reklama
Joanna któraś pisała o tych globulkach.
No właśnie... ale nie mogę doszukać się informacji. Dziewczyny kochane, czy ta, która brała Gyno-Femidazol może się wypowiedzieć ponownie na temat tego leku? Będę wdzięczna. Przepisano mi go, ale mam obawy co do stosowania...
Antiope
Fanka BB :)
Deli [FONT="]łykałam najpierw Pharmaton Maturelle, odkąd się skończyły to Prenatal Classic, a jak się skończą to pewnie jeszcze coś innego o podobnym składzie, ale tańszego. Koleżanka farmaceutka poleciła mi Falvit Mama[/FONT]
Deli najlepiej samodzielnie na stronie obojętnie jakiej apteki poczytać skład...Portal Dbam o Zdrowie - leki, suplementy diety, kosmetyki.
Dla mnie np. ważne było, żeby witaminy nie pokrywały ponad 100% zapotrzebowania dziennego, bo przecież jeszcze jemy...widziałam np. witaminy, które mają 200% żelaza...i pytam się po co? Skoro nie ma anemii to po co na siłę prosić się o zaparcia i bóle brzucha. Rozumiem, że kwas foliowy w większej ilości Farmaceuta poleci zazwyczaj to co najlepiej się sprzedaje...znana nazwa. Zauważyłam, że najczęściej ginekolodzy w gabinetach mają ulotki Prenatalu, który nic nadzwyczajnego nie posiada. Tylko Ty sama możesz stwierdzić po których będziesz się dobrze czuć.
Tutaj masz witaminy dla kobiet w ciąży http://www.doz.pl/apteka/k316-Witaminy_i_mineraly
W Falvit mama zastanawia mnie dlaczego jest witamina A i jeszcze beta karoten i z tego względu nie kupiłabym, bo jak wiemy nadmiar wit.A jest bardzo szkodliwy dla dziecka. Witaminę A podobno łatwo przedawkować, bo jest prawie we wszystkim, więc nie wiem po co tam wit A i dodatkowo pochodna wit A, beta karoten.
Dla mnie np. ważne było, żeby witaminy nie pokrywały ponad 100% zapotrzebowania dziennego, bo przecież jeszcze jemy...widziałam np. witaminy, które mają 200% żelaza...i pytam się po co? Skoro nie ma anemii to po co na siłę prosić się o zaparcia i bóle brzucha. Rozumiem, że kwas foliowy w większej ilości Farmaceuta poleci zazwyczaj to co najlepiej się sprzedaje...znana nazwa. Zauważyłam, że najczęściej ginekolodzy w gabinetach mają ulotki Prenatalu, który nic nadzwyczajnego nie posiada. Tylko Ty sama możesz stwierdzić po których będziesz się dobrze czuć.
Tutaj masz witaminy dla kobiet w ciąży http://www.doz.pl/apteka/k316-Witaminy_i_mineraly
W Falvit mama zastanawia mnie dlaczego jest witamina A i jeszcze beta karoten i z tego względu nie kupiłabym, bo jak wiemy nadmiar wit.A jest bardzo szkodliwy dla dziecka. Witaminę A podobno łatwo przedawkować, bo jest prawie we wszystkim, więc nie wiem po co tam wit A i dodatkowo pochodna wit A, beta karoten.
Ostatnia edycja:
Paulinek
Styczniowe mamy'08
A ja nie lykam juz nic. Lekarz kazal mi tylko do konca pierwszego trymestru. A jak zajdzie potrzeba to bede lykac. W przyszly wtorek mam wizyte wiec sie okaze. Pozatym wchodzimy w przyjemny sezon jarzynowo-owocowy wiec przy zdrowym i rozsadnym odzywianiu sie nie powinno byc problemu. Ja mam wlasnie chcice na truskawki i szparagi
koreczek83
Mama wrześniowa 2005
Od niedawna Falvit Mama (ginekolog mi zalecił brać jakieś witaminki), wcześniej niestety mi nie wchodził. Biorę jeszcze kwas foliowy, magnez, wapno.
Jak jesteśmy już przy tabletkach, czy któraś brała na grzybicę globulki Gyno-Femidazol? Przepisał mi lekarz, ale trochę boję się tego brać...
Ja biore mam kuracje 7 dniowa jeszcze dziś i jutro
O, podobnie jak u mnie, czy są jakieś skutki uboczne brania tych globulek? Występuje pieczenie? Czytałam gdzieś, że niektóre dziewczyny miały plamienia i to mnie zmartwiło najbardziej... Wcześniej brałam Clotrimazolum w globulkach, po których mnie trochę piekło...
reklama
Kamcia2810
Fanka BB :)
Ja stosuję vita miner prenatal + DHA, jak dla mnie to są dobre tabletki i skład też mi odpowiada.
Podziel się: