reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

Kochane a mam pytanko czego nie jesc w ciazy? O czym warto pamietac z waszego doswiadczenia

Trzeba unikać też tuńczyka, nie wiem czy w każdej formie bo i tak za nim nie przepadam ;) a co do serów pleśniowych to Turek robi z mleka pasteryzowanego, więc można jeść w ciąży - przynajmniej brie i camembert :)

reklama
Ja robiłam w 12 tygodniu. Ale możesz zrobić od 11+0 do 13+6 i to jest w normie [emoji6] co do jedzenia to chyba dziewczyny wymieniły większość rzeczy zakazanych. Czytałam jeszcze że ser feta też nie no i oczywiście nie pijemy słodkich, gazowanych napojów i takie tam nie zdrowe rzeczy [emoji1] ale myślę że większość z nas sobie pozwala czasem na takie przysmaki [emoji39]
Ja piję wodę lekko gazowana inna nie wchodzi.wczoraj wypiłam sok cappy ale racja za słodki.[emoji6]ogólnie wszystkiego po trochu myślę że nic się nie stanie oprócz oczywiście tych surowo zabronionych[emoji6]

Kokoszka wiemy że gazowanych nie można;) ale niestety nie zawsze uda się obejść ze smakiem.. ja w niedzielę dorwałam się do coli to szklankę na raz wypiłam i było mi mało [emoji23][emoji23]
W ogóle mam czasem dzień na niezdrowe jedzenie, jak sobie z tym radzicie?

Kokoszka wiemy że gazowanych nie można;) ale niestety nie zawsze uda się obejść ze smakiem.. ja w niedzielę dorwałam się do coli to szklankę na raz wypiłam i było mi mało [emoji23][emoji23]
Po prostu jem[emoji6]kiedyś mi się sajgonki zachciało a to pizza. Z 2 tyg w maku byliśmy[emoji6]
Jutro np zrobię frytki z warzywami i mięsem takie mniejsze zło[emoji23]

Matko ale się rozpisalyscie ;) od rana nie zaglądałam a ponad 100 postów przybyło ;)

Gratuluje poprawnych wyników za razem zdrowych dziadziusiów ;)

Witam nowe Mamuśki ;)

Dziewczyny może głupie pytanie- czy tez jak kichacie musicie miec zgięte nogi w stawie biodrowym ? Ja jak się zapomnę i kichne na wyprostowanych to takie skurcze mnie łapią ze masakra.

Ja na szczescie gazowanych i slodkich napoi nie pije, staram sie pic wode z cytryna..
Chociaz nie.powiem.szklanke coli tez wypilam pare razy ale zdarza sie to bardzo sporadycznie, nie mam zachcianek narazie jako takich na szczescie ale o ze slodkiego to np platki jem, a sama czekolada albo ciasta to nie wchodzi mi to jakos w buzi mi rosnie. Ale za to kanapki uwielbiam i pomidora albo grzybki marynowane do kanapki

Ja również tylko woda lekko gazowana i zimna inna nie wchodzi. Odstawiłam colę itp surowego nie jem i porządnie myje owoce. Kawę pije po śniadaniu z mlekiem jedna dziennie z ekspresu. Inaczej dnia nie przetrwa. Odstawiłam również czarna herbatę

Matko ale się rozpisalyscie ;) od rana nie zaglądałam a ponad 100 postów przybyło ;)

Witam nowe Mamuśki ;)

Dziewczyny może głupie pytanie- czy tez jak kichacie musicie miec zgięte nogi w stawie biodrowym ? Ja jak się zapomnę i kichne na wyprostowanych to takie skurcze mnie łapią ze masakra.
Tak kicham z podkurczonymi nogami bo boli mnie brzuch tak na dole.

Witam nowe Mamuśki ;)

Ja musze uwazac jak sie rano rozciagam kiedys sie zapomnialam i tak mnie zakulo w brzuchu ze az zdretwialam nie wiem czemu

reklama
Do góry