))

mi witaminy kazała brać pani endokrynolog jakoś we wrześniu więc narazie biorę.. chciałabym jeść więcej warzyw i owoców ale totalnie nie mam apetytu od ponad tygodnia :(

Ja w poprzedniej ciąży też brałam witaminy i żyję:) Moje dziecko było bardzo zdrowe:) Ja przytyłam za pierwszym razem 8 czy 9 kg,ale miałam cukrzycę ciążową, więc i dietka była.
Pewnie, że lepiej jeść owoce i warzywa, tylko gdzie Wy teraz znajdujecie te świeże warzywa i owoce?:) Latem, jak ktoś ma z działki...rozumiem. Jednak pora zimowa nie zostawia dużego wyboru...hipermarketowe winogrona w grudniu...banany, które leżąc połowę dnia robią się czarne...Nie oszukujmy się, więcej w tym chemii niż witamin.

Takhisis zgadzam się z tobą te owoce marketowe są do niczego,ja z owoców to jabłuszka wcinam bo mam swoje w chłodni niepryskane więc wiem,że zdrowe:-) Witaminki wiadomo nie zaszkodzą i jestem jak najbardziej za,choć w ciąży z córką lekarz kazał mi w pierwszym trymestrze brać tylko kwas foliowy dopiero od drugiego brałam witaminki. Teraz chodzę do innego lekarza ponieważ wcześniejszy był strasznie nieprzyjemny jakby przyjmował mnie z przymusu. Natomiast ten jest fenomenalny, ogólnie kazał mi jeść codziennie chociaż jeden jogurcik,jakiś owoc.

Takhisis / MAdziulka11 ja tylko czekam aż będzie już kwiecień i będę mogła pojechać na moją działeczke posadzić sobie ogórki, rzodkiewki i inne warzywa, jest z tym trochę roboty niestety ale takie ogórki to zupełnie inaczej smakują niż te z marketu, mam wrażenie że warzywa z marketu są wodniste bez smaku :/

dziewczyny w 7tc i wyżej!
chciałam sie zapytać o brzuszki... Bo miałam jakis czas spokoju a od wczoraj wieczora kluje mnie w brzuszku od czasu do czasu...wy tez tak macie??

dziewczyny w 7tc i wyżej!
chciałam sie zapytać o brzuszki... Bo miałam jakis czas spokoju a od wczoraj wieczora kluje mnie w brzuszku od czasu do czasu...wy tez tak macie??

tak możesz odczuwam ból w podbrzuszu, kłucie jajników i podbrzusza... jest to całkowicie normalne :) powiększa się macica, szaleją hormony :) też tak mam

Wczoraj się dowiedziałam od Doktorka, że tak bolą rozciągane, przez powiększającą się macicę, więzadła obłe. Normalna, fizjologiczna sprawa jak powiedział, choć przyznam, mało przyjemna:baffled:

A no do przyjemnych to nie należy:/ do tego jak idę to czuje ten brzuszek... Całe szczęście dzis po 17zaczynam weekend ;)

reklama
Do góry