reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

a my szczerze mówiąc mamy anglika.. i wiem tyle, że musimy zmienić samochód bo jak już tu mieszkamy to trzeba... a anglika nam nie zarejestrują... ostatnio jak nam się zepsuła jedna część to sobie krzyknęli 850 za naprawę... a ja załatwiłam część z PL za 70 zł i nam to wymienili za 300 e... kosmiczne ceny jeśli chodzi o samochody tu...

reklama
4 km za dużo kosztowało 25 euro ale że mandat przyszedł do firmy lesingowej(auto firmowe mamy) i oni po holendersku przysłali to mój mąż myślał że to za tankowanie jakieś potwierdzenie.Dopiero jak skan mandatu przysłali to wiadomo że to mandat i łącznie trzeba 40 euro zapłacić.

Te 4 km to oznacza że jak można 100 jechać to jechaliśmy 108 bo 4 km mają tolerancji...;)))
I teraz w weekend jak jechaliśmy to mąż tempomat sobie ustawił żeby się nie zapomniec.

bry...no prosze na naszym forum meski temat ze fiu fiu... :-D my tez w auto za kazdym razem w pl wkladamy ok 15oo zl, apk mielismy w pazdzierniku :tak:tez jakies 225euro tam zostawilismy ..a na mandaty czekam - przyjda napewno hihi...:-)

milego dnia kobietki!!!

Dzień dobry!
Ja jeżdże rzadko i przepisowo więc jeszcze żadnego mandatu nie dostałam nigdy.A mój M raz z Niemieckiej autostrady- 10 Euro przysłalido zapłaty.

Dziś chcę zacząć robić dietetyczne obiadki,,,wczoraj męża uprzedziłam że zmieniamy styl żywienia,bo ja chce schudnąć a jemu też nie zaszkodzi,,,i myśle co tu ugotować...hmmm!!

co do mandatow to nam tylko jeden za parkowanie przyszedl :sorry2: a tak całe szczęście nie było...
chyba każdy kto może naprawia autko w PL.. my tutaj musielismy zmienic opony na zimowe za uzywane zaspiewali taka cene co nowe w pl by kosztowaly ale jak trzeba to trzeba ;-)

sencilla- jak otworzysz cukiernie to na pewno sie do ciebie zglosze ;-);-) ja wlasnie nie wiem co mam wymyslic z tortem dla malej, sama nigdy nie robilam i nie wiem czy lepiej jakiegos zamowic :zawstydzona/y:
karola- nie ma sie czym chwalic, pracuje już z półtora roku, mam kilka rodzin i w sumie to dwa dni w tygodniu wychodza. teraz jak wiki zacznie od przyszlego tygodnia szkole mysle o wiekszej ilosci godzin pracy:tak:
a zachciewanki sa na chlopca czy dziewczynke? podono po urodzie mamy mozna przypuszczac plec dziecka ;-)

uciekam bo juz pora na mnie,
miłego dnia wszystkim życze:-)

Mój mężuś tez jeździ bardzo przepisowo i dobrze, bo ciągle na autostradzie autem pomyka...i czasami się o niego boję, jak Janek da nam popalić w nocy i taki niedospany siada za kierownicą. Z 3 razy kazałam mu zostać w domu. Na szczęście ma ugodowego szefa i możliwa jest praca z domu przez net.

My dzisiaj w planach mamy angielski (oby Janek był grzeczny i dał się mamie pouczyć)....a potem może jakiś spacerek.

Od kilku dni synuś jest dość mocno pobudzony, ciężko zasypia, w nocy się budzi. Może to znowu skok? Nie wiem, czekam aż minie;-)

ANp przede wszystkim mało smażonego i duuuużo warzyw np zamiast ziemniaków :)
Iguana: Skoki rozwojowe:
[h=4]14-19 tygodni (wydarzenia)[/h] Marudne okresy zaczynają być coraz dłuższe, mogą trwać nawet do 6 tygodni i zacząć sie juz w 14-tym tygodniu.

