reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

I, II i III trymestr - samopoczucie, uczucia, emocje, pytania, wątpliwości

reklama
A ja wlasnie dostalam obrzeki kostek. Wyszlam na zewnątrz pobawic sie z kotami i tak po pol godzinie czuje swedzenie kostek. No to sie drapie i drapie a to dalej swedzi. I ta mysl "pchly maja czy co"... Przygladam sie a mi sie worki z woda porobily przy kostkach :no: o masakra jakas i teraz leze na kanapie z nogami na poduszkach...

A ja mam ostatnio problem ze snem... Standardowo budzę się kilka razy w nocy na siku, ale ostatnio jak się obudzę to nie mogę już dalej spać... Chodzą mi po głowie różne myśli, coraz częściej stresuję się porodem :no: A rada mojej lekarki? Więcej się ruszać :szok: dziekuję bardzo, czując się jak słonica nic przyjemniejszego... Marudze, wiemmm

Novaspace to masz tak jak i ja. Budzę się na siku kilka razu - znów, a ostatnio było tak już dobrze.
Potem nie mogę zasnąć i człowiek myśli i niestety w naszym stanie bardzo szybko potrafimy się wkręcić.
Ja czy jestem bardziej czy mniej aktywna to sypiam tak samo.

dołączam do was, ja częściej śpię źle niż dobrze i już mam tego dość a ruszam się dużo :/ ehhh, czy podczas leżenia bolą was plecy? bo mnie strasznie, ale tylko jak leżę :/

No właśnie mam tak samo, czy odpoczywam w ciągu dnia czy się ruszam to tak samo kiepsko śpię... Okładam się poduszkami, że mąż już jest zepchnięty na sam skraj łózka :) Ale i tak nie wygodnie... O ironio w pierwszym trymestrze mogłam zasnąć na stojąco, a teraz nie ma takiej pozycji w której czułabym się wygodnie :cool:

tak wiem, brzuszek będzie większy, to i dyskomfort też... No i zniecierpliwienie... Bo choć najlepiej by maleństwo jak najdłużej było w brzuszku, to to czekanie ....

reklama
Dołączam się do was. Nie wiem dlaczego, ale nie potrafię się w nocy wyspać, codziennie wstaje taka niedobita. Do tego wieczorem i w nocy mam dużo skurczy i lekarz kazał mi brać na to własnie RelaMaxB6 to jest melisa, magnez i witamina B6. Z bólem pleców mam problem od tygodnia, z łózka wstaje obolała jak stara babcia trzymając się za plecy.

Do góry