Idalia B.
Fanka BB :)
No to pięknie już 14 kg patrząc na Twoją wagę startową, to Ty dalej jesteś szczupła. Fajnie, że masz już prawie wszystko! Te przygotowania to ogromna przyjemność. Ja też właściwie wszystko mam. Mam też wewnętrzny przymus, żeby posprzątać i powyrzucać graty w szafach i kanapach .To witaj w klubie też przybrałam 14kg ale kocham każdy kg swojego ciała bo to dla Basi pewnie teraz w czwartek będzie ważyć już z 1400g tak liczę wyprawkę już mam skompletowana jak wystartowałam z zakupami to nie mogłam przestać zostało tylko łóżeczko ale kupię je dopiero jak pokój małej mąż zrobi w sumie mama moja kupi bo chce to nie mówię nic oj to nie ładnie że lekarz tak cię stresuje lekarz prowadzący powinien mieć inne podejście a nie. Chociaż ci powiem ze mój lekarz też jak coś to wali prosto z mostu ale nie zamieniła bym go bo tak dużo mu zawdzięczam. Odnośnie wagi dzieci to moim zdaniem zależy wszystko od genów my np jesteśmy z mężem oboje wysocy. Znów koleżanka z mężem są niscy i pytała mnie o wagę Basi i porównywała a ja jej mówię nie ma co bo to dziecko dziecku nie równe przecież. Jak lekarz nic nie mówi to jest wszystko dobrze. Tobie to już wogole nie dużo zostało zleci czas moment.. A powiedz mi masz też tak czasem że mały jest leniwy mniej kopie a na następny dzień kopie jak szalony? Bo Basia ma takie dni dwa dni lżej a później nadrabia. Też myślałam o tobie ale wiecznie coś do załatwiania do lekarza na badania i z glowy mi gdzieś wyleciało by napisac. Mam zwiększona dawkę heparyny bo krzepla mi za bardzo krew. Anemię niestety też mam ale już wyniki się poprawiają. A jak u ciebie? Wyniki dobre?
Co do ginekologa, cenię sobie otwartość i pełną informację o sytuacji, ale ważne, żeby odbywało się to z poszanowaniem godności drugiego człowieka. Nie zarzucam mu złych intencji, ale myślę, że brakuje mu obycia. Myślę też, że z ginekologami to jest tak, że każdy jest dobry, dopóki nie ma komplikacji. Kiedy ciąża jest trochę bardziej wymagająca (trombofilia, nadciśnienie, choroby autoimmunologiczne, niskie pappa, ryzyko hipotrofii), potrzeba więcej troski, wiedzy i odpowiedniego podejścia.
Już jutro zobaczę się ze wspaniałym ginekologiem Nie mogę się doczekać. Jestem ciekawa, czy mój maluszek coś podrósł...
Tak, jak najbardziej, mały ma swoje okresy spokoju i szaleństwa Nie raz się już zamartwiałam, że długo ruchów nie czuję. Wtedy w nocy tańcował z nawiązką Zauważyłam, że on się budzi ze mną - kiedy wstaję z łóżka w nocy na siku, mały od razu mnie szturcha i boksuje.
Moje wyniki w miarę dobre Wyszłam z anemii sprawnie z tardyferonem A w morfologii niewielkie odchylenia od normy, lekarze mówią, żeby się nie przejmować. Wyniki związane z trombofilią też dobre Póki co, przepływy łożyskowe są eleganckie, więc heparyna robi dobrą robotę
Czy Basia ułożyła się już główkowo?
Do kiedy masz brać acard i jaką dawkę?
To teraz Clexane 0,8?