reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

reklama
Dzien dobry :)

A ja dzisiaj lepiej sie czuje, pomoglo mi wczorajsze leniuchowanie na wieczor wzielam goracy prysznic i bol minal :-)

A ja mam takie pytanie czy ktoras z was dziewczyny miala taka poduszke do karmienia w ksztalcie rogala mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi. Zastanawiam sie nad kupnem takiej ale czytam rozne komentarze i nie wiem czy w praktyce sie sprawdza.

też o tym myślałam,ale w ostateczności kupiłam zwykła poduszke i na niej zawsze kładłam sobie maluszka i tak tez było wygodnie!!!

Ostatnia edycja:
Przejade dzisiaj sie do tego sklepu Baby Dump tam sa zawsze fajne promocje i zobacze ta poduszke. Wydaje mi sie ze moglabyby byc wygodna zwlaszcza nocy.

A co do przeziebien to nie chce zapeszac ale moje dziecko wogole nie choruje od urodzenia moze mial pare razy taka goraczke jednodniowke i to na tyle. U nas tatus nadrabia on caly czas chodzi przeziebiony :-)

WItam Was dziewczynki,
ja dzis polprzytomna chodze, wczoraj do polnocy skrecalismy polki z moim R., a w nocy mala nie dawala spac, a Tosia juz o 6 przyleciala, bo "Wojtus jedzie" (kuzyn, maja byc za dwie godziny). Odpowadzilam Marys do szkoly, Tosie do speelzaal, dzwignelam kilka kilo zakupow i wlasnie racze sie kawka. No wlasnie tak sie czuje, jak ktos pytal :D
hihi, Ania, ta mala moja to juz jest zywe srebro, ona non stop mnie kopie, przekreca sie, skacze, nawet teraz, jak podobno ma malo miejsca.. nie wiem, co to z niej za urwipolc bedzie :-D:szok::eek: <przerazona mama>

Ktos pytal o podusie w ksztalcie rogala.. ja mam taka juz od pierwszego dziecka i bardzo sobie chwale, naprawde, wg mnie oplaca sie kupic. Marysie kilka miesiecy na niej karmilam, Tosie troche krocej, bo ona wolala, jak lezalam kolo niej. POduszka jest fajna, bo owijasz ja sobie wokol plecow, opierasz sie, malucha kladziesz na niej z przodu i mozesz karmic. Na dodatek ona ma takie jakby kuleczki w srodku (przynajmniej ta moja), ze sie fajnie pod maluchem uklada.
Teraz sobie ja wkladam miedzy nogi, jak leze na boku, to troche mi odciaza nogi, jak zmeczone.

7axe7, i jak, rodzice dojechali? mam nadzieje, ze szczesliwie dotarli i teraz sie raczycie wspolnym sniadankiem...

piszecie o przeziebieniu, moja Tosia niestety zaczela kaszlec niefajnie.. i ja tez... Ania, a jak Twoj Victor?
oby przeszlo, wczoraj ich maltretowalam makaronem z dzika iloscia czosnku, biedaki sie krzywily, ale zjadly :-D:-D
Anp, dzieki za wiadomosc, odpisalam Ci na priv.

Ostatnia edycja:
Robale, sól fizjologiczna do noska, po holendersku to zoutoplossing, firma Otrivin...do dostania w Etosie.

000011704_005_30638_200.jpg

anetka880, ja mam poduszkę-rogal i bardzo polecam...też kupiłam w Baby-Dump. Mam taka mięciutką, ale podobno im twardsza tym lepsza.

U mnie też w użyciu sól do noska, bo powietrze przez te kaloryfery bardzo suche. Janek drugą noc budzi się o 5/6 rano i nawet cyc go nie usypia jak zawsze. Troche minęło czasu, aż go znowu udało mi się ululać:-(

Iguana tez tej wlasnie uzywam dla maluszka jest jeszcze taka z Zwistal (dobra przy przeziebieniu)Adem Vrij Neusverstuiver - Adem Vrij - Producten.Uzywalam jej i moim zdaniem pomogla,,sa tez chusteczki dla baby tez z Zwistal.
Sencilla ja tez ostatnio czosnku czesto uzywam a dla siebie robie napoj z mleka miodu i czosnku na przeziebienie .nie jest dobry no ale zdrowy no i pomaga.

reklama
Anp pamietam, ze taki napoj robila mi mama, jak bylam chora w dziecinstwie.. mam do niego sentyment, ale juz od dluzszego czasu w ogole zrezygnowalam z mleka i po prostu nie trawie go.. psychicznie :-D tak wiec mysle, ze po wypiciu tej mikstury zaliczylabym wizytke w WC... :sorry::cool::szok::-D

Do góry