reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

reklama
Ja mam dużą i jestem zadowolona podkładam pod głowę wzdłuż ciala i między nogi śpi się bdb
Przy Majce też miałam i teraz też sobie kupiłam
Polecam[emoji846]
Można używać jej później do karmienia czy to niepraktyczne? Na zdjęciach pokazują że niby można a mnie się wydaje za duża ja miałam małą tylko do karmienia i była ok.

Można używać jej później do karmienia czy to niepraktyczne? Na zdjęciach pokazują że niby można a mnie się wydaje za duża ja miałam małą tylko do karmienia i była ok.
Wg mnie za duża. Ja mam małego rogala do karmienia, z taką wielka poduchą sobie nie wyobrażam

Sent from my SM-G903F using Forum BabyBoom mobile app

@kropka4x4 gratulacje :)
a betę to lekarz Ci zlecił zrobić?
Bete robi się razem z Pappa do oceny ryzyka wad właśnie. Jeśli beta wychodzi za wysoka to podobno jest większe ryzyko którejś tam choroby. Ona mi dość długo to tłumaczyła różne zestawienia ale podobno sama niska beta może sugerować większe ryzyko.wystapienia w ciąży cukrzycy i nadciśnienia ale u mnie to już jest sprzed ciąży [emoji23] Prawdopodobnie taka moja uroda, że ta bete mam niższą. Nie wiem jaką miałam w poprzednich ciazach- może być że też była niska

Bete robi się razem z Pappa do oceny ryzyka wad właśnie. Jeśli beta wychodzi za wysoka to podobno jest większe ryzyko którejś tam choroby. Ona mi dość długo to tłumaczyła różne zestawienia ale podobno sama niska beta może sugerować większe ryzyko.wystapienia w ciąży cukrzycy i nadciśnienia ale u mnie to już jest sprzed ciąży [emoji23] Prawdopodobnie taka moja uroda, że ta bete mam niższą. Nie wiem jaką miałam w poprzednich ciazach- może być że też była niska

aha, dziękuję :) jutro idę po odbiór wyników testu pappa, to sobie betę zobaczę. Moja ginekolog mi jej nie zlecała w podstawowych badaniach, więc tak się zastanawiałam.

Hej;) Czytam was codzienne, ale się nie udzielam ;) Dziś jednak mam pytanie o długość dzieciątka w 13+5, na dzisiejszym badaniu prenatalnym wyszło mi 9.07 cm i lekarz stwierdził że dziecko starsze o 8 dni. Czy to ma znaczenie i faktycznie jest za długi/a?

aha, dziękuję :) jutro idę po odbiór wyników testu pappa, to sobie betę zobaczę. Moja ginekolog mi jej nie zlecała w podstawowych badaniach, więc tak się zastanawiałam.
Ja też w podstawowych nie miałam nigdy. Tu robiłam badania prenatalne genetyczne że względu na wiek i cukrzycę typu 1

Hej;) Czytam was codzienne, ale się nie udzielam ;) Dziś jednak mam pytanie o długość dzieciątka w 13+5, na dzisiejszym badaniu prenatalnym wyszło mi 9.07 cm i lekarz stwierdził że dziecko starsze o 8 dni. Czy to ma znaczenie i faktycznie jest za długi/a?
U mnie na tym etapie miało niecałe 8cm
Pytanie czy wiek ciąży miałaś określony na podstawie om czy pierwszego usg?

Na podstawie om był 17 styczeń, pierwsze usg w 8 tyg nic nie powiedziała, na drugim usg w 12 tyg 5.42 cm ale nie określiła dnia porodu dziś 12.07 cm a termin na 9.01.

reklama
Na podstawie om był 17 styczeń, pierwsze usg w 8 tyg nic nie powiedziała, na drugim usg w 12 tyg 5.42 cm ale nie określiła dnia porodu dziś 12.07 cm a termin na 9.01.
Szkoda że na podstawie iść nie określili bo równie dobrze mogłaś mieć później owu. Albo lekarz coś źle zmierzył. A zerknij na poprzeć ie iść czy tam nie ma przewidywanego terminu na podstawie właśnie wielkości dzieciątka albo określenia wieku ciąży

Do góry