reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

HITY i KITY - czyli co warto kupić a czego nie :D

KIT :

wkładki laktacyjne BabyDream ... godzina max i stanik mokry :zawstydzona/y::-( !! do tego takie grube że widać pod stanikiem ... :dry:

HIT

nie wiem czy uznać to za hit ale dla mnie to wyjście żeby nie prać co chwile ciuszków - wkładam małej śliniaczek i jak leci jej z buzi (bo akurat za duzo mleka mam i tak się dzieje ) to nie leci po ciuszkach tylko po śliniaczku :-)

smoczek !! - bez niego nie wyobrażam sobie spokojnego funkcjonowania - moja Niuńka również - już jak buzia robi się smutna , a rozbawianie nie pomaga , smoczek w dziobek i jest spokój i Niuńka śpi raz dwa a cycki mam wolne od ciumkolenia :happy2:

reklama
dla mnie HITEM jest:

1. Chusta do noszenia. (wygoda jak nie wiem co i mój mały przytulanek na tym korzysta, bo sie po kangurujemy przy okjazji - czyli przyjemne z pożytecznym)

2. Pieluch tetrowe. (przy ulewaniu i wyżygiwaniu nie nadarzałam z praniem)

3. Też uważam, że body kopertowe sa super.

4. Lampki duszki (energooszczędne, półmrok nie budzi dziecka a ja widzę, do tego kabelek można odpiąc. Jeden mi służy do oświetlania pokoju, drugi pod poduszką mam w razie np kupy żeby sobie przyświecic sprawe...)
SP

pół wypowiedzi mi skasowało...

wiec jeszcze raz:

5. pojemniczki na porcje mleka (przydatne super, bo z małym na rękach miarkowac do butelki cieżko a do tego w nocy i na spacerze super poreczne. siup do butelki z wodą i gotowe)
[URL]http://www.tommeetippee.co.uk/product/closer_to_nature_milk_powder_dispensers_pack_of_6_/

kurcze zapomniałam co tam jeszcze miałam napisane.
Wiem że też karuzele i woreczki były na liście za, ale coś jeszcze. Kurcze zabij mnie a nie pamiętam...

Trudno. Jak sobie przypomnę dopisze.

aha, mam

6. krem bepanthen (tylko ona wyleczył odparzoną dupke Joschki)

Co do kitów pustka w głowie narazie.

Ostatnia edycja:
otulaczek Motherhood to taki kokonik dla dziecka malutkiego, nie ochraniacz na szczebelki, ten koniecznie kupię nieco później (...)
Wybacz fakt nie zajarzyłam, mi również śpiworek w ogóle sie nie sprawdził przez te upały nie użyłam go ani razu. To samo ciuchy w rozm56 te cieplejsze typu śpiochy. Dobrze, że nic nie kupowałam...

Dla mnie hitem jest Calma z Medeli, musimy dokarmiać mm i przy smoczkach z aventu i nuka mała nie chciała ssać piersi a przy calmie nie ma żadnego problemu, ssie chętnie i butelkę i pierśCalma

U mnie hitem jest chusta natibaby :-) Jagusia ma problem z wyciszeniem się by zasnąć i chusta to świetna metoda by z jednej strony się wyciszyła, a dla mnie ulga dla rąk i kręgosłupa :-) poza tym daję radę sprzątać (nawet odkurzać) czy rozwieszać pranie z nią :-)
Ubranka w rozmiarze 56 u nas też się sprawdziły, bo mimo wszystko mała nie była olbrzymem :tak:

Kitem okazały się smoczki sylikonowe :-( Jagódka toleruje tylko kauczukowe z nuka :-)

Dla mnie absolutnym hitem jest laktator Medeli Swing. Minusem jest cena, ale i tak uważam, że to najlepiej zainwestowane pieniądze odkąd Ada jest na świecie.

Smoczek Calma Medeli też u nas się super sprawdza. Niestety trochę późno go zastosowałam, ale Ada się przyzwyczaja że jej już tak łatwo nie leci z butli i łatwiej jej co cycka się potem przystawić.

Kolejnym hitem jest wiaderko do kąpieli. Widać, że mała lubi w nim siedzie, przybiera megaśne pozycje, zasypia i widać, że jest szczęśliwa.

Jakiś rzucających się w oczy kitów póki co nie mam ;-)

u nas hitem na pewno rożek-można spokojnie małą ponosić-jak byla mniejsza to każdy oprócz nas bał sie ją brać na rece bez rożka:) mała w nim śpi również i spedza 80%swojego dnia:)
hitem również-i w przypadku nicoli i nadii (od niedawna) jest krzesełko- bujaczek z fp, wybujal juz 4 dzieci i Nadia tez go lubi-pomocny jest zwłaszcza przy usypianiu- powibruje,ja pobujam i mała śpi bez noszenia na rekach :)

u mnie KITem okazało się 100% smoczków, które zakupiłam :-D nic nie załapała. Wózek na pompowanych, nieskrętnych kołach (rewelacja, jeśli ma się jedno, samodzielne dziecko).
HIT - ciężko powiedzieć, bo praktycznie nie mam nic, co może mi ułatwić funkcjonowanie, ale co lubię - ciuszki z h&m. Jakoś tak praktycznie i ładnie;-)

reklama
Dla mnie również HITem są ciuszki z H&M :-D co jestem w pobliżu, to choć jedną rzecz Małej kupię, a na allegro jak sobie "paczę" to głównie ubranka tej firmy.

Kolejnym HITem jest leżaczek-bujaczek fp LEŻACZEK, BUJACZEK 3W1 FISHER PRICE Z WIBRACJAMI (2567420515) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Muszę też przyznać, że BARDZO zadowolona jestem (Lena chyba też) ze smoczków LOVI.

KITem w moim przypadku okazało się kupienie ciuszków na allegro na aukcji typu "Paka dla niuni" w trakcie ciąży. W sumie kupiłam taką jedną, ale zonk polega na tym, że z części nie udało się skorzystać :sorry2:(choć sporo leży i czeka:p). Przy kolejnym dziecku będę mądrzejsza i ciuszki się pojedynczo będzie kupować... no nic, spróbuję je dalej opchnąć :-p

Kolejny KIT to termometr do mierzenia temp wody. Gdy temp była na wysokości uśmiechniętej buźki, dla mnie ta woda była zwyczajnie za zimna... Stosowaliśmy go chyba ze 3 razy, a później doszliśmy do wniosku, że metoda "na łokcia" chyba najlepsza. Choć fakt, sam termometr drogi nie był :tak:

I jeszcze odnośnie termometrów... Gdy kompletowaliśmy wyprawkę, w sklepie Pani zaczęła nam pokazywać rózne termometry. No i doszliśmy do wniosku, że bez przesady - po co taki przykładany do główki, w dodatku drogi... I kupiliśmy elektroniczny z miękką końcówką. No i DOPIERO jak Lena zachorowała, uświadomiliśmy sobie jakim cudem jest taki przykładany do główki czy wkładany do ucha... Owszem, ten z miękką końcówką nie jest jakiś straszny, ale... :-pkupiłam identyczny jak ten, który pożyczyła mi sąsiadka. Super się sprawdził: Termometr Microlife IFR100 wysyłka 24h!! (2575840868) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ostatnia edycja:
Do góry