reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

I, II i III trymestr - samopoczucie, uczucia, emocje, pytania, wątpliwości

reklama
u mnie zgaga przeszla..ja mysle ze to dlatego ze te pierogi usmazylam ...zawsze jem gotowane- ale jakos tak sklepowe mrozone to mi nie pasowalao zeby je tak gotowac i z cebulka podawac- wiadomo tak moge podawac tylko swoje wlasne:) Nieskromnie mówiac jestem mistrzem pierogów:D

hej dziewczyny! ja nie wiem co to zgaga :szok:, ale wczoraj wypiłam duzą szklankę coli pod wieczór i źle mi po niej było, na co dzień nie pije w ogóle ale tak mnie naszło i już mam dość :/

U mnie zgaga sporadycznie, więc nie jest to strasznie uciążliwe.
Z kolei od wczoraj mam wrażenie, że się wścieknę, tak mnie cycki swędzą. Nie pomaga to, że przynajmniej 2 razy dziennie smaruję je oliwką i są naprawdę dobrze natłuszczone. Chyba znowu rosną...:szok:

Mnie pali zgaga codziennie wieczorem ,cokolwiek zjem i tak piecze, ale da się wytrzymać.
Problem z zaparciem miałam coś ok. 14 tygodnia, ale to była moja wina, jadłam za dużo lodów, jogurtów czego zwykle nie robię i myślę że to przez to. Jabłka i pare ogórków kiszonych pomogło. Mam nadzieję że do końca ciąży zaparcia nie wrócą...

Jesli chodzi o bóle, to ja miewam częstwo bóle w okolicy kości ogonowej, troszkę na prawo. I ból jest czasem nie do wytrzymania, jak się schylę i wyprostuję...wrrr :no: Miała tak którąś a Was?

hmm tak czasem czytam wasze rozne objawy- mniej wiecej wiekszisc ma takie same- i wyglada to na naturlane objawy ciazowe..bo ja nie mam praktycznie nic...a jak juz jakis sie pojawi jak np. ta wczrajsza zgaga- to jest pojedynczy i rownie dobrze moglby wystapic gdybym w ciazy nie byla ....

novaspace ja miewam raczej bóle w okolicy krzyżowej, a nie kości ogonowej

Kurcze dziewczyny martwię się. Miałam iść kupić coś na obiad, ale się boję. Już chyba 3 raz zdarzyło mi się coś takiego, że po wysiłku czuję, że macica mi twardnieje i pozostaje taka twarda, teraz też tak mam, od około 20 minut. Nie jest to bolesne, ale boję się iść na te zakupy, żeby się nie nadwyrężyć. Myślicie, że to jest groźne, czy to są może te skurcze macicy o których pisałyście, że są spowodowane tym, że macica już zaczyna sobie ćwiczyć?

jak dla mnie na skurcze braxtona hicksa jest stanowczo za wczesnie....owszem one sie zaczynaja ok 9 tc ale odczuwalne to moga byc najwczesniej po 20tc...

Czyli myślisz, żeby nie iść na te zakupy i odpocząć, a potem zadzwonić do ginki i się zapytać co i jak? Tylko ja nie mam w domu kompletnie nic do jedzenia, a jestem potwornie głodna...

A i jeszcze to jest takie dziwne, że jak przyłożę rękę do tego stwardniętego brzucha, to jestem w stanie wyczuł pod palcami własne tętno (to na pewno nie mały, bo za mało uderzeń)

reklama
Antiope ja bym poszła do najbliższego sklepu pomału nie śpiesząc się. Zrobiła drobne zakupy i potem odpoczywała w domu, bo głodna to byc nie mogę. Zadzwoniła do ginki i się zapytała co i ja, bo ćwiczenia macicy z tego co wiem, bo ich nigdy nie mialam więc teoria są ale z tego co dziewczyny pisały na sierpniu wyglądały inaczej i były póżniej.

Mnie teżż boli kręgosłup, ale koło kości ogonowej nie.

Perle musisz się bardziej postarać i się zbliżyć bólami do mnie :p

Do góry