reklama
Paulinek
Styczniowe mamy'08
Mnie wyszlo 14 przy BMI 21. Ale w sumie to sobie nie wyobrazam takiej wagi No ale bedzie co ma byc. Porownamy na koncowce;-)
Przytycie w ciąży to sprawa indywidualna, żadne kalkulatory nie wyliczą ostatecznej realnej wagi. Moja bratowa była szczupła, a w ciąży waga jej skoczyła do 20 kg. Z wyliczeń mam BMI 18.25, niestety niedowaga, a teraz w ciąży przytyłam 2 kg (może od ostatniego ważenia nawet więcej) i się cieszę, że moja waga rośnie w górę, bo chcę urodzić dorodną i zdrową dzidzię.
Chcemy czy nie chcemy i tak przytyjemy. Nie ma znaczenia czy ważymy teraz 50, 60 czy 70 kg...każda może przytyć zarówno 10 jak i 20 kg. Moja kuzynka...chodzące skupisko kości...przytyła 20 kg....Można? Można...
Ja też nie chciałabym przytyć 20 kg, ale nie zamierzam wariować, ani odchudzać się jak co niektóre w ciąży
A waga 9kg na plusie pod koniec ciąży, jak moja, to chyba rzadkość...wygląda na to, że w tej wszystko idzie w odwrotną stronę
Ja też nie chciałabym przytyć 20 kg, ale nie zamierzam wariować, ani odchudzać się jak co niektóre w ciąży
A waga 9kg na plusie pod koniec ciąży, jak moja, to chyba rzadkość...wygląda na to, że w tej wszystko idzie w odwrotną stronę
Antiope
Fanka BB :)
Takhisis ja mówię o zaleceniach. Mówi się, że im ktoś mniej waży na starcie, tym powinien więcej przybrać. Jeśli ktoś jest chudziną z 50kg przy 170 cm wzrostu, to przybranie 20 kg dobrze jej zrobi, bo organizm musi mieć rezerwy tłuszczowe do karmienia. Natomiast jeśli na starcie przy wzroście 170 cm ktoś waży 70 kg, to nie powinien przybrać więcej nić 10 kg, bo potem ich nie zrzuci, zważywszy na to, że dziecko z łożyskiem i wodami to około 9 kg.
Masz rację, że tycie w ciąży to kwestia indywidualna, ale o tym jak będzie wyglądać można przypuszczać po rodzinie. Moja mama w żadnej z ciąż nie przytyła więcej nić 9 kg i to samo moja siostra. Ja tylko mogę mieć nadzieję, że zważywszy na geny u mnie będzie tak samo.
Masz rację, że tycie w ciąży to kwestia indywidualna, ale o tym jak będzie wyglądać można przypuszczać po rodzinie. Moja mama w żadnej z ciąż nie przytyła więcej nić 9 kg i to samo moja siostra. Ja tylko mogę mieć nadzieję, że zważywszy na geny u mnie będzie tak samo.
Ja mam 170 cm i ważę 60kg...ten kalkulator pokazuje mi, że max przytyje 15 kg. Minimalnie 11kg..czyli coś w okolicach pierwszej ciąży.
Dziecko i łożysko swoją drogą, ale jeszcze dochodzi zatrzymana w organizmie woda pod koniec i tutaj wagę może podskoczyć.
Dziecko i łożysko swoją drogą, ale jeszcze dochodzi zatrzymana w organizmie woda pod koniec i tutaj wagę może podskoczyć.
Ostatnia edycja:
reklama
Podziel się: