reklama
pumelova
Fanka BB :)
Rozumiem to jak znasz szpital to tymbardziej podejdź sobie spytaj czy jest jakaś różnica dla nich jak bierzesz heparyne. Bo może być inaczej jak że wszystkim
Wybór szpitala to już twój osobisty wybór. Ja urodziłam w szpitalu w innej miejscowości mimo że mieszkam kilometr od szpitala bo nie mam o tym moim dobrego zdania no i poronilam w nim i źle mi się kojarzy..
Wybór szpitala to już twój osobisty wybór. Ja urodziłam w szpitalu w innej miejscowości mimo że mieszkam kilometr od szpitala bo nie mam o tym moim dobrego zdania no i poronilam w nim i źle mi się kojarzy..
Irenaa
Zaangażowana w BB
Witajcie!Jestem po trzech poronieniach a teraz znowu w ciąży HCG rośnie prawidłowo. Jutro mam wizytę u lekarza i zobaczymy jak będzie...Receptę na clexane dostałam wcześniej i zaraz po teście zaczęłam robić zastrzyki.Różnie to wychodzi raz lepiej raz gorzej ale to wszystko jest do zniesienia.Jesteście bardziej w temacie ode mnie więc mam parę pytań.Chodzę prywatnie do lekarza i receptę na clexane dostałam na 100%.Czy teraz jak jestem w ciąży to coś zmieni? Mam tylko mutację PAI 1 a tak immunologicznie to ok.I jeszcze pytanie o zamienniki.
D
Deleted member 182626
Gość
Irenaa ja mam zamiennik Clexane jego nazwa to Neoparin. Cena za 10 szt ok 3.50. z tym,że ja mam refundowany ten lek ( jestem po stracie dziecka w 25 TC z powodu niewydolności łożyska). Uważam,że nawracające poronienia są jak najbardziej wskazaniem do refundacji leku.
Irenaa
Zaangażowana w BB
@Sylwia2023 dzieki za info.Chodzę prywatnie do lekarza ale to nie ma znaczenia bo luteinę mam ze zniżką a Clexane jednak 100%gdyż nie ma wskazań do refundacji i bądź tu człowieku mądry.Składki płaci się ale często nic z tego nie ma.
Witam wszystkich jestem po dwóch stratach, pierwsza ciaza obumarla w 13tc, drugi raz w 7tc, teraz jestem w 9tc o od 4tc brałam duphaston, a od 6tc neoparin i acard, ale lekarz kazał odstawić duphaston czy wy poza heparyna bierzecie coś jeszcze?
Trochę martwi mnie pdstawienie duphaston choć nic się nie dzieje żadnych plamien ani krwawien nie mam
Trochę martwi mnie pdstawienie duphaston choć nic się nie dzieje żadnych plamien ani krwawien nie mam
pumelova
Fanka BB :)
Oczywiście że mogą, karmię a brałam heparyne w połogu.Dzień dobry, mam pytanie czy osoby które biorą heparyne mogą karmić piersią czy jest to zakazane
reklama
Aleksandra1990
Aktywna w BB
Mnie chirurg naczyniowy stanowczo odradzil zamiennik ponieważ nie jest on przebadany pod kątem przyjmowania go przez kobiety w ciąży.Dziewczyny czy ,któraś z Was zamieniała clexan na neoparin ? jeśli tak to w ,którym tyg ?