reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Aneta na prywatnych slabiej sie przyswaja,lepiej w grupie,prywatne to juz jak dobrze gadasz.Idz do TTC,jest w Hadze,kurs nie jest drogi a naprawde dobry,poszukaj ich stronki i zadzwon,bo w wakacje maja kursy a potem od wrzesnia.:tak:;-)

reklama
Witam was dziewczynki;-)

u nas dziś ciepeło chociaż nie tak gorąco jak ostatnio na szczęscie!!
ja mam dziś na obiad roladki w sosie serowym i jutro pewnie też bo chyba wszystkich nie zjem chociaż kto wie bo bardzo lubię :-)
mojemu chłopakowi dogodzić z jedzeniem to ciężko" książe jeden":-Dzupy odpadają bo twierdzi że tym się nie da najeść teraz nie muszę się wysilać bo dla siebie coś ciach zrobię i już :-)
A wogóle to mój synek dziś pierwszy raz sam usiadł normalnie nie mogę wyjść z podziwu :-):-):-)
pozdrawiam miłego dnia życzę;-);-);-)

Aneta na prywatnych slabiej sie przyswaja,lepiej w grupie,prywatne to juz jak dobrze gadasz.Idz do TTC,jest w Hadze,kurs nie jest drogi a naprawde dobry,poszukaj ich stronki i zadzwon,bo w wakacje maja kursy a potem od wrzesnia.:tak:;-)

Kamila Rotterdam a nie wiesz czy te kursy są tylko Hadze i czy zajęcia są w dzień czy może popołudniami bo właściwie też bym się chciała chociaż trochę nauczyć tak byle sie dogadać do pracy i tak nie pójdę ,muszę pomyśleć?

Hejka w ten piękny, słoneczny dzień.

Melduje posłusznie że żyję ale nie mam czasu.....zdarzył się cud i dostałam zwrot podatku za 2007 rok, a co za tym idzie....nareszcie dorobilismy się mebli do salonu, jutro robimy malowanie a zasłonki będą gotowe za jakieś 3-4 tygodnie :rofl2:
A Pola-no ma na głowie Majeczke i dom....oraz przygotowania gabinetu, który od sierpnia rusza pełną gębą ...i z tego co pamiętam to ma w kalendarzy zapisanych gości na następne weekendy....oj nie wiem kiedy znajdzie czas.

Sencilla-czekam na telefon....mam nadzieję że wszystko dobrze poszło i oby dwoje czujecie się dobrze....a 21-22 czerwca szykuję się w odwiedzinki do Was :tak:

No ja spadam, bo mała już się obudziła.
Postaram się szybko odezwać.

Aaaaa, nie narzekajcie na pogodę, zapraszam tu na północ-wiatr,wilgoć i słonecznie :tak:
-------------------------------------
Kochane dopisuję newsa:
wczoraj przyszła na świat Antosia, 3860 gram i 52 cm .....było ciężko ale wszyscy już są razem :)
Gratulacje dla rodziców.

Ostatnia edycja:
Agnes te kursy sa w wielu miastach,szukaj ogloszen w gazecie niedziela.nl,tam sa ogloszenia o planowanych,tylko nie zwlekaj z dzwonieniem,bo maja wielu chetnych i ciezko o miejsce.
GRATULACJE DLA SENCILI I ANTOSI:tak:

KamilaRotterdam może się mylę ale mi się wydaje, że jeśli nauczyciel poświęci czas tylko mnie to szybciej i efektywniej nauczę się języka holenderskiego niż w grupie. Dlaczego uważasz, że w grupie jest lepiej? Chodziłaś na taki kurs, dużo się nauczyłaś, po jakim czasie widać efekty jeśli systematycznie będę się uczyć? Dziewczyna do której chcę pójść na naukę bierze 12e za godzinę, czy to dużo? Uczę sie narazie z internetu, głównie słówek i wymowy, ale wiem, że sama się nie nauczę tego języka.
Sencilla czekamy na wieści z niecierpliwością:tak::tak::tak:
Miłego wieczoru kobitki;-)

No ja chodzilam na prywatne lekcje i katastrofa.Kobieta byla Polka i niestety nie umiala mnie nauczyc akcentu,odpowiedniej wymowy.Na tym kursie jest holenderski wykladowca i zapamietujesz duzo chociazby dzieki temu,ze caly czas nawija po holendersku,z akcentem.Zreszta na tym kursie sa swietne podreczniki,mozna uczyc sie w domu.Ja chcialam nauczyc sie prywatnie angielskiego,rosyjskiego i teraz hol. i przyznam ze dopiero nauka w grupie dala mi najwiecej a prywatne lekcje to sluzyly rozszezeniu slownictwa(chodzilo glownie aby nauczyc sie tego czego w podrecznikach nie ma,czyli takich potocznych sformulowan).Jezeli chodzi o uczeszczanie to uczeszczam tam,owszem.Od wrzesnia Albeda,niestety musze zaplacic z wlasnej kieszeni za kurs,bo odsylali mnie od sasa do lasa ,wyznaczali terminy spotkan zeby sprawdzic moj poziom i na tym sie konczylo.Kurs odlicze sobie od podatku.Ja tylko tak pisze a przeciez zrobisz jak uwazasz.Jezeli chodzi o cene to duzo,ja placilam 8 euro,niestety w glowie zostaly mi z tych lekcji jedynie nazwy mies:-p

reklama
Aneta jeszzce mi sie przypomnialo cosik:tak:
Jak chcesz sie uczyc w domu jezyka to zadzwon pod numer 0-800 0234444 w godzinach 10-16 ,tytaj mozesz poprosic o bezplatna ksiazke do nauki jezyka,musisz podac swoje dane z kodem pocztowym,ksiazka przyjdzie po tygodniu.Tytul trj ksiazki LEES EN SCHRIJF werkboek deel 1.Jak juz ja otrzymasz to zaloguj sie na stronie Lees & Schrijf portal i mozesz zaczac nauke.
Moja znajoma znalazla to cudo.Zycze powodzonka.;-)

Do góry