reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

Czemu tak mówisz? Masz wklęslę sutki czy w czym problem? Myśl pozytywnie i będziesz karmić. Ja jestem mamą od 6 dni i nasłuchałam się różnych historii ze po cc nie będę miała mleka itp na drugi dzień po porodzie wzięła mnie w obroty pani od laktacji bo tu u mnie w szpitalu taka jest i w pierwszym dniu ściągnęłam 3 razy po 2 ml wiec słabo mi się wydawało na następny dzień już 3 x po 15 ml a na jeszcze kolejny już 60/80 ml a na dzień dzisiejszy w 6 dobie po cc ściągam z 5x dziennie nawet po 160 ml wiec nie zakładaj z góry że będziesz miała problemy [emoji11] grunt to pozytywne myślenie i będzie dobrze.
Mam takie płaskie sutki i nie mam pojęcia czy on złapie wogole [emoji33] ale będę się nastawiac pozytywnie, dzięki [emoji4]

reklama
Mam takie płaskie sutki i nie mam pojęcia czy on złapie wogole [emoji33] ale będę się nastawiac pozytywnie, dzięki [emoji4]
Moja siostra ma wklęslę sutki i w szpitalu dostała nakładki silikonowe i przez nie karmiła a jak mała skończyła ok pół roku odstawiła nakładki całkowicie bo sutki wyszły wiec pozytywne myślenie nakładki i będziesz karmić maleństwo [emoji4] laktator też pomoże wyciągnąć sutki. Będzie dobrze [emoji106]

Moje dziecko przez pierwszy rok spało tylko w śpiworku, właśnie w takim pustym łóżeczku. Kołdrę zamierzam dopiero teraz kupić, a ma 16 miesięcy ;) Nowa dzidzia też na początku w śpiworku. Nie. Dla mnie zbędne. ;)
Mój 16 miesięcy i dalej śpi w śpiworku. Z pod kołdry się odfika a my nie odkręcamy grzejników na noc. Dla małej też mam tylko śpiworki i rożek.

ja np dostałam karte porodu i tam zaznaczyłam ze chce karmic dziecko piersią i bez mojej wiedzy maja nie podawac dziecku butelki ze sztucznym mlekiem mi zawsze pielegniarka pomagała przystawiac dziecko a jak zaczeła ssac to czułam ze ssie ale zawsze to roznie bywa zalezy tylko od pielegniarek w szpitalu . ja mam wizyty raz w tygodniu z polozna i ona mnie uspokaja , bo od 30 tygodnia naleza ci sie na nfz 2 wiztyty w tygodniu z polozna gdzie dopiero sie dowiedziałam przy 4 dziecku
Xxewaaxx, możesz coś więcej napisać o tych wizytach?
O co chodzi z tym, że 2 razy w tyg, w jaki sposób to się odbywa i co na takich wizytach się dzieje.
Bo ja też pierwsze słyszę i zastanawiam się czy to coś czego bym potrzebowała.

Rany, dziewczyny, jak mi się chce spać ostatnio. Normalnie jak miś zapadłabym w sen zimowy.

zadzwoniłam do swojej przychodzi bo ja mam ginekologa lekarza swojego diecinnego wszystko w innej przychodni umowiłam sie z położna i odrazu wybrałam ją sobie mam ja na nfz i ona bedzie po porodzie u mnie 4 razy zazwyczaj przychodzi do póki pępek sie nie zagoi odrazu patrzy ja mi sie rana goi a po porodzie sn to polozna sciaga szwy jak jest naciecie krocza . I ona mowiła że od 21 tygodnia ciąży 1 x w tygodniu nalezy sie nam kobietom w ciazy wizyta u położnej i od 32 tygodnia ciąży 2 x w tygodniu. umawiasz sie z nia na dzien i godzine i na takim spotkaniu zadajesz jej pytania mnie interesowało czy musze miec swoje ubranka w szpitalu dla dziecko i jak wyglada po cc opieka i dostajesz plan porodu . To teraz duzo sie zmieniło od mojego porodu 4 lata temu. ona zawsze jest do twojej dyspozycji . i dowiedziałam sie jak urodze to ze szpitala dostane taka karte i ktos z rodziny musi przyjechac do położnej z ta karta i ona podbije i dopiero mozemy wyjsc ze szpitala , do poki polozna nie podbije to ja nie wyjde ze szpitala.
Kiedys obowiazywała dieta dla matek karmiacych teraz nie ma żadnej diety wszystko mozesz jesc.

a ja mam dzisiaj cholerne skurcze w nogach i stopach aż mi palce wykrzywia :( nospe dzisiaj brałam miałam strasznie twardy brzuch ..:(
Ja też mam okropne skurcze i łydek i stóp i to takie, że żadne naciąganie nie pomaga ;( jak próbuję naciągnąć łydkę, to łapie jeszcze ten mięsień z przodu i tak w kółko! badałam już potas i magnez i w normie, łykam po kilka tabletek dziennie. Teraz próbuje zwiększyć ilość wody mineralnej wysokozmineralizowanej, wypić trochę też przed snem, kilka razy dziennie rozciągam łydki na schodach i do tego maść z kasztanowca przed snem. Może wreszcie pomoże, bo jakaś masakra :(

Mama Stacha-
to są wizyty patronazowe położnej. Kiedyś były tylko po porodzie, pomagała przy pierwszej kąpieli, z przystawianiem do piersi, a teraz już można wczesniej. Dopytać o laktację, poród, połóg, pielęgnację noworodka. U nas położna nie musi wcześniej karty podbić, ale trzeba podać jej dane w szpitalu. U nas na stronie przychodni jest lista położnych środowiskowych i wypełnia się deklaracje, jak do lekarza rodzinnego. Ale możesz mieć jakąkolwiek inną, np ze szkoły rodzenia - w niektórych szkołach to jest warunek, żeby nie płacić za zajęcia

reklama
zadzwoniłam do swojej przychodzi bo ja mam ginekologa lekarza swojego diecinnego wszystko w innej przychodni umowiłam sie z położna i odrazu wybrałam ją sobie mam ja na nfz i ona bedzie po porodzie u mnie 4 razy zazwyczaj przychodzi do póki pępek sie nie zagoi odrazu patrzy ja mi sie rana goi a po porodzie sn to polozna sciaga szwy jak jest naciecie krocza . I ona mowiła że od 21 tygodnia ciąży 1 x w tygodniu nalezy sie nam kobietom w ciazy wizyta u położnej i od 32 tygodnia ciąży 2 x w tygodniu. umawiasz sie z nia na dzien i godzine i na takim spotkaniu zadajesz jej pytania mnie interesowało czy musze miec swoje ubranka w szpitalu dla dziecko i jak wyglada po cc opieka i dostajesz plan porodu . To teraz duzo sie zmieniło od mojego porodu 4 lata temu. ona zawsze jest do twojej dyspozycji . i dowiedziałam sie jak urodze to ze szpitala dostane taka karte i ktos z rodziny musi przyjechac do położnej z ta karta i ona podbije i dopiero mozemy wyjsc ze szpitala , do poki polozna nie podbije to ja nie wyjde ze szpitala.
Kiedys obowiazywała dieta dla matek karmiacych teraz nie ma żadnej diety wszystko mozesz jesc.

Dziwne z tą położną. Ja rodziłam ponad rok temu i w szpitalu nic nie musiałam podawać, w sensie przychodni i położnej, bo nie wiedziałam. Normalnie wyszłam że szpitala. ;)

Do góry