reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

I, II i III trymestr - samopoczucie, uczucia, emocje, pytania, wątpliwości

Miałam grzybicę kilka razy i w sumie nigdy nie było to tak gwałtowne i swędzące nie do wytrzymania...A cewka moczowa? jakieś pieczenie?

reklama
Takhisis ponoć czerwone mięso tłuściejsze i gdzieś czytałam, że w ciąży powinno się je ograniczyć. A co do tych 1,5 kg, to tak jak już wspominałam, startuję z wyższej wagi początkowej, więc nie powinnam przytyć w sumie więcej niż 11,5 kg, a to 1,5 kg przybyło mi przez jakieś 2 tygodnie. Tyjąc w tym tempie na końcu wyszłoby mi jakieś plus 18, a przecież pod koniec ciąży waga rośnie jeszcze szybciej.

[FONT=&quot]Deli nigdy nic takiego nie miałam.[/FONT]

deli niestety pieczenie warg jest mi znane :/ to była grzybica i to kilka krotnie,bardzo uciążliwa, wargi wtedy robiły się nabrzmiałe, swędziały okropnie no nie szło wytrzymać :/ wtedy dostałam od lekarza na recepte 2 rodzaje czopków na dzień i noc no i clotrimazolum, z tym że jeżeli to grzybica i nawet ci przejdzie to i tak przez jakiś czas smaruj wargi, używaj np. tamtum rosa (o ile można w ciąży bo nie wiem) i używaj dobrego płynu do higieny intymnej, bo grzybica lubi powracać jeżeli nie zostanie całkowicie wyleczona a ja właśnie miałam kilkakrotnie pod rząd jak o tym nie widziałam kilka lat temu :( oby to było coś mniej uciążliwego

Ostatnia edycja:
W ciąży chyba nie można stosować irygacji. Też mam nawroty grzybicy. Uch. Lekarz przepisał mi krem Dafnegin, następnie Clotrimazolum w globulkach i Gyno-Femidazol. Tego ostatniego ostatecznie nie stosowałam. Polecił jeszcze spróbować żelu do higieny intymnej Plivafem - działa bakterio- i grzybobójczo. Na wargi profilaktycznie smarować Clotrimazolum.

Ojej- a ja jakos wczoraj przegapilam ze Deli ma taka akcje! dzis jej w ogole nie ma???? halo? Delucha??? daj cos znac bosie martwię z Grochem!!!

co do wagi-
u mnie od początku ciązy 2,5 kg na plus, w poprzedniej ciązy przytylam 7 kg, a teraz zobaczymy jak to bedzie.

Antiope
- co do czerwonego mięsa to mi się wydaje własnie że jest chude i jaknajbardziej w ciązyw skazane zwłąszcza ze tylko w czerownym mięsie znajduje sie odpowiednia ilosc żelaza- duzo mniej zelaza jest wlasnie w drobiu czy rybach. Do tego rodzaj zelaza ktre znajduje sie w czerwonym miesie jest najłatwiej przyswajalnym żelazem dla organizmu- w porownaniu zarowno do innych porduktow spozywczych jak i suplementow. Takze czerwone chude mieso to jest jeden z najwazniejszych skladnikow cięzarnej- drób nie ma zbyt duzo potrzebnych nam skaldnikow.

reklama
Dziewczyny, którą bolało spojenie łonowe?? I gdzie dokładnie to boli?
Kurde...ja się zaraz wykończę, tak mnie napiernicza od wczoraj, nie wiem dokładnie co to... rano ból mniejszy, ale teraz wieczorem.,.. o zgrozo!:wściekła/y:

Do góry