reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Historie wcześniaków

Mały spadł na wadze 10 gram a tak pozatym daje rade i jestem z niego barzdo dumna. W tym tygodniu bedzie okulista ale dokładnie nie wiedza kiedy.

reklama
Michałek jest pod butla tlenowa:) Jesteśmu krok dalej z oddychaniem:) Z waga stoi 1300 g a wczoraj miał jeszcze 1250 g :) Jutro bedzie u niego okulista i zobaczymy co wyjdzie. juz sie nie moge doczekac wyjazdu do niego naprawde! Dwa dni a tesknie jak cholera!Chciałabym go strasznie przytulic!!

ja nie podmoge,ale to chyba indywidualna sprawa każdego malca. Z tego co czytam posty innych wczesnych mam, to czesto dzieci maja takie załamania i wszystko sie cofa a potem kolejny przełom i dzidzia nadrabia. Daj mu czas, mocno kochaj i bedzie dobrze. mam nadzieje,ze szybciutko ozbedzie sie butli!!

Od wczoraj żabka nie ma butli:) tylko koło nska ma rurke z tlenem i to wszystko.Buzia cała odkryta bez rurek itp.

Byłam dzisija u Misia.Maluszek straszny wierciocha się zrobił nie do poznania normalnie.Obecnie wazy 1360 gram. Bedzie miał niestety znowu przetaczana krew poraz 3 juz w tak krótkim czasie:(
Z waga tez jakos powolutku mu idzie jak to pediatra powiedziała. Miał wczoraj odstwiony antybiotyk ale znowu ma go dostac. Prześwitlenie płuc mamy w normie:).
dzisija mamusia mu pieluszke przewinęła:) i nawet mnie nie obsikał:)
Al bez tlenu nie daje rady.Dostaje 25-30% tak jak powiedziała pediatra

3maj sie Michalku ! wierze ze dacie rade , jak czytam twoja historie to mam swieczki w oczach .. i dziekuje Bogu ze moja coreczka urodzila sie w 40tyg ! 3mam mocno kciuki za maluszka i rodzicow !

reklama
Do góry