reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

I, II i III trymestr - samopoczucie, uczucia, emocje, pytania, wątpliwości

Łączę się z koleżankami, muli mnie strasznie - tyle, że nie wymiotuje. Cały czas coś przegryzam, bo głodna jestem - wtedy "mulenie" się uspokaja jak jem, a potem znów na nowo. Ale właśnie zakupiłam migdały i na prawdę pomagają. A i jeszcze sok pomarańczowy pomaga. Spróbujcie a nuż zadziała.

mi sok pomaranczowy pomagał...ale tylko z początku...teraz już nie działa:-(

reklama
prenatal ma dużą zawartość kwasu foliowego bo aż 800 jednostek i chyba nie ma innych witamin które mają podobną ilość. ja brałam vita miner prenatal+dha, opakowanie 30 tabletek + 30 kapsułek coś koło 25-30zł, prenatal 90 tabletek u mnie kosztuje 45zł więc prenatal bardziej się opłaca.. wejdz na doz.pl - zamow sobie tam witaminki i mozesz odebrac w wybranej przez siebie aptece, oni chyba maja najtansze i maja tez program znizkowy dla mamy i malenstwa, jak sie zapiszesz to masz rabaty nawet do 50%

dziewczyny mam nadzieje ze te witaminy zalecil wam lekarz bo ja na waszym miejscu niepotrzebnie bym sie nie szprycowala chemia:/ ja jem tylko folik, juz od kilku miesiecy i chyba lepiej jesc wiecej warzyw, owoców itd. niz tabletki. takie jest moje zdanie. Z waszych wypowiedzi wynika ze jak tylko dowiedzialyscie sie ze jestescie w ciazy to siegacie po witaminy dla przyszlych mam;) bez obrazy oczywiscie:))))

ja też biore tylko folik :) pewnie dopiero jak zaczne II trymestr zdecyduje sie na witaminy.... ale jem duzo owoców :)

Dziewczyny ja wcinam owoce pije soki ale myślę,że to swoją droga a witaminki swoją :-) Co do mdłości to ja nie mam tych objawów na szczęście,ale za to piersi mi mało nie rozsadzi bolą strasznie:baffled: Byłam dziś też u lekarza wyniki sa ok BHCG podwyższone:tak: następną wizyte mam za trzy tyg i wcześniej badania oczywiście. A wy jak po wizycie jakie odczucia? :sorry2:

Jeszcze dziewczynki chciałam zapytać czy może macie jakieś rady co do utrzymania wagi w ciaży. Mianowicie chodzi mi o to jak przytyć jak najmniej. Pytam ponieważ w pierwszej ciaży miałam mega apetyt i przyznaje sie podjadałam w nocy i cóż z wagi w 4tyg 54.5kg przytyłam strasznie do wagi przed porodem 96kg :baffled: i całkowicie nic nie zrzuciłam po porodzie :crazy: Na szczęście się ogarnęłam i wzięłam za siebie przeszłam na dietkę i spadłam do 62kg w lato a w zimę wiadomo teraz mi 2kg przybyło bo się siedzi w domu. Teraz staram się jeść kolacje ok 18 a nawet przed wiadome przychodzi 20 skręca kiszki ale się nie daję, mimo to obawiam się,że wrócę do wagi giganta. Jeśli macie jakieś ''złote rady'' byłabym wdzięczna :-)

ja witaminek nie łykam, tylko folik. lekarz już w pierwszej ciąży powiedział mi, że witaminki to tylko w okresie jesiennym warto brać. a tak to faktycznie warzywka i owoce. z sokami bym nie przesadzała. pic najlepiej głównie wodę. ja przez soki miałam ryzyko cukrzycy ciążowej poprzednim razem.

Ja tam nic złego w jedzeniu witamin nie widzę :-D gorzej jak ktoś ma niedobory i ich nie je...mi lekarz w poprzedniej ciąży zalecił od razu suplementację.
Madziulka nie mam żadnych złotych rad, chyba poza samokontrolą :-) kobiety często usprawiedliwiają się ciążą i jedzą bez opamiętania... Ja przytyłam 10kg, mimo że 7 miesięcy leżałam :sorry2: Po pół roku od porodu miałam -5kg, w moim przypadku karmienie piersią okazało się świetną dietą odchudzającą :-D

reklama
Do góry