reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

nana19 dobre z tą stajenką...:-)
Na mojego Tymka też każę mówić Timo bo Tymoteusz jak zaczną wymawiać to ciężko:tak:, za to ja mam łatwe imie i moj mąż(Piotr) też...nazwiska też nikt nie wymówił poprawnie...

Sencilla co do znieczulenie to śmieszni są, że na początku mówią że podadzą a później nie chcą...
Ja miałam znieczulenie do CC takie jak do porodu naturalnego, tylko dali większe dawki leków.

reklama
witam
nana my np dostaliśmy mieszkanie po pół roku, mąż co tydzień reagował na 3 mieszkania, ważne było aby systematycznie reagować, jak jakieś nam się nie należało bo np za małe, za duże lub za drogie w stosunku do zarobków to poprostu wyskakiwało mu że nie może na dane mieszkanie zareagować.Ja mieszkam obecnie w rotterdamie i płacimy 595e za dwa pokoje plus salon do tego mamy dofinansowanie 280e, więc nam nie drogo wychodzi.A czynsz nie może przekroczyć ok 650e,a nie 550e.Zależy jeszcze gdzie chcecie mieszkać, też mieszkałam na wiosce gdzie do sklepu miałam 3 km i płaciliśmy 600 incl.
zrób sobie suwaczek bo pusto u Ciebie:-)

Mojemu Szymkowi w końcu katar i kaszel przeszedł,ale nadal ząbki wychodzą bo w nocy taki niespokojny, często się budzi muszę go pogłaskać, czasem ząbki posmarować i śpi dalej, tylko niewiem co mu się poprzewracało bo od dwóch tyg budzi się między 5-6, a kiedyś nawet do 8 spaliśmy:-D

Sencilla ja nie poradze ze znieczuleniem, jak w pl rodziłam i jak chciałam to powiedzieli mi że za późno:(a miałam 4 godziny mega skurcze co dwie minuty.

Pozdrawiam

clauditka twoj przyklad pokazuje ze moje szanse nie sa rowne zeru.tak tak 650 pomylilam sie .z tym znieczuleniem to naprawde roznie bywa,zalezy od szpitala ,pory dnia ,dnia tygodnia i humoru lekarza.przed porodem czytalam na forum o znieczuleniach i co dziewczyna to inna historia ale generalnie mamy prawo je otrzymac na nasza prosbe nawet jesli nie epidural to kazde inne

Gosia z tym imieniem jest tak,ze zapisalismy w hol MICHAL (bez kreski) a w pl ma normalnie:tak::tak: Wsz koloe pierwsze wszyscy mówili Mikal z krseczka ( nie mam polskich znaków tylko ó:szok::baffled:) a teraz juz mowia dobrze:tak:
Aneta my chcemy dac chlopcu na imie Jakub:tak: Moze w dokumentach ze szkoly zle wpisalas? Kolezanki syn ma na imie arkadiusz ,w szkole napisala w roepname (czy cos takiego) arek i tez w dyplonach itp. na Arek:baffled:

Co do imion,to na poczatku dziwnie wymawiali,ale wzystkich ladnie wyuczylismy haha.Nana dobre z ta stajenka,usmialam sie

Dzien dobry!!1
My po spacerku,zaraz szybko obiad i praca a pozniej mamy z mezem zamiar sobie jakies dobre winko wypic,bo dzis nasza 3 rocznica!!!:-):-):-)
Ja tak na szybko,niestety nie doczytałam wszystkiego ale widzialam ze cos o znieczuleniu,Sencilla o jakie pytasz,bo ja mialamto w kregoslup.....,bo mialam normalnie rodzic i troszke mniej skurcze bolaly!!!

Sencilla jak widac po suwaczku rodzilam miesiac temu i dostalabym znieczulenie zo bez problemu tylko bylo juz za pozno bo mialam 7cm rozwarcia, wyjezdzajac z domu mialam 4cm a do szpitala mam jakies 700m cala droga i przyjecie na oddzial trwalo jakies 20 min! Polozne byly w szoku ze przy pierwszym porodzie idzie tak szybko! :szok: A znieczulenie dostalam ale tylko wlew dozylni duzo nie pomogl ale lepsze to niz nic.

Zamieszczam 2 fajne linki do sklepów z różnymi gadżetami dla dzieci:

Lodger

draagdoek baby draagzak minimonkey inbakerdoeken baby slaapzakje voedingsschort - minimonkey

Swoja drogą, bardzo pomysłowy i wielofunkcyjny zawijak... Dzisiaj widziałam, jak jedna mama zamiast kurteczki owinęła dziecko w coś takiego (to jest na prawdę dość grube). W sumie niezły pomysł...kupuje się jeden taki gruby zawijak i nie trzeba kupować co rozmiar kurteczki;-)

4098.jpg

Lodger

Co do imion to holendrzy nie maja wiekszch problemow zeby je wymowic ale jak przychodzi do nazwiska to masakra!:eek: Przewracaja oczami i nie ma szans na powtorzenie. Nawet w mojej pracy nie potrafia go wymowic choc pracuje juz tam 3lata.:-D

reklama
Ja juz po wizycie,dostalam gwarancje (niby) ze dostane znieczulenie.oby.
Dostalam straszny bol kregoslupa,noge az mi sparalizowalo,ledwo sie ze szpitala dowloklam... Obiad musze robic a wieczorem do szkoly...

Do góry