reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

I, II i III trymestr - samopoczucie, uczucia, emocje, pytania, wątpliwości

a mnie dziś o 4 rano chyba dopadła grypa jelitowa bo godzine siedziałam w toalecie...teraz dopiero wstałam, jem suchą bułe i popijam herbatą, o 13 mam wizyte u lekarza, żadnych leków nie brałam bo na wszystkich ulotkach pisze, że skonsultować się z lekarzem więc wolałam nie ryzykować...

reklama
Widzę,ze jest nas trochę z takim problemem :baffled: Mnie meczy to samo, wzdęty brzuch,gazy i problemy z załatwianiem się . Mnie to strasznie męczy kupiłam sobie wczoraj Laxinat można go stosować w ciąży,znajduję się w nim suszona śliwka,suszona morela błonnik i coś tam jeszcze. Mam nadzieję,ze mi pomoże. Jeśli wam coś ulży w tych cierpieniach to dajcie znać może i na inne to zadziałam. u mnie na razie zbyt krótki okres stosowania żeby były rezultaty.

chyba też kupie sobie ten laxinat, tylko u mnie apteka zamknięta przez parę dni, jutro jak będę w Poznaniu to kupie.
dzisiaj to mi powietrze lata po jelitach i uciska aż pod cycki ;/

Cześć Mamusie :)
Moje narazie mini skuteczne rozwiązanie na problem zaparć/wzdęć/gazów to suszone śliwki, activia i od dziś rano na śniadanie jem owsiankę :). Narazie przeszły mi lekko wzdęcia reszta bez zmian ale to dopiero poczatek nowej "diety" :) będę w piatek u gin to się zapytam jakie ona widzi rozwiązanie mojego problemu.

wiekszosc ma zapracia a ja z kolei totalnie poprawiona przeminae materii- 1-2 razy dziennie wyprozniam sie bez problemu..wczesniej przed ciaza mialam problem bo 2-3 razyw tygodniu....widzicie jak to roznie co organizm to inaczej reaguje

die_perle u mnie tak jak u ciebie (prawie). W sumie nigdy nie miałam problemów, ale teraz to 2-3 razy dziennie.

Hej. U mnie bez zaparć, tylko mdłości. Na szczęście nie wymiotuję. Wczoraj w biedronce kupiłam śliwki zwykłe, nie suszone. Może to mi pomaga. No i raz dziennie staram się wypić dużego kubusia, może to też ma na to wpływ. Lekarz na wizycie powiedział też że trzeba wypić 2 l wody niegazowanej. Jakoś mam z tym kłopot, bo zazwyczaj mało piję. Ale trzeba się zmusic.

No i mam pierwsze wyniki badań z Morfologia + płytki + rozmaz automatyczny. Wszystko OK oprócz limfocytów (mniej niż norma) i neutrofili (więcej niż norma). W sumie się nie znam, ale jakby było źle to by dzwonili.
Więc spokojnie czekam na wizytę i resztę badań ;-).

reklama
No to ja się dołączam do wzdętych mamusiek ;) Okropnie się wtedy czuję, jakbym piłkę połknęła :/ Jem jabłka, bo strasznie mi smakują, wypróżniam się różnie - raz łatwiej raz nie. Myślałam właśnie o espumisanie. Mam jeszcze w domu taki specyfik jak Colon C. Niestety nigdy go nie brałam i musiałabym poczytać skład.
A siostra, która niedawno chodziła w ciąży na zaparcia jadła płatki owsiane w szklance codziennie na czczo i jej pomagały.

Do góry