reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

I, II i III trymestr - samopoczucie, uczucia, emocje, pytania, wątpliwości

Dzisiaj znowu z rana niestety wymioty, ale nie to co z początkiem, bo ja miałam prawdopodobnie tzw. niepowściągliwe wymioty. Załamać się było można. :/

Wizytę mam dopiero w przyszłym tygodniu. Od jakiegoś czasu zaczęło mi kołatać/bić szybciej serce. Nie wiem, czy to związane z hormonami. Gdzieś przeczytałam, że zdarza się to w ciąży, jednak trochę mnie to martwi... No i taki upał dziś w Warszawie, niestety mnie nieco przegrzało, od razu letni prysznic, wiatrak włączony i okład na głowę. Pospałam trochę i już lepiej. Za to apetyt mam, że ho ho. Zjadłam na wieczór dużą zieloną paprykę, bułę z serkiem topionym, dwie delicje i michę makaronu z ragu' jak dla dorodnego chłopa. No wstyd. :p

reklama
Mnie obecnie męczą skurcze dłoni i nóg. Wpylam magnez i jest ciut lepiej. No i tak jak już napisałam na ogolnym, stopy mi się trochę rozlazły i buty stały się lekko za ciasne :eek:

joanna biedna jesteś:( współczuję.

kameaw sumie to mnie ciągle jeden but uwiera..prawy...ale to chyba raczej nie przez puchnięcie...aczkolwiek wydaje mi się to dziwne;)

Chciałam właśnie napisać, że pewna dolegliwość mi minęła, ale przypomniałam sobie, że miałam nie pisać o kończących się dolegliwościach...bo wrócą:-)

Ja dzisiaj szczęśliwa, bo zrobiłam dwa posiewy z szyjki macicy i pochwy...za 5 dni wynik. Czuję się spokojniejsza przez to, że je wykonałam.

Zapytałam dzisiaj ginekologa o znieczulenia i zęby. Znieczuleń z adrenaliną nie powinno się podawać kobietom w ciąży (mimo,że niektórzy podają)...jak już to bez adrenaliny...ale czy takie znieczulenie to coś daje? pewnie niewiele...może lepszy komfort psychiczny, że dostało się znieczulenie.

Lekarz zapytany czy moja próchnica jest tak groźna dla dziecka odpowiedział...że zaszkodzić może wszystko...stara infekcja ropna migdałków, niedoleczone w dawnych czasach zapalenie ucha, próchnica na zębach..a potem zapytał..."wymieniać dalej?". Wniosek jest taki...zaszkodzić to może dosłownie wszystko, ale procent ryzyka jest niewielki i nie należy popadać w paranoje. To samo powiedział mi dentysta...żeby nie przesadzać z tą szkodliwością próchnicy:) Pewnie większe jest prawdopodobieństwo złapania anginy (a to przecież paciorkowiec!!!):) Także zostawię sobie te zęby na po ciąży z porządnym znieczuleniem:)

Joanna153 mnie lekarz powiedzial ze kolatanie serca jest zwiazane z tym ze ono musi teraz pompowac wiecej krwi, a co za tym idzie wykonuje wiecej pracy. I to jest normalne. Niektore z nas odczuwaja to jedynie mocniej.

Takhisis
racja, zaszkodzic moze wszystko i po porodzie tez moze zdarzyc sie wszystko. Moja kolezanka np ma teraz pretensje ze lekarz jej nie powiedzial ze po porodzie moze miec problemy z wypadajaca szyjka macicy. Tylko dlaczego mialby to mowic, jesli to sa pojedyncze przypadki u dwudziestokilkulatek.

Mnie od kilku dni dręczy ból kręgosłupa ... raz znikomy a raz super mocny , w sumie może to bardziej krzyże mnie bolą :(( poza tym zaczęły mi sie bóle na dole brzuszka czuję sie jakbym miała pierwszy dzień okresu i dodatkowo jest u mnie bardziej mokro niż zazwyczaj ... Jutro lekarz mam nadzieję, że to typowe objawy ciązy. Przyznam że się lekko stresuję tym wszystkim.
z wymiotami to przeszło mi równo po 12 tygodniu aczkolwiek zdarzą mi się raz na jakiś czas małe mdłości z którymi umiem już sobie poradzić :)

szynszylka - mnie właśnie czasami coś jakby kłuje czy kuje :D w brzuchu po lewej stronie i wczoraj chwilami mnie bolało jak na okres, ale bardzo lekko i dzisiaj mam jakieś odczucia jakby mnie w pochwie nieco kłuło - kuło :wściekła/y:
Nie wiem dlaczego i czy to normalne... A co do upławów, mam jakieś , nie za dużo - ale są!

W związku z moją morfologią zrobiłam wczoraj (wg zaleceń lekarza) CRP...i norma do 5, a ja mam 5,7l. Później zadzwonię do lekarza:(

reklama
no ja tez muszą znów zrobić morfologię mocz i cukier jak ja tego nie lubię wrr te kolejnki w laboratorium :/
mnie też czasem boloewa jak na okres a jak coś porobię to potem nie mogę się ruszyć tak mnie kręgosłup boli ;/

Do góry