reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

Kurczę owulacji raczej jestem pewna bo robiłam testy ;) Chodze na fundusz wiec poprzednie nie byly tak dokladne jak prenatalne gdzie indziej;) Ale mój mąż ma 2 m wzrostu więc może stąd taka różnica ;) Oby to został styczeń ;) Na drugim usg mam wpisane 12+0 :)

reklama
Kurczę owulacji raczej jestem pewna bo robiłam testy ;) Chodze na fundusz wiec poprzednie nie byly tak dokladne jak prenatalne gdzie indziej;) Ale mój mąż ma 2 m wzrostu więc może stąd taka różnica ;) Oby to został styczeń ;)
Nie przejmuj się za bardzo, ja przy każdym dziecku tak miałam. Mój mąż ma prawie 1.90 i teraz na prenatalnych też wyszło o tydzień większe, starsze nie jest, tego jestem pewna. Tej różnicy raczej nie biorą pod uwagę, chyba że masz planowaną cesarke to na bieżąco sprawdzają wielkość dziecka.

Witajcie dziewczyny, u mnie przyplatalo się jakieś zapalenie pęcherza.. Straszny nacisk na pęcherz czuje i jakby ból pieczenie przy oddawaniu moczu ...wiecie co można? Bo pani w aptece nie wiedziała o_O a do lekarza nie mogę się dodzwonić wizyta za tydz a mnie to męczy i w dodatku boję się czy nie zaszkodzi..

Witajcie dziewczyny, u mnie przyplatalo się jakieś zapalenie pęcherza.. Straszny nacisk na pęcherz czuje i jakby ból pieczenie przy oddawaniu moczu ...wiecie co można? Bo pani w aptece nie wiedziała o_O a do lekarza nie mogę się dodzwonić wizyta za tydz a mnie to męczy i w dodatku boję się czy nie zaszkodzi..
Ja miałam żurawit i antybiotyk jednodniowy

Wczoraj o to samo pytałam, żurawina najlepiej nie slodzona albo sok z zurawiny, ktoa pisal rumianek i jakis lek z apteki alr nie pamietam, musialabys poszukac. Ja zjadlam chyba z pil kolo zurawiny wczoraj bo na wage byla i powiem Wam ze przeszlo [emoji4]

Cześć Dziewczyny!
Dzisiaj z ciekawości sprawdziłam czy jest jakieś forum/grupa na fb z dziewczynami z terminem na styczeń i znalazłam Was :)
Wystąpiłam o dołączenie do zamkniętej grupy na fb ale po ilości komentarzy zastanawiam się czy częściej nie bywacie właśnie tu ;)
U mnie pierwsza ciaza - jutro zaczynam 15 Tc, termin z usg na 8.01 :) jeszcze nie znam płci.
Jutro czeka mnie wizyta kontrolna po usg rozszerzonym i zastanawiam się czy nie miałam go wykonanego zbyt wcześnie bo 29.06, wtedy byłam w 12+3. Do lekarza prowadzącego chodzę do Enel Med więc usg wykonuje na zupełnie innej wizycie i przez innego lekarza ( moje pierwsze usg to milcząca Pani Doktor, która nie odpowiedziala na żadne z moich pytań gdzie przez ok 2 tygodnie miałam plamienia i byłam przerażona).

Cześć Dziewczyny!
Dzisiaj z ciekawości sprawdziłam czy jest jakieś forum/grupa na fb z dziewczynami z terminem na styczeń i znalazłam Was :)
Wystąpiłam o dołączenie do zamkniętej grupy na fb ale po ilości komentarzy zastanawiam się czy częściej nie bywacie właśnie tu ;)
U mnie pierwsza ciaza - jutro zaczynam 15 Tc, termin z usg na 8.01 :) jeszcze nie znam płci.
Jutro czeka mnie wizyta kontrolna po usg rozszerzonym i zastanawiam się czy nie miałam go wykonanego zbyt wcześnie bo 29.06, wtedy byłam w 12+3. Do lekarza prowadzącego chodzę do Enel Med więc usg wykonuje na zupełnie innej wizycie i przez innego lekarza ( moje pierwsze usg to milcząca Pani Doktor, która nie odpowiedziala na żadne z moich pytań gdzie przez ok 2 tygodnie miałam plamienia i byłam przerażona).
Cześć Fiaba, tu jesteśmy codziennie na fb nawet nie patrzyłam.
Ja byłam w tym samym czasie na prenatalnych więc termin ok

reklama
Można używać jej później do karmienia czy to niepraktyczne? Na zdjęciach pokazują że niby można a mnie się wydaje za duża ja miałam małą tylko do karmienia i była ok.
Ja msm na zawiązanie dwa sznureczki na końcach i można związać końce ja bardxiej korzystałam jako poduszeczkę i wkładałam Majkę w środek jak maleńka była i się jeszcze za bardzo nie okręcała [emoji846]

Do góry