Rogata1298
Fanka BB :)
Prenatalne mam za tydzień we wtorek tak robie tez test pappa i po świętach idę na kontrole do swojego lekarza.O to już ładnie. Kiedy idziesz na prenatalne? Robisz też test Pappa?
No to łożysko to jest podstępna sprawa. Bierzesz coś na nadciśnienie? Ja miałam nadciśnienie ciążowe w 3 trymestrze i brałam dopegyt i leżałam na patologii ciąży. Trochę zbijał pomiary, ale bez szału. Przez to nadciśnienie zestarzało mi się łożysko już w 30 tygodniu ciąży. Było "brzydkie" jak to lekarze określali, ale właśnie przepływy były dobre, więc nikt nie przyspieszał akcji i tak dociągnęłam do 41 tygodnia Na sali porodowej położne chciały mi pokazać to łożysko, ale podziękowałam ;p
Czy Twoim nadciśnieniem zajmuje się Twój ginekolog, czy chodzisz do karidologa? Miałaś holtera? Ja w domu mam dobre ciśnienie, ale w gabinecie chyba z emocji wychodzą kosmiczne wyniki i już ginekolog chciał mi coś przepisać, ale powiedziałam mu że martwię się, że zasnę jeśli dostanę coś na zbijanie ciśnienia, które w domu i tak jest już bardzo niskie Mam iść więc do kardiologa.
Dopegyt biorę od tygodnia już,na razie rano i wieczorem i kontroluje ciśnienie,przepisała mi go ginekolog ale do kardiologa tez mam skierowanie ze względu na palpitacje serce w ostatnim czasie.