reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

I, II i III trymestr - samopoczucie, uczucia, emocje, pytania, wątpliwości

paulagd a może jednak przejdź się na izbę przyjęć...nie chcę tutaj straszyć, ale silny nieustępujący ból pleców i brzucha czasami nie wróży dobrze, znam to na przykładzie koleżanki...

reklama
paulagd - mnie boli kręgosłup już od dłuższego czasu, na dole przy tyłku... czasami w nocy jak mam się obrócić, to się zastanawiam kilka razy czy na pewno muszę... Ale brzuch mnie przy tym nie boli... A w którym jesteś tygodniu i kiedy masz wizytę zaplanowaną?

jestem w 14tc, w sumie to boli mnie jakby na rwe kulszowa albo korzonki czy cos.. nie wiem czy brzuch powiazany z tym, bo przeciez macica sie powieksza itd...nie boli mnie jakos super, raczej takie rozciaganie. troche tez taki jakby pulsujacy bol z tych plecow...wizyta dopiero za 2 tyg. poki co mam zakaz szybciej po po kazdym badaniu u gin mam plamienia-podobno mam bardzo wrazliwa szyjke.

ja wam narzekałam na ból w dole kręgosłupa, który towarzyszył mi od 8 tygodni, po lewej stronie, jak na pośladku u góry i nieraz ból był tak silny że nie mogłam się gwałtownie ruszać, schylać ani chodzić, ale ostatnio chodziłam w dosyć wysokich butach, są bardzo stabilne ale postanowiłam zmienić obuwie na całkiem płaskie i z dnia na dzień było coraz lepiej, a teraz przeszło mi zupełnie, nie myślałam że to pomoże gdyż ból zaczął się końcem zimy a wtedy chodziłam akurat w płaskich kozakach... no cóż, ważne że pomogło, muszę to przeżyć a będzie ciężko gdyż jestem niska i nie przyzwyczajona, ale delikatne koturny chyba ujdą :>

hej dziewczyny, bylam wczoraj na IP z tym kregoslupem bo az mnie brzuch zaczal bolec... lekarz powiedziala ze to od powiekszania sie macicy, chociaz bol jakby korzonkowy czy na rwe kulszowa ale nerki sprawdzila i wszystko ok. wytlumaczyla ze macica "wisi"na wiezadlach ktore sie rozciagaja i stad bol w miesniach plecow i dodala ze teraz bedzie juz tylko gorzej:p a to dziwne bo w sumie nic nie przytylam i brzuch nic nie urosl...
dowiedzialam sie rowniez ze mam trofoblast na dole, przy ujsciu szyjki, stad plamienia po kazdym badaniu i wysilku. Dziwne ze zaden lekarz nie powiedzial tego wczesniej...
\Musze tez zmienic gina bo nie mialam badan na grupe krwi, hcv, hiv a babka w szpitalu mowi ze to podstawa!

paulagd no niestety lepiej nie będzie. Mnie kręgosłup bolał dużo później w pierwszej ciąży, a w tej zaczął bardzo wcześnie. No nic. Już nie powiem jak boli rozciąganie teraz ;/.
Co do badań to dziwne, ze ich nie miałeś zrobionych na początku ciąży.

paulugad mam nadzieję,że znajdziesz szybko dobrego lekarza ;) no i dobrze,że to "tylko" plecy

deli ja w pierwszej ciązy też plecy poczułam późno najbardziej po porodzie,a teraz już po 10tc się zaczęły odzywać :(

Ja mam koszmarna rwe kulszowa z prawej strony. Cmi mnie wieksza czesc dnia, a oprocz tego mam kilkuminutowe nagle ataki, takie ze nie moge sie ruszyc na pol kroku dopoki nie przejdzie... ostatnio mnie zlapalo na schodach i tak sobie postalam z 10 minut, zanim znowu podjelam wspinaczke :baffled:

Teraz zamierzam sobie kupic pilke i zaczac cwiczyc, moze choc troche to pomoze. Myslalam o zapisaniu sie na joge, ale w takim stanie ostrym to chyba nie ma za duzego sensu...

Mnie ostatnio często bolą plecy. Niestety mam lekką skoliozę i w miarę jak brzuszek rośnie, nasila się ból. Przywiozłam matę do jogi do ćwiczeń, porobię sobie jakieś bezpieczne ćwiczenia dla kobiet w ciąży na takie bóle. Planuję też kupić pas ortopedyczny dla ciężarnych, bym się nie męczyła. Aj, czuję się jak stara babcia. :X

reklama
Do góry