reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Heparyna w ciąży

Może to zależy przy jakiej mutacji, ale tak czy siak kwas foliowy jest niezbędny (!) do prawidłowego rozwoju maleństwa. Szczególnie ma początku jak jest rozwój cewy nerwowej. Mając moją mutację mam problem z jego wchłanianiem i muszę przyjmować kwas z takim składnikiem, który umożliwia właśnie wchłanianie.
Co do kołatania serca to ja nie miałam takich objawów.. Też sądzę że trzeba skontaktować to z lekarzem.. :)

reklama
jak mnie będzie dalej męczyć to zadzwonię do doktora bo wizyta dopiero za tydzień. no i będę chodzić z ciśnieniomierzem , mierzyć regularnie.

czy któraś z was po heparynie miała moze palpitacje serca, Wczoraj wieczorem zaczęło mi łomotać ale sie tym nie przejęłam. Dziś w pracy znowu drugi raz i sie boję
Mnie sie tak robi.. Ale ja przed ciaza tez tak mialam tylko rzadziej ale nie skojarzylam tego z zastrzykami bo juz tak mialam..

Dziewczyny caly czas piszecie o clexanie i Neoparynie.. A czy ktoras z was bierze Fraxyparyne? Bo ja wlasnie to biore.. Dzis 13 zastrzyk.. Poki co siniakow brak;)

U mnie tez wczoraj brak siniaka dziś jak na razie tez ale przed wczoraj taki wilkolud ze jak go zobaczylam to makabra ....

Anik. mój gin mi zalecił Clexan bo jego zdaniem "podobno jest lepszy" ale jak to się mówi co lekarz to opinia... Nie mialas żadnego siniaka jeszcze???

U mnie tez wczoraj brak siniaka dziś jak na razie tez ale przed wczoraj taki wilkolud ze jak go zobaczylam to makabra ....

Anik. mój gin mi zalecił Clexan bo jego zdaniem "podobno jest lepszy" ale jak to się mówi co lekarz to opinia... Nie mialas żadnego siniaka jeszcze???
Nie.. Brak siniakow poki co.. Zobaczymy czy tak dalej bedzie.. Jutro wizyta u lekarza:) no ciekawe.. Mnie nie bola te zastrzyki.. Moze inaczej clexane a inaczej fraxeparyna. Ja zastrzyki daje sobie sama..

Anika ja tez sama sobie robię zastrzyki juz w sumie ogarnelam czemu mi się robiły jak robię je na siedząco to siniakow niema a jak na pol lezaco czy na lezaco to siniaki niestety są
Trzymam kciuki za dzisiejsza wizytę :p
Co do różnicy Clexan a fraxeparyna to moim zdaniem nie ma różnicy ze to nie boli a po tym np niema siniakow po prostu kwestia tego jak się robi wkucia i iniekcje

Anika ja tez sama sobie robię zastrzyki juz w sumie ogarnelam czemu mi się robiły jak robię je na siedząco to siniakow niema a jak na pol lezaco czy na lezaco to siniaki niestety są
Trzymam kciuki za dzisiejsza wizytę :p
Co do różnicy Clexan a fraxeparyna to moim zdaniem nie ma różnicy ze to nie boli a po tym np niema siniakow po prostu kwestia tego jak się robi wkucia i iniekcje
No tak.. Mi tez sie tak wydaje;) ja robie na siedzaco

reklama
No ja niestety od samego poczatku robilam na pol lezaco :o teraz juz na siedząco i jest ok

Kobietki mam pytanko do Was .... Co robicie z pustymi ampułkami ?? Normalnie do kosza czy jak?? Ja pytalam w aptece bo tak mi dziwnie wyrzucać to do kosza to powiedzieli ze można normalnie

Do góry