reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Happy birthday to you!

reklama
Wiktoria ma 3 "urządzenia" z odgłosami zwierząt, jak dostanie jeszcze jedno to sie chyba wścieknę;-)

Ja szukam na allegro czegoś na zasadzie kolejki mula i kostki edukacyjnej. I nie moge znaleźć. Jak coś takiego znajdziecie to dajcie namiar;-)

Chrzestna wymyśliła, że kupi kolczyki, tylko że ja nie zdecydowałam się kiedyś na przekłucie córci uszu, a teraz jest mi jeszcze ciężej podjąć taką decyzję. Mój Skarb godzinę płakała przy (i po) pobieraniu krwi z palca, więc chyba wolę nie ryzykować.

Moje pomysły: ochraniacze na kolana, plastry na skaleczenia, kask (rowerek już mamy, mój mały spryciarz nauczyl się wychodzić z niego górą:szok:, dołem też)...

Poważnie to nie mam pomysłów. Chciałabym jakąś fajną zabawkę edukacyjną...

Ja tez nie mam pomyslow :no:
Z jednej strony chcialabym zabawke edukacyjna, z drugiej nie mam pojecia jaka :dry:

ewa- nam chrzestna dała kolczyki na chrzciny i lezą, dla mnie wielka bzdura, bo ja Wice nie bede przekłuwać uszu, niech sama zdecyduje.
a co do prezentów to ja też nie mam pomysłów oprócz tego że chrzestna ma kupić jeździk ( rowerek juz mamy, a bym chciała mieć jeszcze jeździk taki po domu) a zastanawiam sie jeszcze nad zabawkami ogrodowymi, bo teściowie mają dom i ogród, moi rodzice działkę wieć na wakacje jak znalazł. ale pomyśle jeszcze.

ja też nie mam pomysłu:no: wiem tylko że będzie rowerek od mojej siostry:tak: teściowa mówiła mi coś o stoliku edukacyjnym fisher price ale nie wiem czy Natalka będzie zadowolona bo jak na razie chodzi po całym domu i nie ma zainteresowania zabawkami:no:

ewa - ty! dobry pomysł z tymi ochraniaczami i plastrami:-D, właśnie mi uświadomiłaś, że kas też jest nam potrzebny!

kochane....ja mam już tyle pomysłów, że cała rodzinka by z torbami poszła:-D

roksi - mam takie samo zdanie o stoliku jak Ty;-)zauważ...jak Natalka bawi się pchaczem bo to jest prawie to samo, tez możesz ustawić , że blat ma poziomo?
u nas tak jest i nie specjalnie Zosię interesuje więc wiem,że stoliczek byłby ciekawy przez kilka dni a jednak jest drogi.

Wyluzujmy z tymi edukacyjnymi zabawkami....żadna nie zrobi z naszego dziecka Einsteina (i chwała Bogu). Dziecko ma się przede wszytskim bawić! na tym etapie sorter, drewniane układanki i bajeczki to już bardzo dużo:tak::tak::tak:
Dla mnie najważniejsze jest to by zabawkę Zosię cieszyła bo tak naprawdę nasze dzieci uczą się cały czas: gdy są na spacerze, gdy chodzą po domu, gdy z nami rozmawiają itd.:-)

reklama
e
Dla mnie najważniejsze jest to by zabawkę Zosię cieszyła bo tak naprawdę nasze dzieci uczą się cały czas: gdy są na spacerze, gdy chodzą po domu, gdy z nami rozmawiają itd.:-)

No pewnie, że tak. Ja wszystkim mówię, że nie chcemy zabawek (no może książeczkę rymowankę FP) bo Szymek ma je w nosie raczej i tylko się o nie potyka. Fajne są np takie małe gumowe auta co się da je w łapkę wziąć i chodzić z nimi, no i ugryźć oczywiście :-D

Do góry