reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

I, II i III trymestr - samopoczucie, uczucia, emocje, pytania, wątpliwości

novaspace ja też mam problem ze snam. Jak już zasnę, to jest ok., ale zanim się to stanie, to wiercę się nieraz przez godzinę lub dwie (choć przyznam, że odkąd mamy nowe łóżko jest lepiej). Też nie mogę znaleźć sobie wygodnej pozycji.

joanna_84 jak leżę na plecach, to boli mnie w okolicy krzyża po chwili.

Też budzę się z bólem pleców, gdzieś po środku kręgosłupa. Odkryłam, że przechodzi jak się wypróżnię. Widocznie to co zalega w jelicie naciska na kręgosłup i stąd ten ból.

Ostatnia edycja:
reklama
Kamcia no to widze, że chodzisz tak jak ja tylko ja jeszcze z przodu czasami się chytam, bo spojenie

Novaspace po 30 tygodniu leci szybciej, ale zwalnia na końcówce i faktycznie zniecierpliwienie rośnie

Ja ze snem problemu nie mam z wyjątkiem minionej nocy! Powodem jednak nie była ciąża, lecz piep*rzona mucha!!! Od wpół do piątej nie mogłam spać bo piz** co chwile mi gdzieś na twarzy siadała!!! Dwa razy wstałam i urządziłam na nią polowanie, ale bezskutecznie :( Mój mąż sobie smacznie spał bo zakrył sobie głowę poduszką! Nie wiem czym oddychał?!

Problem za to od dwóch dni mam tak jak szczęściara z opuchniętymi kosatkami! Nic na to nie wskazywało, aż tu nagle stopy jak u słonia! Kupiłam w aptece taki spray chłodząco łagodzący i jest naprawdę fajny :) taki chłodek miły pozostaje na nogach przez ok pół godziny. Można stosować kilka razy dziennie. Jednak i tak nie pomaga :( Nawet po nocy jak wstaję mam opuchnięte kostki. Prawa jeszcze jako tako wraca do normy, ale lewa to juz jest permanentnie opuchnięta. Póki co nic mi nie doskwiera w związku z tymi obrzękami, tylko wygląda to strasznie. Ja zawsze miałam takie suche kostki i je uwielbiałam - a teraz słoniowatość! ble

Bosmanko, znam ten ból. Strasznie mnie drażnią dźwięki insektów w nocy. Jeden komar potrafi mi zniszczyć sen, a muchy niestety są takie wstrętne, że nie siadają na ścianie, tylko chamsko na twarzy. Założyłam moskitierę (taką siateczkową dostępną w wielu marketach) w pokoju i naprawdę jest o niebo lepiej teraz. Mam w domu akwarium i używam do łapania komarów siatki na ryby. Może to śmieszne, ale o wiele łatwiej złapie się dziada niż klapką, która rozmazuje.

Co do objawów, to zwłaszcza z rana rwie mnie po bokach, bo mój brzuch zaczął nagle rosnąć i skóra bardzo się napina. Miałam już tak z 2-3 razy i teraz wiem, że to też ciągnie od rozciągających się wiązadeł. Rozmawiałam o tym z lekarzem. No i niestety plecy bolą, ale której teraz nie bolą... Rano przed wstawaniem jeszcze mi drętwieje lewa noga i czasem łapie mnie skurcz w lewej łydce.

Antopie no właśnie w krzyżu mnie strasznie łupie jak leże na plecach, a wczoraj w supermarkecie miałam straszny ból w krzyżu, myślałam że umrę a potem pod brzuchem wszystko mnie bolało, na szczęście po 20 minutach przeszło bo bym chyba nie doszła :/

mnie na dretwienie rak i skurcze pomogł magnez... fakt teraz pomimo brania tez mnie rano łapie skurcz w łydkach ale u mnie to juz idzie jakis nacisk na uklad krazenia chyba o_O

Dżaga magnezu biorę już dużo i na skurcze łydek pomógł, ale na drętwienie rąk nie.

Spanie na plecach u mnei odpada. Nawet dłużasza chwila na plecach to cierpienie. Został mi bok lewy i prawy. Ciekwae na jak długo. Potem to już tylko w powietrzu będę wisieć :-)

reklama
Antiope to nie wiem :( moze podpytaj lekarza ...

deli ja tez nie moge lezec na plecach bo zaraz mnie zgaga piecze i brzuch mi sie napina a spanie na bokach tez juz meczy ;]

Do góry