reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

Dzięki dziewczyny :)

A tak w ogóle to zastanawia mnie jedna taka rzecz. Każdy mnie pyta gdzie ja mam brzuch a ja dopiero przytyłam 2-2,5 kilo a juz cztery miesiące. Do tej pory na wszystkich wizytach było wszystko pięknie więc mam nadzieje ze to nic nienormalnego. Malutki brzuszek juz jest. A tak w ogóle to we wtorek mam 20 tyg usg :) nie mogę się doczekać:)

Iskierka aleś mi robiła smaka na kluski :) Dawno nie robiłam... muszę się w końcu zebrać .... Pierogi też bym zrobiła... mniam mniam

reklama
Witam Madziula.
To czy widać i od kiedy widać brzuszek to kwestia indywidualna, uzależniona od budowy anatomicznej macicy oraz reszty ciała. Bywa tak, że brzuszek dłuuuugo pozostaje w ukryciu, bo macica z dzieckiem "usadawia" się blisko kręgosłupa. Bywa natomiast i tak, ze macica skłania się w drugą stronę i stąd brzuszek bardziej widoczny.
Do tego osoba dość szczupła może mieć brzuszek szybciej widoczny, a dość tęga - później.
Może być też tak, że "widoczność" brzuszka uwarunkowana jest ilością wod płodowych - im więcej wód tym szybciej widoczny brzuszek.
Nie martwiłabym się tym, że brzuszka nie widać, tym bardziej, ze jak piszesz wszystko jest w normie.:-)

Pierogów nie umiem - nigdy mi nie wyjdą, a też bym chętnie zjadła:-D

witam was, niestety wypad nad morze sie nie udal, ale za to bylismy z tatusiem na boisku, tzn tatus gral w kosza, a mamusia i synus wygrzewali sie w sloneczku na laweczce :)))))
caly tydzien ma tak swiecic ladnie:cool2:
co do obiadu, to my tez standardowo rosol, na drugie danie ziemniaczki z kurczaczkiem i ogorki korniszone, a na kolacyjke golabki :szok::-):tak: uwiebiam, mniamu mniamu, mam nadzieje, ze kapusta nie zaszkodzi maluchowi :no:

hejka...

Witam Madziule:tak::tak::tak:
Iskierka ja tez dzis pralke zalaczylam i wszystkie reczniki wypralam - wyschly szybko i pachna tak cudnie tym wiatrem i slonkiem:-D
Sencilla mala jest CUDOWNA!!!!!! a to zdjecie 3 siostry po prosty boskie - lzy sie kreca w oku... :cool2:
Anp jak czytalam twojego posta to wybacz ale tez sie smialam:-D chyba mam za duza wyobraznie bo widzialam oczyma mojej duszy te twoje wygibasy:-):-) ale tak na powaznie nic ci niejest?:confused:

My dzis na rowerkach jednak wszyscy bylismy - potem rosolek i maz na rybki a dzieciaki jeszcze 2 godz. po ogrodzie biegaly...posadzilam prymule do doniczek ogarnelam stolik i krzeselka i spokojnie kawke sobie pilam czytajac gazetki... mam nadzieje ze taka pogoda juz zostanie:cool2:
Robale jak psinka?

W ramach wyjasnien zdjec na dole - rower mi ukradli a maz znajstrowal wynalazek dla Victora...

Załączniki

• P3120095.jpg
    P3120095.jpg
    33,9 KB · Wyświetleń: 48
  • P3120103.jpg
    P3120103.jpg
    46,4 KB · Wyświetleń: 48
  • P3120117.jpg
    P3120117.jpg
    28,8 KB · Wyświetleń: 47
  • P3120133.jpg
    P3120133.jpg
    47,8 KB · Wyświetleń: 53
  • P3120154.jpg
    P3120154.jpg
    20,5 KB · Wyświetleń: 43
Madziula, witam na forum. Jak fajnie, kolejna kobitka z Hagi! Niedługo będziemy sąsiadkami, bo ja w maju się przeprowadzam do tego miasta:tak:

anp, śliczne zdjęcie z Alexem wśród kwiatów.

