reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

I, II i III trymestr - samopoczucie, uczucia, emocje, pytania, wątpliwości

Kurcze, poszłam na te zakupy i się nieźle naschizowałam, żeby się nie przeciążyć. Olałam gotowanie obiadu, ale na szczęście na osiedlu jest sklep z domowymi pierogami. Kupiłam sobie z borówkami, mniam.
Jak wróciłam, to zadzwoniłam do ginki i kazała mi się dziś u niej pojawić, żeby sprawdzić czy tam wszystko ok, więc jedziemy na 18.30. Mam nadzieję, że to nic poważnego.

reklama
Antiope - sprawdzić nigdy nie zaszkodzi. A co do własnego tętna, to ja nawet jak leżę na plecach to czuję tętno swoje na nogach, w stopach:) Więc tętno to nic strasznego, niektóre czują bardziej niektóre mniej. Zapytaj o co chodzi z tą macicą i daj znać:*

Antiope pisałam już o tym chyba z cztery razy:p też tak miałam, do końca ciąży..po prostu nie mogłam robić długich spacerów i przemęczać się...a poza tym to łykać magnez i wsio....Pewnie zbada Cię ginekologicznie, żeby sprawdzić szyjkę czy się nie skraca, nie rozwiera i tyle;)

Takhisis to jakoś musiałam przegapić jak o tym pisałaś. To bardzo możliwe, że u mnie to samo, bo żeby zrobić ten posiew, to poszłam do laboratorium na piechotę, a to był kawałek. Uspokoiłaś mnie, dzięki. Ale tak czy tak zajrzeć do ginki nie zaszkodzi. Nie panikuję, po prostu lepiej dmuchać na zimne.

Pietrucha napiszę zaraz jak będę po wizycie co i jak.

Ja jutro idę do ginekologa - bardzo się martwię...
Mnie tak macica twardnieje już od ponad tygodnia :( Zdarza się to bardzo często. W ogóle nie boli i jak jestem w pionie, nawet jak siedzę to nie jestem tego w stanie wyczuć ręką, ale jak tylko się położę to od razu gula wyczuwalna...

Boję się, że będę musiała znowu leżeć plackiem :(

W środę natomiast mam połówkowe USG, więc liczę na dogłębną ocenę mojej szyjki.

bosmanka nie martw się. Ja też to najbardziej czułam na leżąco. Ginka dała mi ten magnez, ale wcale nie kazała leżeć plackiem, kazała tylko się oszczędzać np. nie odkurzać i dała na razie szlaban na bzykanko. Ale ten skurcz wcale nie oznacza, że coś nie tak z szyjką, bo u mnie szyjka w jak najlepszym porządku. Nie martw się, będzie dobrze.

ja mam takie twardnienia zazwyczaj 1 raz dziennie zazwyczaj tuż po przebudzeniu. Lekarz powiedział,ze dopoki nie powtarzają się częściej na razie nic nie bierzemy.. a co do kości ogonowej to mnie bardzo często kręgosłup w tej okolicy boli..i czasem promieniuje przez pośladek do nogi..

A ja sobie dzis lezalam ladnie na boczku prawym, potem wstalam i czuje ze mam mokro w staniku - ja patrze a tam zoltawa wielka plama na staniku od srodka :D jak lekko scisne ktoras piers to leciiiiiiiii :p tez ktoras z was juz tak ma|?

reklama
Mam tak samo jak Takhisis. Ale pamietam ze na forum mam styczniowych 2008 na ktorym udzielalam sie w pierwszej ciazy, dziewczyny tez o tym pisaly i uzywaly wkladek do stanikow. I choc to jest normalne to jednak mam wrazenie ze wczesnie sie u ciebie zaczelo.

Do góry