reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Heparyna w ciąży

Hej
O jakich porach dnia bierzecie acard i zastrzyki. Ja druga ciaze acard biore rano a heparyne wieczorem , nigdy lekarz nie mowil mi o konkretnej porze dnia.
Dzisiaj trafiłam na artykuł o tym aby acard brać wieczorem i sie troche zestresował. Macie jakies konkretne wytyczne od lekarza?

reklama
Asia 2104, a bierzesz neoparin 0,6 taka dawka z uwagi na większą (chociaż tez nie wiem jaki limit) wagę, czy tak masz od początku, czy z czasem Ci zwiększoną od 0,4 do 0.6? ja teraz mam Fragmin 0,5. ale interesuje mnie wlasnie te dawkowanie jak lekarze to rozkładają...

ahaa. zapytam o to moją hematolog.. okej, dziekuje za odpowiedz. ja wiem, ze niby u mnie w normie płytki krwi, przed stosowaniem i teraz jak stosuję.

A właśnie u mnie przed heparyna bylo ponad 100 nad normę,po heparynie 0,4-40 nad norme,a teraz nie wiem bo jeszcze nie zdążyłam zbadać

Ja robiłam zastrzyki na noc, bo mi tak w szpitalu robili. Acard nie pamiętam[emoji85]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja znowu z innej beczki - jak radzicie sobie z nudnosciami/mdlosciami? Ja od praktycznie dwoch tygodni nie jestem w stanie funkcjonowac. Jest mi niedobrze 24/7, ale dopiero wczoraj wieczorem faktycznie wymiotowalam az do 4 nad ranem.
Najgorsze jest to, ze nie moge nic jesc - i tak, wiem ze powinnam - ale nie mam jak, rzuca mnie na sam widok/zapach jedzenia. Zyje generalnie o bananie i dwoch suchych bulkach w ciagu dnia.
Dostalam tabletki, ktore jak widac nie dzialaja wcale. Nie pomagaja migdaly, woda gazowana z cytryna, imbir, doslownie nic.
Czuje sie mega oslabiona, bo uwielbiam jesc, a teraz to jest totalna masakra, nigdy nie zylam o dwoch bulkach dziennie....
Macie cos sprawdzonego? I prosze powiedzcie, ze objawy ustana wczesniej niz w 12/13 tygodniu.... :)

reklama
Do góry