reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Hej Olsztyn :)

reklama
Tak czy siak Olsztyn więc nie daleko :) CC miałam ustalone z góry ponieważ pół roku przed zajściem w ciążę miałam operacje na macicy i nie mogłabym rodzic SN. Też bardzo chciałam KP ale niestety przez te baby chyba mi się zatrzymała laktacja całkiem :( Tak byly przytyki że co ze mnie za matka jak KP nie mogę i jak chce wychować dziecko itp :( przyciskał mi na chama córkę do piersi choć widziały że ma problem z chwyceniem sutka. Darła się w nieboglosy a one mi ją do ciskały do piersi tak mocno że myślałam że ją uduszą :(

Matko, to brzmi jak jakiś horror. Na prawdę. Jak Ty to przeżyłaś, na prawdę Ci współczuję. Zamiast pomóc w tym karmieniu to tylko zestresowały Cię, nic dziwnego , że nie mogłaś kp. Ja też się boję czegoś takiego. Jak by tak byli nastawieni w Miejskim na KP to by matek nie stresowały.. Słyszałam, że szpital Malarkiewicz jest ok, ale wyczytałam w necie, że jak są jakieś komplikacje to przewożą do szpitala wojewódzkiego. Boję się czegoś takiego. W razie czego chcę być w jednym miejscu a nie będą przewozić mnie po całym Olsztynie. Ja na prawdę jestem zielona w tym wszystkim. Nie wiem czego się spodziewać. Moja znajoma miała CC w Szpitalu Malarkiewicz i bardzo chwali, mówi że wszystko było dobrze, ale nie wiem jak to jest z porodem naturalnym, bo tak bym chciała rodzić jeśli oczywiście będę mogła.

Justynko a kto jest Twoim lekarzem prowadzącym? Do jakiego szpitala podlega? W wojewódzkim miałam operacje i wspominam dobrze opiekę nie wiem jak z porodami u nich ale koleżanka rodziła w listopadzie i chwaliła.

A to jest tak , że jak mam prowadzącego lekarza to muszę rodzić tam gdzie on podlega czy mogę sobie wybrać szpital? Pewnie też w grę wchodzi to czy będą miejsca w danym szpitalu..Czy może można się jakoś wcześniej zapisać na poród? 😅 Wiem, ze to pewnie banalne pytania, ale jak się jest w ciąży pierwszy raz i za bardzo nie ma w swoim otoczeniu osób , które mają jakieś doświadczenia to się człowiek gubi w tym wszystkim 🙂 moja lekarz prowadząca jest cudowna, nie zamieniłabym jej na żadną inną, ale jak ją zapytam to pewnie swój szpital poleci, a ja bym chciała wybrać tak jak mi podpasuje najbardziej, no chyba, ze za bardzo wlaśnie nie mogę wybierać.

Spokojnie normalne pytania ja niedawno też nic nie wiedziałam ;) ogólnie to możesz sama wybrać szpital tak tylko pytam kto Cię prowadzi bo tak jak piszesz zapewne poleci Ci swój. Mój lekarz był z miejskiego i tam mi proponował obiecując że będzie przy CC. Ja chciałam w Wojewódzkim ale poszłam za lekarzem i żałuję bo przy CC nie było go. Po porodzie tylko raz do mnie zajrzał :/ Na CC dostałam termin ustalony przeze mnie i przez lekarza wcześniej, poszłam do szpitala powiadomić o moim porodzie to kazali stawić się dzień wcześniej że wszystkimi wynikami i rzeczami. Nie wiem jak to wygląda przy porodzie SN ale chyba wtedy zależy od boli i skurczy wtedy dopiero jedziesz do wybranego szpitala a wcześniej tylko deklarujesz gdzie byś chciała. Zapytaj lepiej swojego lekarza na pewno Ci powie :)

No właśnie takie są realia, ja jestem u Malarkiewicz i jak Ona by była przy porodzie byłoby idealnie, ale wiadomo , że różnie może być. Też mi ten wojewódzki jakoś najbardziej pasuje. Muszę faktycznie jej zapytać. A potem jeszcze będę decydować. Jeszcze jest czas w sumie 😉

reklama
Do góry