reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

I, II i III trymestr - samopoczucie, uczucia, emocje, pytania, wątpliwości

Ja w zeszłym tygodniu byłam strasznie przeziębiona, do teraz mam katar. Lekarz pozwolił jeść aspirynę jeśli gorączka będzie wysoka, i paracetamol. Ale i tak nie przesadzałam z tym, bo boję się brać jakichkolwiek leków by nie zaszkodzić maleństwu, które teraz najaktywniej się rozwija...

Na szczęście u mnie bardziej wiosenna pogoda, ale zamiast się cieszyć jestem jakaś przemęczona, dzisiaj miałam sadzić kwiaty w ogródku, ale nic mi się nie chce!

reklama
novaspaze wydaje mi sie ze paracetamol możesz brać spokojnie:) moja lekarka powiedziała ze paracetamol można bezpiecznie brać cała ciążę. Co do aspiryny ja mam przepisane aspirin cardio 100 raz dziennie po jednej do 26tc.

a ja mam jedną wskazówkę dla Was.. 2 dni temu zaczęło mnie boleć gardło i gilgotać ucho..już sie bałam że to przeziębienie, więc opiłam się płynów (z 5 l) oraz zjadłam z 5 cytryn i płukałam gardło wodą z solą z 4 razy..następnego dnia rano-to samo.. wieczorami było lepiej.. okazało się że to cholerne pyłki się zaczęły i moje uczulenie o sobie dało się przypomnieć;-). Więc bierzcie poprawkę na to że teraz zacznie się ostro sezon pylenia!

U mnie też już sezon alergiczny rozpoczęty...co rano zapchany nos, kichanie, łzawienie oczu...Z tym,że ja mam bardzo silną alergię (nasiliła się po pierwszej ciązy)...mam uczulenie na prawie wszystkie alergeny wziewne plus atopowe zapalenie skóry. W ubiegłych latach bez tabletek po prostu nie mogłam funkcjonować, bo od marca do września po prostu nie widziałam na oczy i miałam kaszel jak gruźlik...Mam nadzieję,że teraz dzięki zawirowaniom hormonalnym będzie lepiej...

Hej ddziewczy
ja jestem załamana... W nocy tak mi krew leciala ze aż mnie to obudzilo... Gęsta ciemna krew:/ masakra... Teraz jest jasniejsza bardziej czerwona i trochę leci ale nie tak jak w nocy...kontaktowalam sie moja panią doktor rano mam leżeć, i wziąć relanium. Boje sie o malenstwa... Ehh 3tyg był spokój i znowu ;(

Kurcze natalie ciągle nikt nie ustalił przyczyn krwawień? Rozumiem, że mogą zdarzać się plamienia, ale u Ciebie to są chyba częste, spore krwawienia....To chyba nie może się dziać bez jakiejkolwiek przyczyny? A łożysko miałaś dobrze sprawdzone na USG?
A na co przyjmujesz relanium, bo mi się to tylko kojarzy jako silnie uspokajający lek.

Natali bardzo mi przykro z powodu tych krwawień. Leż i dużo odpoczywaj. Maleństwom na pewno nic nie jest. Szkoda, ze nadal nei wiesz skąd te krwawienia.

reklama
natalie, a może jednak podjedziesz na IP? Wiem, że masz już dość szpitali,ale z drugiej strony...lekarka jest przyzwyczajona do tych krwawień i może coś przeoczyć...Może kazać nic nie robić, bo uzgodnicie telefonicznie, a może się okazać, że tym razem przyczyną krwawień jest coś innego i wymaga działania.

Do góry