reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Karola ten combinat test to tylko USG i chyba badania krwi(nie wiem czy coś więcej jeszcze robią), więc warto zrobić.On chyba za darmo jest???
Ja robiłam w PL ale tylko USG, krew sobie darowałam.

reklama
Combinatietest jest płatny---tutaj i w Pl również,,,,
ja też sie długo nad tym zastanawiałam na poczatku ciąży,ale znajoma holenderka mi powiedziala tak----jeśli okaże się że dziecko jest chore toc o zrobisz, usuniesz???wiadomo że nie bo przecież to jest moje dziecko,,,wiec sobie darowałam ten test .Ale każdy ma prawo go zrobić po to wkońcu to jest.To tylko moja interpretacja.
miłego wieczoru

Karola dużo zdrówka dla dzidzi w brzuszku i jak wogóle po wizycie?bo zapomniałam zapytac!

Co do chodzików, to ja mówię stanowcze NIE!:tak:

Combinatietest nie robiłam, jakoś tak wyszło....ale u mnie w rodzinie nie było chorób dziedzicznych.

Dzisiaj była u mnie pierwszy raz babka (wolontariusz) z tego programu Home Start...heh. Jakoś rozmowa się nie kleiła, no i słabo po angielsku mówiła....także to nic dla mnie. Strata czasu.

Troszke mnie nastraszylyscie:sorry: ale mysle podobnie jak Anp:tak:

Co do chodzikow to tez nie sosowalam . Pchacz jest calkiem fajny ,michal czasem go jeszcze wygrzebie i sie bawi:tak:

Na badaniu bdb:tak: serduszko bije jak szalone,reszta tez ok:tak:nastepna wizyta 31 stycznia ,a usg polowkowe 3 marca:tak::szok:

Iguana ja nie za bardzo przepadam za obcymi w domu:sorry:Wiec nie zdecydowalabym sie na takie cos ,no chyba zeby cwiczyc moj "extra" holenderski:sorry::happy:

Niunia nie chwalilas sie ,ze pracujesz;-)
Ania pierwszy dzien zawsze najgorszy:tak:

Hejka :-)
Karola ja ide jutro na wizyte zobaczymy jak tam maly sobie radzi :-) aha bo ci nie mowilam ze bedziemy mieli chlopczyka. A co do tego badania to juz i tak jest za pozno bo go robia w 10 tyg. przynajmniej tak mi polozna mowila, bo pozniej juz nie mozna usunac jak by co.... Ja tez go nie robilam bo taka wiedza mi nie potrzebna bo w sumie jak by cos bylo nie tak to tylko stres cala ciaze. W 20 tyg robia dokladniejsze badania wiec jak by bylo cos nie tak to wtedy tez moga juz podjac jakies leczenie.
Aniu dzisiaj kosci naciagnelas to teraz pojdzie ci juz z gorki....;-)
Mysmy dzisiaj auto oddalismy do przegladu no i jedyne 500E mamy do zaplaty:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a juz mialam nadzieje ze nie bedzie tak strasznie i piekarnik sobie kupie wrrrrrrrrrr......

Niuniu pchacz tez mialam.... - viki sie nadal nim bawi bo ma fajny panel:cool2:
Karola ja tego testu tez nie robilam tez dlatego ze bym nie usunela nawet jakby bylo chore wiec po co....:eek:

ja mowie wam juz do jutra...

Gosiu gratuluje drugiego chlopczyka:tak: Ja mam cicha nadzieje ,ze bedzie coreczka :sorry:.....ale nie wazne byleby zdrowe bylo:tak::tak:
My tez mielismy APK ale przeszlo bez zastrzezen a to dlatego ze w pl wszystko zrobilismy na cykus i kosztowalo to 4 300 zl:szok:

My tez po Apk i tez w Pl najpierw wymienialiśmy to co było konieczne a mamy dobrze bo teściu mechanik także zawsze jak potrafi to zrobi i apk nas kosztowało 130 chyba bo jakieś tam żaróweczki się spaliły....także się ciesze.

U mnie w rodzinie z chorobami genetycznymi też nie było przypadków, ale występowanie rodzinne to mały % i tylko Zespół Downa.W 11-14 tygo wykrywa się też zespół Edwardsa, który nie jest dziedziczny i w większości wypadków jest śmiertelny.
Ja wolę wiedzieć co mnie czeka i odpowiedni się do tego przygotować.
Myślałam że w NL cobinnat test jest za darmo.

A u nas z autem ok, nawet kolejny mandat przyszedł, tym razem za przekroczenie prędkości o 4km:-)

reklama
Do góry