reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

I, II i III trymestr - samopoczucie, uczucia, emocje, pytania, wątpliwości

Dziewczyny kiedys czesto mi sie zdazało miec bóle w piesiach ( tzn niby serce czy coś) akonsultowałam i okazało sie ze to nerwy.

Co do brzucha nie wydaje mi sie zeby we wszystkich przypadkach były to jelita. Najlepiej zawsze spytac lekarza. Kazda ma inna budowe. mimo ze to samo tam jest ale moze sie innaczej ulozylo u kazdej z nas.Groszki tez sie przeciez rozpychaja. Ja bym to konsultowała.

reklama
Witam Was.
Mam wizytę dopiero w poniedziałek, a chciałam zapytać czy znacie jakiś lek, który można spokojnie stosować przy infekcji... Clotrimazolum w kremie? A może jakieś inne sprawdzone sposoby?

A WIĘC:

Clotrimazolum jak najbardziej- ale jesli jestes juz w 2 trymestrze- i tez raczej z tym uwazaj bo niby nie szkodzi ale na ulotce pisze ze w ciazy nie stosowac, mozesz tez kupic nystatyne dopochwowo, tatntum rosa do podmywania, lactovaginal, witaminka C- ewentualnie żurawinka, ogranicz słodkosci bo jak masz podwyzszony cukre to grzybuchy maja switne warunki do rozwoju w pipuszce:p, a

Oo dzięki Ci, zapiszę i podejdę do apteki. Słodycze? Buuuu... Niestety należę do słodyczolubiących, szkoda że do owoców mnie tak nie ciągnie.

Hej. Od kilku dni mam krótkie skurcze w dole brzucha. Dziś to zdarzyło sie kilka razy juz.... Tez tak macie?? Pisałam do lekarki i czekam na odp.
tez tak macie??

Nat niestety nie mam skurczy i tu ci nie pomogę. W poprzedniej ciąży też nie miałam, ale pamiętam, ze dziewczyny brały Nospe.

reklama
Witam Was.
Mam wizytę dopiero w poniedziałek, a chciałam zapytać czy znacie jakiś lek, który można spokojnie stosować przy infekcji... Clotrimazolum w kremie? A może jakieś inne sprawdzone sposoby?

Mnie ginekolog zapisał Clotrimazolum w globulkach, a wcześniej krem dopochwowy Dafnegin. Dopiero ten pierwszy pomógł, chociaż nie mam pewności, czy grzybica całkowicie wyleczona. Mam jeszcze globulki Gyno-Femidazol, ale na razie postanowiłam nie stosować - czy któraś z Was brała ten lek w ciąży?

Do góry