reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

Hej ja miałam identyczne wyniki ryzyko 1:133 porodu przedwczesnego... Ale na wyniku nie miałam tej notatki co do aspiryny i moja ginekolog patrząc na nie powiedziała że są ok.... Teraz zglupialam trochę przyznaje:)przewertowalam cały net i nie znalazłam informacji kiedy to ryzyko jest duże a kiedy małe.... Co do ciśnienia to myślę że chodzi o to w pepowinie. Ja też mam problemy z wysokim ciśnieniem w gabinecie, od pierwszej wizyty mierze 3 razy dziennie w domu i zapisuje w książeczce, nigdy nie przekroczyło 140/80, z reguły jest około 120/70 a u lekarza jakieś cyrki po 160/100 i przez to wizyty mnie strasznie stresuja bo moja lekarka albo włączy mi tabletki ale sama nie chce bo mówi że to szkodliwe będzie jeśli w domu są ok albo szpital albo kardiolog i holter... 2.08 mam wizytę to podejmie decyzję, a najdziwniejsze że mi się wydawało że przed wizytą jestem spokojna, a tu taki klops. Co do aspiryny w profilaktyce to ja biorę po 1 poronienia w październiku 1 tab letke acardu 75mg i w ciąży kazała mi kontynuować do 34 tyg bodajże. U mnie już 17 tydzień leci, nie powstrzymałam się i wczoraj kupiłam pierwsze ubranko dla dzidziola i się na nie gapie co jakiś czas:-) :)Pozdrawiam styczniowki:)

A ja mam odwrotnie, normalnie mam takie niskie ciśnienie, 90/60 to standard a czasem i niższe. Dlatego szczególnie w takie gorące dni słabo się czuję. A jak pójdę do mojej gin to zawsze mam około 120/80 czyli wzorowe :(

@Misza95 kciuki za wizytę i wszystkiego dobrego dla mamy.

@Malwina1985 witamy :) to Twoja 1 ciąża?

Wgl dziewczyny, życzę nam, żebyśmy już w końcu poczuły coś w tych brzuszkach :) Bo ja wypatruję i wypatruję..

reklama
No wlasnie nic nie wykorzystuje z urlopu no to akurat wypada ze 12 jest niedziela zamkniete, 15 swieto i tak mam ulozone ze normalne etat robie [emoji4] bo my tu pracujemy na zmiane co drugi dzien i tak sie udalo jakos ze ani ta laska nie robi maratonu a ja mam az tydzien wolnego [emoji4]

To faktycznie, idealnie się złożyło [emoji2]

A ja mam odwrotnie, normalnie mam takie niskie ciśnienie, 90/60 to standard a czasem i niższe. Dlatego szczególnie w takie gorące dni słabo się czuję. A jak pójdę do mojej gin to zawsze mam około 120/80 czyli wzorowe :(

Wgl dziewczyny, życzę nam, żebyśmy już w końcu poczuły coś w tych brzuszkach :) Bo ja wypatruję i wypatruję..

Nie mogę się doczekać ruchów [emoji173]
Mi lekarz na ostatniej wizycie powiedział, że mam łożysko na przedniej ścianie i ruchy poczuje dopiero w 20 tygodniu. Niby długo ale wiem, że szybko zleci :-)

Cześć,

To jeszcze ja się ujawnię;) Do tej pory tylko od czasu do czasu Was czytałam, ja niestety jestem z tych panikujących i nie chciałam wcześniej zapeszać. Po badaniach prenatalnych jest wszystko ok, w pracy już też oficjalnie powiedziałam wszystkim o ciąży, więc mogę się zacząć i tutaj udzielać. Obecnie jestem w 14+1, termin na 21 stycznia.

Witaj i gratuluję :-)[emoji173]
Imię dla synka już wybrane?

Ja dopijam kawkę i jaaade. Dostałam grafik na sierpień i udało sie ogarnac mini urlop. Tydzień wolnego mam juhhuuu [emoji16] i może gdzie sobie pojedziemy bo mamu akurat wtedy rocznice ślubu [emoji4]

Super :-)

W ogole to witam z rana. Mialam okropna noc, nie moglam spac, bylo mi tak goraco ze szok! [emoji20] teraz nie spie juz od 2 h. Jeszcze dzwonila moja mama i mówiła, ze od wczoraj jest w szpitalu [emoji20] miala jakis atak bolu brzucha, czeka na wyniki badan.
Wam zycze milego dnia [emoji173]

Mam nadzieję, że u mamy to nic poważnego. Dużo zdrówka dla niej
Kciuki za wizytę [emoji110] obyś dzisiaj dostała zdjęcie :-) Może dzisiaj poznasz płeć? :-)

Taki fundusz to super sprawa :-) też mamy w planach

Edit. A jak mi wyszło ryzyko porodu przed 34 tygodniem 1:59 To co to znaczy? Lekarz noc o tym nie mówił? Powiedział tylko, że wyniki super.
Biorę heparynę i acard

Nie mogę się doczekać ruchów [emoji173]
Mi lekarz na ostatniej wizycie powiedział, że mam łożysko na przedniej ścianie i ruchy poczuje dopiero w 20 tygodniu. Niby długo ale wiem, że szybko zleci :-)

Witaj i gratuluję :-)[emoji173]
Imię dla synka już wybrane?

Super :-)

Mam nadzieję, że u mamy to nic poważnego. Dużo zdrówka dla niej
Kciuki za wizytę [emoji110] obyś dzisiaj dostała zdjęcie :-) Może dzisiaj poznasz płeć? :-)

Taki fundusz to super sprawa :-) też mamy w planach
Dziekuje [emoji8] licze i na zdjecie i poznanie plci mojego Bąbelka [emoji4]

Dzięki dziewczyny za ciepłe przyjęcie do Waszego grona:)

To moja pierwsza ciąża. Ani ja ani mój mąż nie byliśmy 100% przekonani, czy chcemy mieć dziecko, ale postanowiliśmy spróbować i zobaczyć co z tego wyjdzie;) Teraz oboje się bardzo cieszymy.

Imię jeszcze nie wybrane, koncepcja nam się zmienia co tydzień, więc się do żadnego jeszcze nie przywiązuję.

Ja najmocniej czuję moją maleńką około 21-22 i około 7 rano. Pewnie dlatego, że wtedy leżę spokojnie i mam czas, żeby się skupić na brzuchu. A w ciagu dnia to wiadomo, na pełnych obrotach i w biegu.

reklama
Czuje od samego poczatku dziewczynke. A jesli chodzi o preferencje to jest mi wszystko jedno, to moje pierwsze dziecko takze modle sie po prostu o jego zdrowie i szczesliwe poznanie w styczniu. [emoji4]

To tak jak ja :-)
Najważniejsze żeby było zdrowe a płeć na 2 miejscu. Bo tak jak u Ciebie u mnie to pierwsze dzieciątko :-)

Do góry