Jejku ileż to wyzwań na takiego maluszka czeka na świecie... Gdzie chodzicie do fizjoterapeuty? NFZ? Macie jakąś zaufaną osobę? Tego Babatha macie sami stosować, czy jeździcie do centrum na ćwiczenia? U nas jest asymetria - mały nie odwraca prawie w ogóle głowy w jedną stronę. Trudno go nawet zachęcić zabawkami. Dostaliśmy trochę wskazówek od fizjo jak się nim opiekować, żeby tą drugą stronę pobudzać. Nabawił się też deformacji głowy jeszcze w łonie... Zaklinował się i spędził tak wiele wiele tygodni... Ratujemy się poduszką mimos. A na ten przykurcz szyjny który ściąga główkę w jednym kierunku fizjo zaleciła jeszcze masaże, ale z góry trzeba się zobowiązać że płacisz za pakiet 10 masaży 1200 zł, więc dla mnie to trochę brzmi jak naciaganie, a nie chciałabym się zobowiązywać. Wolałabym mieć więcej wolności w tej kwestii
Laura ślicznie wygląda... niewiele różni się od Noela jeśli chodzi o gabaryty
Noli ma 5.6 kg, jest raczej szczupły
Jak sprawdza Wam się ten leżaczek? Też chcę załatwić jakiś leżaczek dla małego bo on nie lubi tak plackiem leżeć :/ Ale z drugiej strony najlepiej, żeby tym plackiem leżał jak najwięcej ze względu na swoje problemy fizjo. Jak u Was z leżeniem na brzuszku? Jak Wasze karmienie?
Jejku! Ale Wam zazdroszczę tych nocek!
A jak u Was za dnia? Dalej marudna? U mnie codziennie walka o przetrwanie i tak się kończy na tym, że pół nocy mały śpi u mnie na klatce piersiowej i mnie poddusza
Ale człowiek spragniony snu, brzytwy się chwyci. Dzięki temu mogę jako tako funkcjonować
18 tygodni!!! To już jest PANNA
My dziś kończymy 3 miesiące. Nie jest źle, wiele rzeczy się poukładało. Mamy coraz dłuższe okresy czuwania i ogólnie okresy pogodnego nastroju nam się wydłużyły. Mamy dalej problem ze zrobieniem kupy bo wstrzymuje i mocno go boli brzuszek... wtedy jest płaczliwy - także na piersi. Dostaliśmy debridat na receptę, czekamy na efekty... Ale gdyby nie to, i gdyby nie fakt że nie lubi zasypiać i spać to Noliś jest bardzo fajnym, małym uśmiechniętym dżentelmenem