reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Help me

reklama
Zaspałam do pracy , tak konkretnie .... pierwszy raz w życiu... więc rano nie miałam nawet sekundy ....
Muszę czekać do jutra rana :(

Ale okresu nadal brak , tylko bol piersi , skurcze brzucha trochę bolesne i bol na dole plecow .....jakbym miala okres
możesz iść na betę z krwii od razu po pracy, można ją robić o dowolnej porze dnia, będziesz mieć pewną informację 😊

Farbowanie włosów nie wpływa na ciążę.

No akurat drinki szkodzą 🤦‍♀️
Niby się mówi, że jak miało zaszkodzić to by ciąża się nie utrzymała, ale jednak takie drinki mogą mieć wpływ i trzeba o tym powiedzieć lekarzowi przy pierwszej wizycie.
Bez jaj. Drinka napiła się jeszcze przez tym jak miała dostać okres. Nie popadajmy w paranoje.
Wiadomo, w ciąży zero alkoholu. Ale miliony kobiet wypiło alkohol nie wiedząc, że są w ciąży.

Powtórz test, a za jakiś czas do ginekologa. Za wcześnie też nie ma co iść.

Na początku, zanim pracę przejmie łożysko, zarodek odżywia pęcherzyk żółtkowy. Spokojnie. Nic się nie stało. Od teraz będziesz uważać na siebie. ☺️ Gratuluję i powodzenia.

Bez jaj. Drinka napiła się jeszcze przez tym jak miała dostać okres. Nie popadajmy w paranoje.
Wiadomo, w ciąży zero alkoholu. Ale miliony kobiet wypiło alkohol nie wiedząc, że są w ciąży.
Zalecenia są takie, żeby nie pić już jak się człowiek stara 🤷‍♀️ ja nie mówię, że tu zaraz będzie armagedon i masakra, bo u większości kobiet nic się w takiej sytuacji nie dzieje i dziecko jest zdrowe, ale są przypadki FAS, gdzie matki wypiły zanim się dowiedziały o ciąży.
I nie piszę tego po to, żeby teraz Autorka przeżyła załamanie, tylko spokojnie powiedzieć o tym lekarzowi i zwrócić uwagę w trakcie prenatalnych czy wszystko jest ok.

Ja znam nawet przypadki, gdzie jakiś durny lekarz zezwalał na lampkę wina już w trakcie ciąży i dziecko jest zdrowe 🤷‍♀️ tylko wyjątki potwierdzają regułę.
Ja miałam rozkminy już na etapie, kiedy nie jeszcze było przed testem, to też mi lekarze mówili, żeby brać tylko to, co jest bezpieczne w ciąży, skoro nie mam pewności, że ciąży nie ma.

A powiedzcie mi ( zakładając ciaze ) czy na samym początku, bardzo wczesnej ciszy , skurcze brzucha jak na/w okres są normalne ?

Zalecenia są takie, żeby nie pić już jak się człowiek stara 🤷‍♀️ ja nie mówię, że tu zaraz będzie armagedon i masakra, bo u większości kobiet nic się w takiej sytuacji nie dzieje i dziecko jest zdrowe, ale są przypadki FAS, gdzie matki wypiły zanim się dowiedziały o ciąży.
I nie piszę tego po to, żeby teraz Autorka przeżyła załamanie, tylko spokojnie powiedzieć o tym lekarzowi i zwrócić uwagę w trakcie prenatalnych czy wszystko jest ok.

Ja znam nawet przypadki, gdzie jakiś durny lekarz zezwalał na lampkę wina już w trakcie ciąży i dziecko jest zdrowe 🤷‍♀️ tylko wyjątki potwierdzają regułę.
Ja miałam rozkminy już na etapie, kiedy nie jeszcze było przed testem, to też mi lekarze mówili, żeby brać tylko to, co jest bezpieczne w ciąży, skoro nie mam pewności, że ciąży nie ma.
Wino czerwone zalecane jest aby poprawić endometrium. Więc jak najbardziej w okresie starania o ciążę.

reklama
Tak, ja miałam bóle jak na okres tydzień przed spodziewanym okresem i mam je do dziś (11 tydzień) raz mniejsze, raz większe.
Oki dzięki :)
Ja już powinnam mieć okres w poniedziałek...okresu brak a bol podbrzusza jak w pierwszy czy drugi dzień miesiaczki utrzymuje się od soboty do teraz , razem z bolem piersi ...

Do góry