Moja ma cały czas skoki rozwojowe i się prze franca mała zrobiła :) wszystki krzykiem a jak jej wezmę zabawkę którą się nie bawi to i tak mi wydziera. jak ja ją z powrotem biorę od Niej to się wydziera heheh :)

A u nas po za tym cieplutko i pięknie. Misia śpi w pokoju przy otwartym oknie i to w krótkim rękawku. Obudzi się, zjemy bułeczkę i na spacer trzeba się wybrać :)

Dzien dobry

Niunia kazda praca jest dobra ,jesli placa..... no prawie kazda:-D;-) Ja zawsze sobie chwale moja prace ,a mam taka jak ty:tak: Na razie nic mnie tu nie trzyma i o wolne nie musze sie prosic .Jak Michal pojdzie do szkoly to juz inaczej bedzie:eek:Bardzo duzo polek sprzata :tak:

Iguana moze to od szczepienia?
Anp ja od trzech lat bralam sie za odchudzanie i nic niestety nie wypalilo:no: Ale po tej ciazy i karmieniu biore sie za siebie:-D
My na szczescie tylko jeden mandat mielismy daaaawno temu:tak:Moj maz tez jedzi ostroznie tylko sie denerwuje na innych kierowcow:eek::baffled::baffled:

Ja dzis w planach mam umycie okien i musze troche poprasowac:tak:

uhhh napisałam maila do Thebe czy mogą mi wyjaśnić co z tym szczepieniem Misi i poprosili mnie o nr tel żeby zadzwonić i wyjaśnić. Mam nadzieję, że coś się dowiem i, że zrozumiem all co mi powiedzą. bo angielszczyzna związana z medycyną to dla mnie jakaś masakra. zwłaszcza z nazwami szczepień hahahaaha.

a co do pracy.. ja chętnie bym poszła sprzątać jakieś domki... tęsknie za pracą...

reklama
Nam za "parkowanie" też wlepili mandat;))) jak mąż mnie przywoził ze szpitala po CC to podjechał pod same drzwi(na parterze bez schodów mieszkamy) włączył awaryjne, zostawił otwarte drzwi od auta i od domu, ja weszłam a on wniósł fotelik z Tymkiem, wychodzi a tu już widać tylko jak pan na skuterku odjeżdża i za wycieraczką mandat;))):tak::-D więc tu nie ma zmiłuj;)))

My mamy na szczęście najlepsze auto na świecie czyli służbowe, nie obchodzą nas żadne naprawy, tylko jak jakiś wypadek to ponosimy część kosztów.

Iguana a mój na początku taki niewyspany był (chyba druga noc Tymka w domu to była-całą nie spał) że jak wieczorem już czas do ubierania w piżamę był to mąż zaczął szukać krótkich spodenek od piżamy żeby się ubrać i zorientował się że przed chwilą je zdjął z siebie:-), czyli cały dzień zamiast w spodenkach(boxerkach)majtkowych chodzić to był w pracy pod spodniami w piżamowych:-D.

A mój Tymek od kilku dni więcej i lepiej śpi...ale jak się obudzi to na jedzonko chęć ma normalną więc się nie martwię.

Anp a może jakieś pieczone rybki;)))np. łosoś-on jest tłusty ale to zdrowy tłuszcz, który zawiera kwasy omega3(pieczony nie tuczy).Ja zamiast ziemniaków czasami robię warzywa zapiekane z octem balsamicznym. Kroisz warzywa jakie Ci się podoba(marcher, burak, czerwona cebula, papryka) polewasz dużą ilością octu bals. i pieczesz aż bedą miękkie.

7axe7 wklejam kalendarz szczepień holenderski i PL może jak porównasz to będziesz coś więcej wiedziała.W NL szczepią trochę w innych terminach.
http://www.rivm.nl/Onderwerpen/Onderwerpen/R/Rijksvaccinatieprogramma/De_inenting/Vaccinatieschema
http://www.zdrowie.med.pl/szczepienia/szczep_05.html

Ostatnia edycja:
Do góry