reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

No ja już nie mogę się doczekać kiedy będę czuć pierwsze ruchy :-D ale to jeszcze trochę bo to 15 tydz i pierwsza ciąża. Kuzynka mi mówiła że ona pomału zaczynała w tym czasie czuć takie gilgotanie A w 17 czuła kopniaki. Ale pewnie u każdej z nas będzie inaczej.

reklama
No ja już nie mogę się doczekać kiedy będę czuć pierwsze ruchy :-D ale to jeszcze trochę bo to 15 tydz i pierwsza ciąża. Kuzynka mi mówiła że ona pomału zaczynała w tym czasie czuć takie gilgotanie A w 17 czuła kopniaki. Ale pewnie u każdej z nas będzie inaczej.
Mi się wydaje że już czuję,dziś to nawet wyraźnie. Ale tylko jak leże na plecach bez ruchu[emoji6]

Mi też się wydaje że czasem coś czuję. A czy któraś z dziewczyn dla której to jest kolejną ciąża mogłaby się podzielić jak to się czuje? Bo czasem mnie coś tak puknie od środka ale myślę że równie dobrze to mogłyby być przemieszczające się w jelitach gazy, chociaż jest to bardzo wrazne. Z drugiej strony takie wrażenie mam co jakiś czas, a wydaje mi się że taki maluch to się pewnie kręci więc chyba powinno się czuć stałe z przerwami na to kiedy spi. Czy źle mi się wdaje? Ja aktualnie mam 17+5

Ja też boje się tego [emoji23] sutki są niedotkniecia a w nocy czasem gdzieś nimi zawadze to jaki ból...[emoji16]ogólnie mam małe piersi i też się zastanawiam czy w ogóle będę mieć mleko. Ehh
Ja też mam małe piersi jednak to nie jest wyznacznikiem ilości w nich mleka. Ja jestem na to dowodem Maję karmiłam 6miesięcy miałam dużo pokarmu na tyle, że mój mąż jak zobaczył ile potrafię ściągnąć laktatorem był w szoku. Mleko było wszędzie w lodówce, zamrażarce itp (karmiłam Majkę z poświeceniem 3 miesiące z piersi, a potem jak musiałam wrócić do pracy ściągałam by teściowa mogła karmić moim mlekiem ale z buteleczki ) często było tak, że w nocy budziła się co 2-3godz nie koniecznie wtedy kiedy mi nachodził pokarm, więc ściąganie potem karmienie butelką zero snu a rano do pracy, ale czego się nie zrobi dla najważniejszego skarbu na świecie[emoji16]
Jestem szczęśliwa, że mogłam karmić chociaż te 3 miesiące Majunię to uczucie i więź jaka się między nami wytworzyła jest nie do opisania. Mam nadzieję, że i tym razem będzie mi to dane. Piersi nadal mam jędrne i "sutki sterczące" [emoji4]

Mi też się wydaje że czasem coś czuję. A czy któraś z dziewczyn dla której to jest kolejną ciąża mogłaby się podzielić jak to się czuje? Bo czasem mnie coś tak puknie od środka ale myślę że równie dobrze to mogłyby być przemieszczające się w jelitach gazy, chociaż jest to bardzo wrazne. Z drugiej strony takie wrażenie mam co jakiś czas, a wydaje mi się że taki maluch to się pewnie kręci więc chyba powinno się czuć stałe z przerwami na to kiedy spi. Czy źle mi się wdaje? Ja aktualnie mam 17+5
Ja już od ok tygodnia czuję ruchy to jest takie gilgotanie bulgotki jakby ktoś muskał od środka. Raz lekko a czasem mocniej. Najlepiej czuję jak się położę po posiłku. [emoji5] [emoji3]

Ja oczywiście zamierzam karmić piersią. Teraz synka karmie już rok. Aktualnie się odstawiamy bo już mam dosyć. No i uważam że jest już za duży. Ale to mega wygoda, nic nie trzeba przygotowywać, nic nie trzeba brać na spacer. No i nic nie kosztuje. Jak dla mnie same plusy ;) no i mnie karmienie nigdy nie bolało, tylko jak synek miał fazę na gryzienie. Ale na szczęście 2 dni i się oduczył.

Co do ruchów to ja czuję takie przelewanie i widzę, bo mu brzuch faluje. Oczywiście tylko jak leżę na plecach. Dzidzia najbardziej się uaktywnia po zjedzeniu czegoś, szczególnie słodkiego :)

Ja to czuję jako takie łaskotanie od środka, chociaż dziś to tak jakby dzidziuś się rozciągał albo może odbijał w tym samym miejscu. Najlepiej czuć po zjedzeniu właśnie słodkiego i położeniu się na plecach.

Ja mam już z 3 tygodnie pewnie :) na początku było tylko widać jakie tętno ale właśnie gdzieś ok 15 tygodnia zaczęłam słyszeć :)
Każdy robi jak uważa ale.nie wiem czy to nie przesada. Będziecie schizować i sprawdzać co chwilę i denerwować się niepotrzebnie.

reklama
Do góry