reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

hity i kity

reklama
Ja przed porodem kupiłam jedną paczkę rossmanowskich 1, a potem jeszcze dokupowaliśmy, Marta Urodziła się ważąc 3010g, potem jej oczywiście waga jeszcze spadła, ale jak ważyła ok. 3200g to przeszliśmy już na 2 bo 1 były trochę ciasne. Tak jak pisze Ell- 1 są tylko w małych paczkach, bo dzieci szybko z nich wyrastają, i większość dużej paczki nie zdążyłoby zużyć

Ja też zaczynam być niezadowolona z pampersów 3 coraz częściej zdaża się że przeciekają ale na jakie je zmienić niewiem jeszcze zobaczy się??? :)

A mówiłam Klameczko :laugh: Ja kupiłam Pampersa Belli (takiego pojedyńczo zapakowanego) i dzis będę próbowała na noc, zobaczymy czy lepszy od pampersów? Czy któraś używała??

Dziewczyny ja myślę że te przeciekające kupki zdarzają sie po prostu dlatego że nasze dzieciaczki coraz większe i kupki coraz większe...moja mam twierdzi że to norma i im Karolek większy tym prania będę miała więcej - Karolkowi co kilka kupek tez zdarza się taka mega kupa, która wypływa, zwłaszcza jak polewa ją jeszcze w czasie robienia siuśkami, że wszystko do prania a on ląduje pod prysznicem lub w bidecie :D (co zresztą strasznie lubi) - niezależnie od pieluszki chociaż w pampach jest najgorzej bo nie mają gumki

witam po dlugasnej przerwie :)
hity u nas to sudocrem (nawet dla mnie okazal sie zbawienny jak mi zajad wylazl i w jedna noc go   wyleczylam wlasnie tym kremem)  
                 husteczki nivea(pampers sa beznadziejnie cienkie i suche ale te polskie bo oryginalane niemieckie sa ok)
                monitor oddechu(juz nie wyobrazam sobie zycia bez niego)
                pieluchy tetrowe i flanelowe(do przykrywania, jako przescieradlo do wozka, jako podklad na przescieradlo w lozeczku itd. no i byly nieocenione jak byly upaly do karmienia- zawijalam w nie mala i nie pocila sie od mojego ciala)
                wszelkiego rodzaju bodziaki.nie zawijaja sie i sa super wygodne.
i od wczoraj hustawka z fisher price na baterie.no doslownie jest super! wystarczy ze paulinke wsadzimy do niej i mozna powiedziec ze mamy ja z glowy na dwie godziny...Lezy sobie, buja sie i patrzy na swiat ale nie placze i nie kweka...jestem wyrodna matka :D

a kity to rozek (przydal sie przez 3 dni po wyjsciu ze szpitala, moze przyda sie jeszcze teraz do przykrywania na noc)
           nozyczki i obcinaczki do paznokci (znacznie lepiej idzie mi manicure nozyczkami fryzjerskimi bo ostre i szybko to idzie tylko mala musi spac bo inaczej nie da nic zrobic swoim pazurkom)
           kaftaniki do spioszkow (wiecznie sie podwijaja i trzeba poprawiac)

reklama
Beata, jakiej firmy masz te nożyczki? Ja mam Canpola, i za żadne skarby nie umiem nimi obciać paznokietków, w zestawie z nimi była obcinaczka, i jej używam, jest OK, ale tylko jak Marta śpi.

Do góry