reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

Kolorystyka - kurczę nie wiem - będzie dziewucha więc coś raczej dziewczęcego - w sumie mi obojętne, zdam się na Ciebie A powiedz mi jeszcze jaka cena i wymiary?
Wymiary zewnętrzne 75x60
Wkładka wewnętrzna dł. 55cm a szerokość:
u góry 40 cm
Na dole 30 cm
Cena 100% bawełna 65zł
Natomiast bawełna+minky 80zł

Dla dziewczynki mam mało materiałów ale coś wyszukałam, ewentualnie zamówię;)
IMG_20180726_095705.jpeg
IMG_20180726_100322.jpeg

Załączniki

• IMG_20180726_095705.jpeg
    IMG_20180726_095705.jpeg
    89,4 KB · Wyświetleń: 304
  • IMG_20180726_100322.jpeg
    IMG_20180726_100322.jpeg
    52,5 KB · Wyświetleń: 298
reklama
To jest fajna sprawa. Przez tyle lat to się fajna sumka uzbiera! Ja myślę właśnie żeby dzieciom założyć takie konta i 500plus przelewać, teraz się nie łapiemy ale jak będzie nas 4 to już tak. To zawsze jaki start jest i ułatwienie .. tylko jeszcze trzeba zadbać o to żeby nagle z dostepem do konta nie wylecieli z szaleństwem i balowali [emoji16]
No właśnie, moja mama zajmowała się kiedyś lokatami i oszczednosciami. Pytałam jej się o to i mówiła, że jak założymy na dziecko to po 13 roku życia może mieć już dostęp do pieniędzy chyba że jeszcze w banku zabronimy ale po 18 roku życia konto jest już na własność dziecka i ono decyduje co zrobi z tymi pieniędzmi. Wiadomo jakie dzieci mogą być w tym wieku i wydawać na głupoty typu papierosy, alkohole itp.. A nie na studia, później wesele czy powiedzmy na jakiś swój biznes. Dlatego lepiej założyć konto oszczędnościowe na siebie i jak już dziecko będzie potrzebowali na studia albo na wesele albo inna potrzebna i nie głupia rzecz to wtedy my rodzice możemy się dołożyć. Przynajmniej pieniądze nie będą wydane na głupoty.
Jest jeszcze kwestia taka, jak mamy konto na dziecko i przez 18stka wyplacilismy z ko ta jakaś część albo zlikwidowalismy konto żeby dziecko nie brało pieniędzy na te głupoty to, jeśli będziemy na ścieżce wojennej z dzieckiem (różnie w życiu bywa) może nas podać do sądu opiekuńczego. Czyli kolejny powód żeby lepiej mieć te pieniądze na swoim koncie :)

Trochę mnie pociesza, że nie tylko mi tak skacze to ciśnienie na wizytach, ja też kupiłam dobry nowy ciśnieniomierz w aptece i w domu jest ok... Ja się trochę boję jak to będzie przy porodzie czy z nerwów też mi nie będzie tak szaleć... Zależy mi bardzo na SN bo mam skłonność do bliznowców więc boje się o blizne po cesarce a jak to ciśnienie będzie tak wariowac to jeszcze będą chcieli ciąć ... Ale Coz na to nie mam wpływu grunt żeby dziecko się zdrowe urodziło potem będę się martwić.
Pojawił się temat konta oszczędnościowego-jak najbardziej uważam to za świetny pomysł ale tak np jak dziecko będzie miało 25 lat to fajna kaska może się uzbierać na start, wkład własny czy coś, wcześniej uważam że człowiek trochę za głupi i jeszcze kasa by się rozeszla;)

Tak, racja. Chodziło mi, że np w wieku 18 lat by było na koncie już ponad 20 tys. I też te konta są tylko do 18 rż potem zamienia się je na normalne jak dla dorosłych i dziecko ma wtedy pełnoprawny dostęp...dlatego bardziej skłaniam się ku koncie oszczędnościowym na mnie, na którym bym odkładała po prostu pieniądze dla dziecka i ono by nie mogło na nim łapy położyć;)

W ogole to witam z rana. Mialam okropna noc, nie moglam spac, bylo mi tak goraco ze szok! [emoji20] teraz nie spie juz od 2 h. Jeszcze dzwonila moja mama i mówiła, ze od wczoraj jest w szpitalu [emoji20] miala jakis atak bolu brzucha, czeka na wyniki badan.
Wam zycze milego dnia [emoji173]
Ojej mi ostatnio też duszno w nocy, źle śpię :( nie tylko w nocy bo i w ciągu dnia duszno strasznie. Zdrówka dla mamy [emoji8] trzymamy kciuki za wizytę [emoji8]

A ja mam odwrotnie, normalnie mam takie niskie ciśnienie, 90/60 to standard a czasem i niższe. Dlatego szczególnie w takie gorące dni słabo się czuję. A jak pójdę do mojej gin to zawsze mam około 120/80 czyli wzorowe :(

@Misza95 kciuki za wizytę i wszystkiego dobrego dla mamy.

@Malwina1985 witamy :) to Twoja 1 ciąża?

Wgl dziewczyny, życzę nam, żebyśmy już w końcu poczuły coś w tych brzuszkach :) Bo ja wypatruję i wypatruję..
Ja jak się zdenerwuje to na cisnienimierzu wyskakuje normalne [emoji16]a w gabinecie to już w ogóle maskara[emoji16]

Cześć,

To jeszcze ja się ujawnię;) Do tej pory tylko od czasu do czasu Was czytałam, ja niestety jestem z tych panikujących i nie chciałam wcześniej zapeszać. Po badaniach prenatalnych jest wszystko ok, w pracy już też oficjalnie powiedziałam wszystkim o ciąży, więc mogę się zacząć i tutaj udzielać. Obecnie jestem w 14+1, termin na 21 stycznia.
Heej :) uzbierało się nas trochę na 21 styczeń :)

Ja najmocniej czuję moją maleńką około 21-22 i około 7 rano. Pewnie dlatego, że wtedy leżę spokojnie i mam czas, żeby się skupić na brzuchu. A w ciagu dnia to wiadomo, na pełnych obrotach i w biegu.

Zazdro! <3 Ja czasem tak siadam w ciszy, kładę ręce na brzuszku i się wsłuchuję, ale ciężko cokolwiek poczuć. Czasem mi się wydaje, jakieś takie szmeranie w środku, ale jest to tak ulotne, że niemal nieuchwytne :)

@Dariana a czemu przyjmujesz heparynę? Ja też przyjmuję, bo mam zakrzepicę wrodzoną.

Witaj;)
Ale będzie wysyp na dzień babci [emoji7]
Cześć,

To jeszcze ja się ujawnię;) Do tej pory tylko od czasu do czasu Was czytałam, ja niestety jestem z tych panikujących i nie chciałam wcześniej zapeszać. Po badaniach prenatalnych jest wszystko ok, w pracy już też oficjalnie powiedziałam wszystkim o ciąży, więc mogę się zacząć i tutaj udzielać. Obecnie jestem w 14+1, termin na 21 stycznia.

reklama
Do góry