reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

I, II i III trymestr - samopoczucie, uczucia, emocje, pytania, wątpliwości

die_perle ja dziś byłam na pierwszej wyzycie czyli w 6tygodniu. Dostałam skierowanie na badania i dopiero na usg. Podobnie jak ty to moja druga ciąża i całkowicie nie mam żadnych obiawów nie muli mnie nie mam żadnych smaków nic całkowicie. Jedyne co to jestem senna ale to chyba dlatego,że przestalam pic kawe.

reklama
Hej dziewczyny jestem w 8 tyg 3 d ciąży, nudnosci mam już 3 tydzień, na jedzenie nie mogę patrzeć:( śpię w każdej wolnej chwili. Piersi z miseczki a powiększyły sie do c, ( jedyny urok jak na razie) mam huśtawki nastrojów, ze nawet na reklamie potrafię plakac. Pierwsza wizytę mam w 10 tyg No i troszkę jeszcze muszę poczekać ....

Cześć dziewczyny :-) pierwszy raz pisze w tym wątku przeskoczyłam ze staraczek styczniowych. Napiszę coś może o sobie mam jeszcze 23lata, hymmm...mam 4.5roczna córkę i jestem w 6tygodniu ciąży:happy: z czego się niesamowicie cieszę :happy:. Może na początek zapytam was jakie macie witaminki dla kobiet w ciąży??? Ja kupiłam Prenatal i hymm...nie jest to zbyt ekonomiczne opakowanie bo wychodzi mi,że płacę zeta za tabletkę :baffled: może mi coś polecicie :tak:

prenatal ma dużą zawartość kwasu foliowego bo aż 800 jednostek i chyba nie ma innych witamin które mają podobną ilość. ja brałam vita miner prenatal+dha, opakowanie 30 tabletek + 30 kapsułek coś koło 25-30zł, prenatal 90 tabletek u mnie kosztuje 45zł więc prenatal bardziej się opłaca.. wejdz na doz.pl - zamow sobie tam witaminki i mozesz odebrac w wybranej przez siebie aptece, oni chyba maja najtansze i maja tez program znizkowy dla mamy i malenstwa, jak sie zapiszesz to masz rabaty nawet do 50%

Na pierwszej wizycie u lekarza bylam we wtorek i oczywiscie stwierdzil ciaze, dostalam zdjecie pecherzyka i mam sie zglosic za 2 tygodnie. To moja druga ciaza i juz wiem ze bedzie inna niz pierwsza. Mdli mnie od rana do wieczora juz od dobrego tygodnia podczas gdy przy pierwszej czulam sie super. Zachcianek brak, ale za to glodna za dwoch:-D.

Paulinek ja mam podobnie jak ty tylko,że odwrotnie:-) w pierwszej ciąży na początku czułam się fatalnie, mdliło mnie miałam zachcianki, a teraz w ogóle nie czuję się jakbym była w ciąży, wiadome piersi bolą ale poza tym czuję sie fantastycznie. W sumie to dopiero koniec 6 tyg. może się to jeszcze zmienić,ale mam nadzieję ,że nie :happy2:

Ja tam dalje bezoobjawowo..lekkie mulenie z wieczora, moze troszke czestrzee siku, sennosc zlapala mnie dotychczas 2 razy..a tak wszytko fajnie:)
Ja witamin nie biore zadnych oprocz zwiekszonej dawki kwasu foliowego-5 mg i jodu :) czasem popijam sobie magnez z witaminka b6- z tabletki musujacej:) a i pije cherbatke z pokrzywy oraz z imbiru (ponoc lagodzi mdlosci i nudnosci)- ja ich nie mam a pije bo lubie:):)

Niestety mnie nadal meczy. Ledwo dzis w pracy wysiedzialam. Nudnosci i dziwny posmak w buzi. Z jednej strony czuje sie glodna a z drugiej wszystko smakuje jak trawa i po paru kesach mam dosyc. Zaczynaja mnie draznic zapachy. Cale szczescie ze dzis mezus obiad gotuje.
Malo tego jakies syfki mi powychodzily na dekoldzie ktorych nigdy wczesniej nie mialam.

Ostatnia edycja:
ja czuje sie znów fatalie...cały weekend miałam mdłości i czułam sie fatalnie i przeleżałam praktycznie całą sobotę i niedzielę i warczałam tylko na mojego męza który kręcił mi sie co chwile przy łóżku....dzisiaj od rana ok i już sie cieszyłam że to koniec az tu jak wieczorem znów mnie złapało....masakra....niech te mdłości się skończą bo się wykończe...:no::no::no::no::no::no::no:

reklama
Łączę się z koleżankami, muli mnie strasznie - tyle, że nie wymiotuje. Cały czas coś przegryzam, bo głodna jestem - wtedy "mulenie" się uspokaja jak jem, a potem znów na nowo. Ale właśnie zakupiłam migdały i na prawdę pomagają. A i jeszcze sok pomarańczowy pomaga. Spróbujcie a nuż zadziała.

Do góry