reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

I, II i III trymestr - samopoczucie, uczucia, emocje, pytania, wątpliwości

reklama
Mnie bolą plecy tylko jak chwile posiedze bez oparcia, wtedy kłade się na chwilę na podłodze i jest lepiej... Wczoraj wieczorem zjadłam pół arbuza i to był duży błąd :szok: budziłam się chyba co godzinę bo tak mi się siku chciało... Dzisiaj jestem wykończona... Czytałam gdzieś że ten przerywany sen, spowodowany koniecznością chodzenia do toalety ma nas przyzwyczaić do nocnego wstawania do dzidziusia :-D

Ostatnio mam jakieś napady bólu głowy, takiego migrenowego. Gdzieś wyczytałam, że ponoć to się zdarza w ciąży. Ale męczy mnie to, bo nie dość, że wstaję kilka razy w nocy, to jeszcze zaraz głowa mi eksploduje... Dzisiaj to samo.

joanna153 ja też miałam takie bóle głowy, praktycznie codziennie. Na szczęście same przeszły.

Bóle głowy też miałam, choć nie mogę tego nazwać napadem, na ogół przez ciśnienie, kiedy naprawdę nie mogłam wytrzymać wypijałam słabą kawą albo już w ostateczności brałam paracetamol... Na szczęście przeszły, i teraz nie mogę narzekać ...

Mnie też głowa boli jak ciśnienie się zmienia i jedyne do tej pory robiłam to ręcznik mokry na głowę i próbowałam zasnąć, ale łatwo nie ma, bo boli jakby ją miało rozsadzić.

U mnie te bóle głowy były niezależnie od ciśnienia i mojego (które mierzyłam) i otoczenia.

cześć dziewczyny,
u mnie w zasadzie prawie 3 trymestr ale nie widziałam wątku.
czy zdążylo Wam się zaslabnac? ja dziś prawie zemdlalam w pracy. Gorąco i duszno mi się zrobiło, ciemno przed oczami. Nie mogłam złapać tchu i serce kolatalo, wszystko trzeslo mi się w srodku. Położyli mnie na ziemi, zrobili zimne oklady i po 20 min przeszło. Było dziś w uk koło 23 stopni więc bez przesady. piłam dużo i byłam po lunchu. jutro mam wizytę u gina to się poradzę.
Czy ktoras z Was tak miala?

Zasłabnięcia zdarzały się, ale słabe w pierwszym trymestrze, tzn. wystarczyło bym usiadła, napiła się wody i robiło się lepiej. W 3 trymestrze to dopiero niebezpieczne, nie daj Boże upaść itd., dlatego dobrze że idziesz do lekarza...

reklama
mnie się wczoraj slabo zrobilo ale szybko usiadłam, i też bez upałów u nas....
a tak to 2 razy na miescie - w autobusie i kolejce ... to czarno przed oczami, zlana zimnym potem, nic nie mogłam powiedzieć, całą się trzęsłam... jak usiadłam na chwile to powróciło do normy

Do góry