reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

reklama
Nawet poza ciąża chyba jest 0.4 jako minimum. A dziś u lekarza była dziewczyna z tsh 70 (pierwszy trymestr)i że względu na tej dostała skierowanie na badania prenatalne. Chyba w ogóle nie była świadoma jakie może nieść konsekwencje taka niedoczynność tarczycy w dodatku I trymestrze. Była przekonana, że każda dziewczyna z niedoczynności dostaje takie skierowanie
No ja w I trymestrze 8tydzien mialam ponad 6TSH

Nawet poza ciąża chyba jest 0.4 jako minimum. A dziś u lekarza była dziewczyna z tsh 70 (pierwszy trymestr)i że względu na tej dostała skierowanie na badania prenatalne. Chyba w ogóle nie była świadoma jakie może nieść konsekwencje taka niedoczynność tarczycy w dodatku I trymestrze. Była przekonana, że każda dziewczyna z niedoczynności dostaje takie skierowanie
Ja zanim zaczęłam się starać to też nie miałam pojęcia o takich rzeczach jak tsh pcos itp potem jak nie wychodzilo i lekarz mi zaczął zlecać to zaczęłam się tym interesować czytać dlatego tez od początku ciąży wiedziałam na co zwracać uwagę. Mysle że lekarz powinien ją poinformować że ma złe wyniki i naprowadzić co robić dalej. Nie każdy jest domyślny i obtrzaskany w tych wszystkich normach i badaniach [emoji6]

A robilyscie sobie badania prenatalne? W ktorym tygodniu?. Jestem tu nowa dlatego wypytuje
Ja robiłam w 12 tygodniu. Ale możesz zrobić od 11+0 do 13+6 i to jest w normie [emoji6] co do jedzenia to chyba dziewczyny wymieniły większość rzeczy zakazanych. Czytałam jeszcze że ser feta też nie no i oczywiście nie pijemy słodkich, gazowanych napojów i takie tam nie zdrowe rzeczy [emoji1] ale myślę że większość z nas sobie pozwala czasem na takie przysmaki [emoji39]

Ja zanim zaczęłam się starać to też nie miałam pojęcia o takich rzeczach jak tsh pcos itp potem jak nie wychodzilo i lekarz mi zaczął zlecać to zaczęłam się tym interesować czytać dlatego tez od początku ciąży wiedziałam na co zwracać uwagę. Mysle że lekarz powinien ją poinformować że ma złe wyniki i naprowadzić co robić dalej. Nie każdy jest domyślny i obtrzaskany w tych wszystkich normach i badaniach [emoji6]
Myślę, że ona dobrze wiedziała o niedoczynności. Przy tsh 70 na prawdę człowiek czuje się bardzo źle. Ja przy 30 ledwo wstawiłam rano z łóżka

reklama
Do góry