reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

I, II i III trymestr - samopoczucie, uczucia, emocje, pytania, wątpliwości

reklama
ja sie jeszcze za plecy nie lapie- ale jak wchodze po schodach to dysze jak lokomotywa...na kazdym półpiętrze sie zatrzymuje i sapie- a moj maz idzie z tylu za mna i mnie przedzeźnia po chamsku- ufffffffffff, sssssssssssssssssyyyyyyyyyyyy,, pufffffffffffffffffffffffff....durny!

spoko dziewczyny, kręgosłup od dawna mnie boli, więc dołączę do zacnego jakże grona:)
die - ja ostatnio jak byłam u swoich teściów, jak weszłam na 4 piętro..myślałam, że wyzionę ducha..:p

Die mój mąż też się ze mnie śmieje bo jak idę pod górkę to od razu serce wali mi jak młot, a po schodach to mnie pcha na górę. A jeśli chodzi o plecy to mam problem, żeby podnieść się z pozycji leżącej- dla mnie to jest nie wykonalne, muszę się kulać na bok :-(

Ja już dawno pisałam, ze mnie kręgosłup nawala i też mam problem z podniesieniem się po całym dniu :-( Normalnie starużka

Pietrucha, kamień z mojego serca! Przeczytałam całą tę historię. Z opóźnieniem, bo wróciłam do Warszawy i rozkraczył się mój livebox od internetu. Ileż musiałaś się nastresować i bać, aż głowa mała! Dobrze, że wszystko zmierza w dobrym kierunku. Trzymam mocno kciuki za Ciebie i inne maluszki, by rosły silne i zdrowe!

Mdłości u mnie osłabły (ale codziennie zaliczam jeszcze krótką wizytę w toalecie), niestety nastąpiła zamiana dolegliwości, bo boli kręgosłup. :/ Całą noc dzisiaj się przewalałam jak worek z kartoflami.

No niestety o to że mi szybko serce wali gdy cokolwiek zaczne robić, że mi duszno i cięzko oddychac to ginekolog osłuchał mi serce, płuca i powiedział że to niestety normalne z powodu zmian w organizmie związanych z dystrybucją tlenu i musimy sie nauczyc z tym żyć przez kolejne miesiące :p
Zgagę mam czasami, bleh co za okropieństwo. Czy w ciąży można stosować inhibitory pompy protonowej np. omeprazol czy nie? Bo wiem ze tutaj kilka osob skarżyło sie na tą dolegliwość. Jak leczycie?
eh juz znalazlam co jest na zgage:
"U kobiet ciężarnych leczeniem z wyboru choroby refluksowej przełyku jest leczenie niefarmakologiczne – modyfikacja stylu życia i odpowiednia dieta. Leki należy stosować przez możliwie najkrótszy czas i w możliwie najmniejszej dawce. Najczęściej stosowane są leki zobojętniające, nie wchłaniające się do krwioobiegu z przewodu pokarmowego. W razie ich nieskuteczności można ostrożnie stosować preparaty ranitydyny. Inhibitory pompy protonowej nie są wskazane u kobiet w ciąży."

Ostatnia edycja:
na zgagę migdały albo mleko... ja dzisiaj zjadam migdały.. no nie jest źle, ale musiałabym je jeść co chwilę, z mlekiem jakoś się nie bardzo lubię - w sensie takie picie szklanki mleka od tak, to średnio :) No ale spróbuję, jak trzeba będzie...

reklama
Mam idnetycznie jak Deli mleko nasila u mnie zgage..pomaga za to jabłko...a w sumie nie powinno:p
ale ja o dziwo nie mam zgagi ciązowej..wczęsniej miewałam teraz ani razu...

Joann strasznie mi przykro że jestes w tej malej grupie tulących klopa w dalszym ciągu :( mam nadzieje ze to niedlugo ustąpi...

Ja w sumie nie mam zadnych wiekszych dolegliwosci..nie czuje sie inaczej poza tym ze nie chodze juz tak szybko, mecze sie predzej, i lapie zadyszki..a tak wszystko ok:p

Do góry