Czasami ciągnie mnie coś mocniej w dole (zazwyczaj jak szybciej idę).. ale to raczej nie skurcze.. wiem jednak że brzuszek już w tym 'wieku' ciąży zaczyna delikatnie ćwiczyć-ale zawsze warto o takich przypadłościach powiedzieć lekarzowi..szczególnie że masz dwójeczkę, która tam pewnie mocno się rozpycha;-). Weź nospę-nigdy nie zaszkodzi.Hej. Od kilku dni mam krótkie skurcze w dole brzucha. Dziś to zdarzyło sie kilka razy juz.... Tez tak macie?? Pisałam do lekarki i czekam na odp.
tez tak macie??
reklama
novaspace
Fanka BB :)
Dziękuję Wam za odpowiedzi dot. bólu głowy. I to chyba faktycznie ciśnienie. Odkąd jestem w ciąży nie piję kawy. A przed piłam dużo, dużo. I ostatnio zrobiłam sobie mocniejsze cappuccino i ból przeszedł. Lekarz mówi, że od czasu do czasu nie zaszkodzi, ale naczytałam się że kofeina szkodzi dziecku, nie chcę by urodziło się nerwowe itp.
Jak myślicie? Pijecie kawę? Bo ja uwielbiam, dla dziecka oczywiście zrezygnowałam, ale teraz jak głowa bardzo boli i jestem przymulona..?
a podejrzewam że leków na ciśnienie też nie mogę w ciąży przyjmować...?
Jak myślicie? Pijecie kawę? Bo ja uwielbiam, dla dziecka oczywiście zrezygnowałam, ale teraz jak głowa bardzo boli i jestem przymulona..?
a podejrzewam że leków na ciśnienie też nie mogę w ciąży przyjmować...?
nnatalie04
Ja kawe lubie i przed ciąża pilam głownie rozpuszczalna i nie za mocna, czasem z ekspresu a co weekend w szkole carmel machiatto w starbucksie
a teraz jak czasem ale tez lekka rozpuszczalna
a teraz jak czasem ale tez lekka rozpuszczalna
Kamcia2810
Ja zawsze piłam kawę, ale tylko rozpuszczalną bo po fusiastej mnie żołądek bolał. Teraz niestety kandydoza mi na to nie pozwala:-(- piję tylko jak na prawdę mam smaka.
Antiope
novaspace ja ograniczyłam kawę do 1 dziennie i to takiej o połowę słabszej (z kawiarki). Jakoś nie wyobrażam sobie śniadanka bez kawy.
[FONT="]die_perle może mnie kawa nie usypia, ale na pewno mnie nie pobudza, mogę pić litrami i nic.[/FONT]
[FONT="]die_perle może mnie kawa nie usypia, ale na pewno mnie nie pobudza, mogę pić litrami i nic.[/FONT]
Paulinek
Styczniowe mamy'08
Kawe pilam jedna w pierwszej ciazy i maly absolutnie nie jest nerwowy. Raczej na odwrot. Po ciazy pilam 2, czasami weekendowo 3 kawy. Teraz w ciazy pije jedna rano taka jak zwykle, raczej mocna.
Przed ciążą byłam ogromną kawoszką. Kawy piłam dużo, zbyt dużo, aż miałam niedobory magnezu. :/ Często parzyłam sobie mocną siekierę w kafeterce. A teraz stała się rzecz dziwna, bo od razu na zapach świeżo zaparzonej mielonej kawy dostaję torsji. Piję obecnie słabą rozpuszczalną, tzw. cappuccino z torebki (znawcy wiedzą, że to z prawdziwym cappuccino ma mało co wspólnego ).
reklama
Od niedawna Falvit Mama (ginekolog mi zalecił brać jakieś witaminki), wcześniej niestety mi nie wchodził. Biorę jeszcze kwas foliowy, magnez, wapno.
Jak jesteśmy już przy tabletkach, czy któraś brała na grzybicę globulki Gyno-Femidazol? Przepisał mi lekarz, ale trochę boję się tego brać...
Jak jesteśmy już przy tabletkach, czy któraś brała na grzybicę globulki Gyno-Femidazol? Przepisał mi lekarz, ale trochę boję się tego brać...
Podziel się: