reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Ludzie, dostałam jakiejś weny i posprzątałam po raz drugi cały parter domu:szok:. I to łącznie z umyciem podłogi, której już wczoraj nie dałam rady umyć po maratonie z krokietami.... Chyba jestem chora :-p.

Teraz sobie odpoczywam, polowa obiadku już zrobiona (Ziemniaki mieszane z kiszona kapustą i kotlety mielone do tego), a za godzinkę po męża jadę i znów będę odpoczywać :rofl2:

Mam do was pytanie, odnośnie dziecięcych (niemowlęcych) ubranek. Wprawdzie u mnie na wyprawkę jeszcze trochę za wcześnie, ale od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie w czym prać takie ciuszki.
Pamiętam, że jak rodziła się moja córka (1997r) to w sklepach były specjalne płatki mydlane do prania, a później specjalny proszek na który jednak moje dziecię źle reagowało. Dlatego od lat piorę ubrania całej rodzinie w Vizirze lub Arielu. Nawet jak urodziłam syna (2000r) to tylko przez krótki czas prałam jego ubranka w specjalnym proszku.
Tu w NL używam do prania płynu Ariel i jestem z niego bardzo zadowolona. Jednak przyglądałam się w sklepie ofercie proszków i nie zauważyłam jakiegoś specjalnego proszku do prania niemowlęcych ubranek.
Co zatem polecacie?

reklama
Ludzie, dostałam jakiejś weny i posprzątałam po raz drugi cały parter domu:szok:. I to łącznie z umyciem podłogi, której już wczoraj nie dałam rady umyć po maratonie z krokietami.... Chyba jestem chora :-p.

Teraz sobie odpoczywam, polowa obiadku już zrobiona (Ziemniaki mieszane z kiszona kapustą i kotlety mielone do tego), a za godzinkę po męża jadę i znów będę odpoczywać :rofl2:

Mam do was pytanie, odnośnie dziecięcych (niemowlęcych) ubranek. Wprawdzie u mnie na wyprawkę jeszcze trochę za wcześnie, ale od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie w czym prać takie ciuszki.
Pamiętam, że jak rodziła się moja córka (1997r) to w sklepach były specjalne płatki mydlane do prania, a później specjalny proszek na który jednak moje dziecię źle reagowało. Dlatego od lat piorę ubrania całej rodzinie w Vizirze lub Arielu. Nawet jak urodziłam syna (2000r) to tylko przez krótki czas prałam jego ubranka w specjalnym proszku.
Tu w NL używam do prania płynu Ariel i jestem z niego bardzo zadowolona. Jednak przyglądałam się w sklepie ofercie proszków i nie zauważyłam jakiegoś specjalnego proszku do prania niemowlęcych ubranek.
Co zatem polecacie?

Neutral :tak:polecamy a tak wogole to witam...hihi - my juz tez po pracy - lodowisko po szkole z Karina zaliczone, pierogi zjedzone... ktos pytal o te dzieci - tak od jednej mamy sa.... kiedys czytalam o tej matce jak jeszcze w ciazy byla i nie wiedzieli czy donosi bo to po odstawieniu tabletek...

Agnes ja wstalam o 6,3o razem z moim M pralke tylko pyknelam bo byla zaladowana i sie pralo a reszta...jakos sama sie robila... dzis Karina byla w szkole juz o 8,30 bo mieli wyjscie na miasto do Biblioteki...

Karola mi lepiej chociaz jakiegos mula ma jeszcze... ;/

Ja dzis LEEN BAKER, KWANTUM I IKEA obskoczylam bo dopieszczam pokoj teraz chlopakow i tak sie rozpedzilam ze zamiast poscieli jedynek wzielam 2x dwojki brrrrrrrr..... i musze wrocic zamienic...

Załączniki

• 20729-groot.jpg
    20729-groot.jpg
    17,4 KB · Wyświetleń: 27
Ostatnia edycja:
Iskierka ja robiłam identycznie jak Ty :) NA początku ugotowałam wszystkie ciuszki w płatkach mydlanych, przez chwilę prałam w specjalnym proszku a teraz piorę normalnie z moimi rzeczami w zwykłym proszku.

aOla a co ja mogłam kupić :) Sama mi podpowiedziałaś ;) Wróżki - księga łamigłówek z kolorowanką, kolorowanka bambi, toy story i auta, ćwiczenia dla czterolatka z nakjlejkami i też z kolorowanką ;PPP tylko tyle, że z PL

My juz po obiadku ,ruszyc sie nie moge:no:

Iskierka ja tez pralam w neutralu .pol roku :tak:A potem normalny proszek:tak:

Anp gratulacje dla meza :tak:

Aniui to dobrze ,ze ci przeszlo:tak: Ja bym chciala budzic sie chodzby o 7 bez problemu ,kiedy to nastapi??

Michalek mi wlasnie robi masaz pleców .... ale fajnie:-D:tak:

Iskierka ja robiłam identycznie jak Ty :) NA początku ugotowałam wszystkie ciuszki w płatkach mydlanych, przez chwilę prałam w specjalnym proszku a teraz piorę normalnie z moimi rzeczami w zwykłym proszku.

aOla a co ja mogłam kupić :) Sama mi podpowiedziałaś ;) Wróżki - księga łamigłówek z kolorowanką, kolorowanka bambi, toy story i auta, ćwiczenia dla czterolatka z nakjlejkami i też z kolorowanką ;PPP tylko tyle, że z PL
e to jeść nie woła Trzymaj u siebie Będziesz musiała mnie odwiedzić :-D Moi rodzice w odwiedzinach nie przeszkadzają :tak:

Dzięki dziewczyny, wypróbuję tego Neutrala, bo płatków mydlanych to tutaj chyba nie ma, a z Polski specjalnie wozić nie będę.
Na jutro mam już zaplanowany obiadek, wszystko w lodówce więc rano tez będzie słoooodkie lenistwo:-D.

Widzę, że wszystkie dzisiaj sprzątałyśmy;-) hehe Ja padam, pół dnia ze ścierką, odkurzaczem itd. A drugie pół z Jankiem na rękach...bo teraz chce aby cały zcas go nosić:tak:

Iskierka, ja stosuję płyn do prania Neutral (jest jeszcze proszek)...bardzo delikatny jest, bez zapachu.

reklama
Do góry