To ja ponawiam pytanie odnośnie spacerówek i sposobów radzenia sobie ze słońcem świecącym w oczka. Macie jakieś? Tak jak pisałam, wózek mi się nie odwraca w druga stronę, a parasolek nie znoszę;-)

A tutaj filmik przedstawiający jak mój synuś bawi się gadającą kulą, prezent od znajomych:-D

https://picasaweb.google.com/lh/photo/G5fYsAIdA7Kk8yBlL4MrAoJG4l4LhbBVZOUtV1aPj2A?feat=directlink

Witam Was bardzo serdecznie :).

Mieszkamy sobie z Mężem od stycznia w Rotterdamie, wcześniej mieszkaliśmy w Delft. W ciąży jestem od września, dowiedziałam się na początku października. Na początku miałam atak paniki, bo dla mnie tutejsze zwyczaje jeśli chodzi o ciążę, były dość niespotykane. Za to mam szczęście do miłych pań położnych, które odpowiadają na każde pytanie. Póki co wiem, że mamy córcię, ale wiadomo, że zdarzają się niespodzianki. Nie umiem jeszcze znajdować odpowiedzi na posty w wątkach, które odwiedziłam, ponieważ przyszłam tu z innego portalu (tam używam innego nick'a), ale mam nadzieję, że się to szybko zmieni.

Brzuszek wyszedł mi dopiero w święta Bożego Narodzenia, a teraz wyglądam jak balonik. Jem może nieco więcej, niż przed ciążą. Nie objadam się, nie mam ataków pochłaniania słodyczy, chociaż nowością dla mnie jest sympatia dla gorzkiej czekolady (której wcześniej unikałam) i w ogóle do jedzenia czekolady. Póki co mam ok. 10 kg na plusie. Piszę około, bo w mojej przychodni ważą mnie, jak już jestem po śniadaniu i w ciuchach... jak było zimno, to nawet w butach (a miałam martensy, które do lekkich nie należą).

Witam nowe forumowiczki
:-)

Pogoda swietna wiec my tez wybralismy sie na spacerek, oczywiscie Filipek spi caly dzien.
od jutra niestety wstawanie i wyprawie 2 dzieci bo skonczyl sie urlop mojemu mezowi :-(

Iguana co do sloneczka to znam ten problem. a parasolka moze pomoze albo nie masz takiej moskitiery do wozka?

Sencilla sliczna corcia, ale musze przyznac ze pulchniutka widac te 3900 :-) a ile stracila na wadze?? wogole jak tam samopoczucie??

A mam pytanko jak pierwszy raz obcinalyscie pazurki dzidzi?? bo ja cala podrapana jestem a polozna kazala obgryzc:szok:
A to foteczki ze spacerku i moi chlopcy
DSC05038.jpgDSC05026.jpg

Witam nowe mamusie:tak:
Aniu extra powóz dla Victorka:-D:tak: Rowerowa wycieczka widac ,ze udana:tak:
Iguana swietny jest twój synek:tak:
The hague pewnie nie dojechaliscie nad morze bo drogi byly pozamykane:sorry2:Dzis byl bieg ABN AMRO:tak:
Anp piekna fotka wsród kwiatów:tak: Jak sie masz po szpagacie?
Sencilla piekna jest najmlodsza córeczka:tak: A to zdjecie ze wstydliwymi i radosnymi siostrzyczkami po prostu boskie ! :tak:

Robale jak piesek?
Iskierka u nas tez rosól to tradycja:happy2:

My dzis udalismy sie na zakupy, mósze powiedziec ze sie udaly:tak:

Sencilla przepiękna Twoja córcia
Madziula85 witaj
anetka ależ masz przystojniaków
Aniuhaven świetne zdjęcia, przyczepka wygrywa :tak:
A moja mysia, wcina mleko z butelki :tak:, ale dalej się martwię, jest taka walka przy cycu. jak patrzę na nią to aż się łzy kręcą, taka malutka. Może po mamie pójdzie bo mama waży ok 3 kg a tato prawie 9. Więc różnica jest.

reklama
Do góry