reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

I, II i III trymestr - samopoczucie, uczucia, emocje, pytania, wątpliwości

Tak TAKHISIS ja mam ryzyko- jestem już po jednym zastrzyku na antyciala - i po jednym tescie na antyciala, nastepny test mam miedzy 22-24 tygodnie ciązy i wtedy dostane koljeny zastrzyk- dostalam tez specjalny unijn dokument potwierdzajcy moja ujemna grupe krwi i mam go wszedzie ze soba noscic

reklama
U nas można zapomnieć o zastrzyku w ciąży....A kiedy robiłaś pierwsze badanie przeciwciał? Ja robiłam zaraz na początku w 5 tyg i teraz mam zrobić w 16tc. Wszędzie czytam, że powinno się robić w 12tc i zgłupiałam.

Czy jest jakaś mama, która ma ryzyko wystąpienia konfliktu serologicznego? Kiedy macie badać przeciwciała?

Ja też mam konflikt. Badałam przeciwciała na początku ciąży i teraz na wizycie chyba znów dostanę skierowanie.
Przy Oliwii robiłam częściej, ale miałam plamienia i lekarka kazała badać częściej.

Pierwsze badanie mialam na pierwszej wizycie- jakos 6 tydzien ciązy, zastrzyk w 7 tygodniu bo mialam lekkie plamienie, teraz juz mam w karcie zaznaczone nastepne badanie miedzy 22-24 tygodniem oraz tą szczepionke.

Oki, dzięki dziewczyny. To nie będę robić teraz tylko tak jak kazał w 16tc. Ja niby dostałam zastrzyk po pierwszym porodzie, bo syn urodził się niestety z grupą krwi męża. Tylko, że ja kompletnie nie pamiętam tego zastrzyku...Tabletki, które mi dawali pamiętam, ale zastrzyku nie.

Ja po porodzie zastrzyku nie dostałam bo Młoda ma moja grupe krwi, wiec w zasadzie druga ciąża jest teoretycznie jak pierwsza bo organizm nie miał stycznosći z dodtanią grupą krwi jeszcze

Zaczęłam już II trymestr, a tu znowu wróciły wymioty :hmm: Od kilku dni prawie codziennie, rano, jeśli od razu na szybko nie zjem w łóżku kanapki jeszcze przed wstaniem. Zjedzenie banana, jogurtu i jedzenie po wstaniu już sprawdziłam, że nie działa ;-) A poza tym cały czas jestem głodna :shocked2: Od smażonego dalej mnie odrzuca (nie jadłam niczego już od ponad 2 miesięcy), natomiast moja ostatnia zachcianka to bezy, ale nie takie ciasteczka przemysłowe, tylko takie pyszne kremowo-ciagnąco się-chrupiące, mniam.

amethyst mi mimo II trymestru wcale nie jest lepiej;/ mdłości, na mięso patrzeć nie mogę... Masakra:/
Dziś coś mnie kluje w prawym boku brzuszka...zwłaszcza jak sie wierce wiecej w łóżku

reklama
U mnie lepiej, ale jak nie wyśpię się i jestem zmęczona to zbiera mnie na wymioty. Jak ciśnienie nie takie to też mi na maxa niedobrze. A najgorzej jak zasnę w ciągu dnia,albo wieczorem i obudzę się...wymioty na 100%.
Ogólnie to nie było jeszcze dnia, żeby było całkiem ok...codziennie mi niedobrze.

Do góry