reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Heparyna w ciąży

Dziękuję! To duża Dziewczynka Ci się szykuje :) Czemu grozi Ci przedwczesny poród? Udało Ci się ułożyć sobie życie po problemach z mężem?
Witam 😊 ponieważ skróciła mi się już szyjka macicy do 2,7 cm i lekarz ostrzegał, że mogę wcześniej urodzić.
Niestety nie udało mi się jeszcze ułożyć życia po problemach z mężem, mąż stwierdził, ze chce pobyć z dzieckiem jak urodzi się i wtedy zobaczy czy wyprowadzi się 😔jesteśmy w nieoficjalnej separacji.

reklama
Ja jutro wieczorem mam. Troszkę się martwię bo wciąż brzuch mam twardy nie wiem czy taki już mój urok czy poprostu macica mocno się stawia. 😢No i wyniki jutro rano odbiorę jak tam moja krzepliwość i mocz. Napisze na pewno co tam u nas 😘😘cieszę się że ty jesteś spokojniejsza. Podejście lekarza dokładność jest bardzo ważna. 🙂
W pierwszej ciąży stawiał mi się dużo brzuch - reagował na dotyk, nawet pogłaskanie brzucha kończyło się skurczem macicy na dobre 40 sekund. Brałam na to magnez :) Nie zauważyłam jakiejś różnicy, a mimo to, syn i tak nie spieszył się na świat :p Obecnie mam po kilka skurczy dziennie, ale zdecydowanie mniej niż z pierwszym synem. Każda ciąża jest inna :)) Wierzę, że lekarz Cię dziś uspokoi :) <3 3mam kciuki i czekam na wieści!

Witam 😊 ponieważ skróciła mi się już szyjka macicy do 2,7 cm i lekarz ostrzegał, że mogę wcześniej urodzić.
Niestety nie udało mi się jeszcze ułożyć życia po problemach z mężem, mąż stwierdził, ze chce pobyć z dzieckiem jak urodzi się i wtedy zobaczy czy wyprowadzi się 😔jesteśmy w nieoficjalnej separacji.
Kurczę, ja miałam szyjkę na 2 cm od 27 tygodnia i nikt nic nie kazał mi z tym robić, a jak przyszło co do czego, to szyjka nie bardzo chciała się skracać, ani rozwierać w ukończonym 40 tygodniu :D Wierzę, że u Ciebie też tak się to potoczy :)

Bardzo mi przykro z powodu Twojej sytuacji. 3mam kciuki, żeby wszystko dobrze się skończyło. <3

W pierwszej ciąży stawiał mi się dużo brzuch - reagował na dotyk, nawet pogłaskanie brzucha kończyło się skurczem macicy na dobre 40 sekund. Brałam na to magnez :) Nie zauważyłam jakiejś różnicy, a mimo to, syn i tak nie spieszył się na świat :p Obecnie mam po kilka skurczy dziennie, ale zdecydowanie mniej niż z pierwszym synem. Każda ciąża jest inna :)) Wierzę, że lekarz Cię dziś uspokoi :) <3 3mam kciuki i czekam na wieści!
Mam wyniki białka nie mam na szczęście w moczu ale aptt jest coraz gorsze mimo zwiększonej heparyny jest niskie 😢😢bardzo się zestresowalam wizytę mam na 18.15 dopiero cały dzień będę w stresie. Boję się o mała. Napisze po wizycie czy lekarz coś zaradził.

Kurczę, ja miałam szyjkę na 2 cm od 27 tygodnia i nikt nic nie kazał mi z tym robić, a jak przyszło co do czego, to szyjka nie bardzo chciała się skracać, ani rozwierać w ukończonym 40 tygodniu :D Wierzę, że u Ciebie też tak się to potoczy :)

Bardzo mi przykro z powodu Twojej sytuacji. 3mam kciuki, żeby wszystko dobrze się skończyło. <3
Dziękuje za mile słowa 😊 co ma być to będzie. Teraz dla mnie najwazniejsze, żeby z malutką wszystko było dobrze i żebym szczęśliwie donosiła i urodziła.
To może nie powinnam tak stresować się tą szyjką, może dotrwam jeszcze trochę, chciałabym chociaż jeszcze 2 tygodnie 😊 a termin u Ciebie bez zmian?

@Idalia B. Ja już po wizycie. Mam być spokojną lekarz ma wszytsko pod katrola o to chodzi w tym aptt żeby krew krzepla a nie była zbyt rozrzedzona bo groził by mi krwotok z drog rodnych i było by to dla małej niebespieczne. Ta dawka heparyny jest odpowiednia dla małej przepływy wszystko jest w porządku. Wstępnie mam się nastawiać na poród siłami natury. Mała jest glowka w dół już. Waży 1580g ❤️ a to moja słodzinka ❤️

Załączniki

• received_3011585582460316.jpeg
    received_3011585582460316.jpeg
    182,9 KB · Wyświetleń: 54
Hej 😃 u mnie komplikacje. Znowu Leze w szpitalu-tym razem odpływają mi wody i czekam na decyzje co dalej czy rozwiązujemy ciąże czy jeszcze czekamy. Jutro usg i mega stres. Boje się ze to jeszcze za szybko dla małej bo jutro 34+0,sterydów już nie dostałam na płuca i nie wiem co dalej. Trzymajcie kciuki żebyśmy wytrzymały chociaż tydzień jeszcse bo każdy dzień jest ważny

Hej 😃 u mnie komplikacje. Znowu Leze w szpitalu-tym razem odpływają mi wody i czekam na decyzje co dalej czy rozwiązujemy ciąże czy jeszcze czekamy. Jutro usg i mega stres. Boje się ze to jeszcze za szybko dla małej bo jutro 34+0,sterydów już nie dostałam na płuca i nie wiem co dalej. Trzymajcie kciuki żebyśmy wytrzymały chociaż tydzień jeszcse bo każdy dzień jest ważny
Hej 😊 trzymam kciuki za Was ✊ nie martw się, w 34 tygodniu to juz dziecko poradzi sobie jak coś, ostatnio tak powiedział mi ginekolog 😊 ale oczywiście życzę, zeby malutka jeszcze trochę posiedziała w brzuszku 😊

reklama
Trzymam mocno kciuki za Was
. Oby jeszcze dała radę troszkę pobyć u ciebie w brzuchu. Ile waży juz malutka?

Do góry