Asia92
Fanka BB :)
Hej ja miałam identyczne wyniki ryzyko 1:133 porodu przedwczesnego... Ale na wyniku nie miałam tej notatki co do aspiryny i moja ginekolog patrząc na nie powiedziała że są ok.... Teraz zglupialam trochę przyznajeprzewertowalam cały net i nie znalazłam informacji kiedy to ryzyko jest duże a kiedy małe.... Co do ciśnienia to myślę że chodzi o to w pepowinie. Ja też mam problemy z wysokim ciśnieniem w gabinecie, od pierwszej wizyty mierze 3 razy dziennie w domu i zapisuje w książeczce, nigdy nie przekroczyło 140/80, z reguły jest około 120/70 a u lekarza jakieś cyrki po 160/100 i przez to wizyty mnie strasznie stresuja bo moja lekarka albo włączy mi tabletki ale sama nie chce bo mówi że to szkodliwe będzie jeśli w domu są ok albo szpital albo kardiolog i holter... 2.08 mam wizytę to podejmie decyzję, a najdziwniejsze że mi się wydawało że przed wizytą jestem spokojna, a tu taki klops. Co do aspiryny w profilaktyce to ja biorę po 1 poronienia w październiku 1 tab letke acardu 75mg i w ciąży kazała mi kontynuować do 34 tyg bodajże. U mnie już 17 tydzień leci, nie powstrzymałam się i wczoraj kupiłam pierwsze ubranko dla dzidziola i się na nie gapie co jakiś czasPozdrawiam styczniowki
A ja mam odwrotnie, normalnie mam takie niskie ciśnienie, 90/60 to standard a czasem i niższe. Dlatego szczególnie w takie gorące dni słabo się czuję. A jak pójdę do mojej gin to zawsze mam około 120/80 czyli wzorowe
@Misza95 kciuki za wizytę i wszystkiego dobrego dla mamy.
@Malwina1985 witamy to Twoja 1 ciąża?
Wgl dziewczyny, życzę nam, żebyśmy już w końcu poczuły coś w tych brzuszkach Bo ja wypatruję i wypatruję..