reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

I, II i III trymestr - samopoczucie, uczucia, emocje, pytania, wątpliwości

Antiope ale ja w pełni przygotowuje się do przyjścia Ktosia :-D Cala wyprawkę już mam, dużo czytam - ja po prostu lubię mieć wszystko dopięte na ostatni guzik, wszystko zaplanowane i tak teraz wszyscy się ze mnie śmieją, że "tylko" dziecka nie zaplanowałam:tak: (Planowałam od 2-óch lat jednak nie wychodziło, a kiedy skupiłam się na chorobie to nagle jest nasz Ktosiek:-D)
Pracuję od 7 do 15, wiec mam sporo czasu po pracy i jak widać w pracy też, więc to chyba zależy od rodzaju pracy. Ja baaaardzo swoją lubię i już w grudniu zamierzam się pokazywać w biurze - na chwilę, tak żeby tylko kilka faktur wystawić, ale zawsze coś :-)
Rajani tak jak mówisz - to ze względu na raka - operację miałam w grudniu i w kwietniu miałam przyjmować jod jako leczenie uzupełniające, ale w marcu okazało się że jestem w ciąży więc wszystko się przesunęło - mam nadzieję, że w trakcie tego roku żadne przerzuty się nie utworzyły i że tylko raz będę musiała iść na onkologię. A jod jest bardzo niebezpieczny, wiec po wyjściu ze szpitala przeniosę się do mojej mamy na 2tygodnie - bo absolutnie z żadnym dzieckiem i kobietami w ciąży nie mogę mieć kontaktu.
A mogę zapytać dlaczego Ty będziesz musiała zostawić Dzidziusia? Od razu po porodzie? Bo pewnie będziesz musiała jeszcze dojść do siebie....?
Dr Hausa też już przeleciałam, ale najbardziej kocham "Chirurgów" - dosłownie 4 razy wszystkie sezony!!!!!! Ale to normalne już nie jest moim skromnym zdaniem:-D
A i w sumie po pracy dosłownie ŻADNYCH obowiązków nie mam, więc pewnie też dlatego nie wyobrażam sobie życia bez pracy, bo po 15:00 umieram z nudów i już nawet wpadłam na pomysł, że sama zacznę malować pokoik Ktosiatka, no bo i tak siedzę, a ja muszę być ciągle w ruchu :-D

reklama
tosienka ja jeszcze siedzę w pracy, zanudziłabym się w domu, dopóki nic mnie jakoś specjalnie nie boli to chodzę a mam niedaleko, we wrześniu biorę troszkę urlopu, a w październiku L4 chociaż od pracy i tak się nie uwolnię, może tylko na miesiąc, potem mam zamiar pracować z domu po 2 godzinki dziennie bo z tego będę mieć kaskę która bardzo się przyda

ja już czekam na wrzesień żeby oglądać na wspólnej i M jak miłość :p w tej TV to nic nie ma :/

Joanna to widzę, że mamy podobne podejście - ja do pracy dojeżdżam 20km i zamierzam jak już spakuję torbę wozić ją na wszelki wypadek ze sobą - zawsze mnie ktoś na porodówkę dowiezie :-D I w listopadzie nie zamierzam się pokazywać w biurze, ale w grudniu to na pewno - bo i tak jak mówisz dodatkowa kasa, tęsknota za miejscem pracy i obawa, że tak mi nakręcą w fakturach, że tego nie odkręcę - więc grudniowe F.VAT wolę sama powystawiać, a niestety właśnie w grudniu mamy najwięcej pracy. I zawsze jak wracałam z wakacji dostawałam podwyżkę - szefu doceniał moją pracę jak sobie beze mnie nie radzili, więc niech trochę zatęsknią :-)

A co oglądania seriali to mogę polecić stronkę seriale24.pl - zapłaciłam 10zł za 30dni i bez problemu, kulturalnie mogę sobie oglądać do woli :)

Na kinomaniaku za darmo mozna ogladac prawie wszystko :) ale ja House'a jade z dysku, brat mi sciagnal wszystkie sezony, ja za to czekam na pazdziernik na 5 sezon Pamietnikow Wampirow ^^

Tosienka, po 4 tygodniach bedzie mozna zrobic badanie histopatologiczne by moc okreslic jakie stadium jest tak naprawde choroby, bo po cin 3 to niestety juz tylko rak a nie stan przedrakowy.
Gdy beda wyniki - zabieg czy tam operacja - zalezy co trzeba bedzie wyciac.
Wiec jakis czas spedze tez w szpitalu.

Rajani dobrze będzie:-D Co by nie było, choć mam nadzieję, że nie będzie to złośliwe to i z tym da się żyć - to nie wyrok. Teraz są takie metody - tak jak piszesz albo zrobią zabieg, albo operację.
Ja tak sobie to obmyśliłam, żeby leczenie zacząć po świętach - już 2lata zeszłe w święta było mi podwójnie przykro, że jeszcze Dziecka nie ma, także w tym roku to będą mam nadzieję najpiękniejsze święta Bożego Narodzenia i żadne choróbsko mi tego nie popsuje...

Rajani mam nadzieje że to tylko max stan przedrakowy i pójdziesz jednego dnia do szpitala i tego samego dnia wyjdziesz wtedy bys nie musiala zostawiać dzidziusia na zbyt długo ... ja po 6 tyg robie cytologie i za jednym zamachem wezme skierowanie na kolposkopie

Dzaga ja kolposkopie mialam robiona w 14 tygodniu ciazy chcieli juz wtedy pobrac wycinek ale sie nie zgodzilam.

Nawet jesli to bedzie zabieg to nie wyjde na drugi dzien - minimum 4 dni badz 5 bedzie mnie czekalo w szpitalu.
A u Ciebie cyto napewno wyjdzie dobrze :)

ja w ciazy miałam tylko cyto i wyszła 1 grupa.. ale mam wszystko powtórzyc...
ja wycinki miałam pobierane pod narkozą a wczesniej kolposkopie.. nie robia tego u mnie za jednym zamachem...

trzeba wierzyć że będzie dobrze, że po zabiegu już nie będzie problemów ale trzeba się badać ....

Oj tak Dżaga to podstawa! Badania, ale niestety nie zawsze. Jakbyście mi powiedziały rok temu, że mam raka tarczycy w życiu bym nie uwierzyła!!! Bo wyniki tarczycowe miałam idealne!!!!:szok: (W związku ze staraniem się o Ktosia robiłam badania krwi w lipcu zeszłego roku) No, ale widocznie tak miało być... Oczywiście nikomu nie życzę żadnych złośliwych zwierzątek, bo to nic przyjemnego, ale jeszcze raz powtórze - to nie wyrok. Trzeba myśleć pozytywnie!

reklama
pewnie że tak... ja też regularnie sie badałam ze względu na nadżerkę i w życiu bym nie powiedziala że będe mieć CIN2 o_O teraz zamiast raz na rok to będe się badać raz na pół roku ...

ja to czasami mam wrażenie że społeczeństwo wyginie przez raka o_O

Do góry