reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

Ja jeszcze polecam sok z pokrzywy, ale jak na razie 11.7 to jeszcze jest w normie. Normalne w ciąży że może spaść poniżej 11.
Ja bez ciąży miałam kiedyś hemoglobinę 9, ale wtedy to już fatalnie się czułam. Czułam jakby moje ciało było ze stali, każdy oddech i krok w biegu to była walka. Ale naprawdę dietą można zdziałać cuda.
Wczoraj jak zobaczyłam moje wyniki to się wystraszylam - leukocytow za dużo, erytrocytow za mało ale lekarka mi wytłumaczyła, że dla kobiet w ciąży są inne widełki. Oczywiście, nie ma co panikowac z tą hemoglobiną 11,7 ale odżywianie w ciąży bardzo ważne więc skoro ból brzucha mi już aż tak nie dokucza to nie będę juz cały czas leżeć tylko zadbam trochę o urozmaicenie posiłków :)

reklama
A widzisz, ja właśnie miałam jedną spacerówkę z zestawu 2w1 i druga mniejszą. Ta spacerówkę z zestawu (bebetto) wspominam bardzo dobrze, mimo że oczywiście była cięższa ale komfort jazdy zdecydowanie lepszy.

Właściwie teraz pisząc ta odpowiedź przyszło mi do głowy aby jeszcze raz z tej marki kupić zestaw, bo one zaczynają się już od lekko ponad tysiąca.

Ja zacznę ubranka kocyki kupować gdy poznam płeć i trafi się fajna okazja, ale z wózkiem fotelikiem wyborem materaca do łóżeczka itp poczekam do listopada.

Komfort jazdy pewnie tak, ze względu na duże koła. Gondola to wiadomo, mus w naszym przypadku. Ale tez spacerówki z zestawu zazwyczaj są niewiele albo wcale nie są używane. Dlatego lepiej pózniej kupić oddzielnie spacerówkę i rownież wybrać taką na dużych kołach, jeśli ktoś potrzebuje albo mniejszą. Naprawdę, dzisiaj spacerówki do wyboru do koloru i myślę, że nawet największa maruda znajdzie coś zadowalającego.

Wczoraj jak zobaczyłam moje wyniki to się wystraszylam - leukocytow za dużo, erytrocytow za mało ale lekarka mi wytłumaczyła, że dla kobiet w ciąży są inne widełki. Oczywiście, nie ma co panikowac z tą hemoglobiną 11,7 ale odżywianie w ciąży bardzo ważne więc skoro ból brzucha mi już aż tak nie dokucza to nie będę juz cały czas leżeć tylko zadbam trochę o urozmaicenie posiłków :)
Ja jadę w poniedziałek na mocz i morfologię i też się obawiam. Jak ostatnio morfologię robiłam wszystko pięknie a teraz boje się o anemię. I mięsa raczej dużo nie jem nadal.

Komfort jazdy pewnie tak, ze względu na duże koła. Gondola to wiadomo, mus w naszym przypadku. Ale tez spacerówki z zestawu zazwyczaj są niewiele albo wcale nie są używane. Dlatego lepiej pózniej kupić oddzielnie spacerówkę i rownież wybrać taką na dużych kołach, jeśli ktoś potrzebuje albo mniejszą. Naprawdę, dzisiaj spacerówki do wyboru do koloru i myślę, że nawet największa maruda znajdzie coś zadowalającego.
Oczywiście że jest ogrom możliwości, ja jednak widzę że coraz więcej firm wypuszczając spacerówkę, daje możliwość połączenia ja z gondola. Będąc na mieście widzę że bardzo dużo osób ma spacerówki z zestawów :-)
Oczywiście każdy wybierze tak aby mu pasowało ale ja uważam że da się kupić fajny wózek bez konieczności dokupywania osobno spacerówki jak np. z marki cybex..

Byłam oddać krew do pappy, wyniki wieczorem. Ale haja była w laboratorium bo się ludzie wpychali po wyniki i ktoś kogoś wpuscił bez wiedzy reszty i zrobiła się awantura. Haha biedni ludzie od rana psują sobie piąteczek. Wstyd, ale idę dopiero zjeść śniadanko. Kanapki z szynką, majonezem i ogórkiem kiszonym. Bibek uwielbia [emoji16]
Waga zaś w dół poszła to sobie pozwole na majonez [emoji23]

Po połówkowych już płeć będzie pewniejsza bo jeszcze może nam się zmienić. Ja za wózkiem się rozglądam właśnie używanym żeby tylko z gondoli korzystać a później kupimy niwa spacerówkę ;)
Czyli lepiej kupić tylko gondole a potem jak już dzidziuś podrośnie kupić osobno spacerowke?

Cześć Dziewczyny :) jedziemy dziś na ten nasz mini urlop :) już powinnismy być dawno w drodze, ale się babcia opamietala, ze jej sie leki skończą i trza było na gwałt do lekarza. Nic to, najwyżej zajedziemy troszkę później :)
Miłego wypoczynku [emoji6]coś mi to przypomina babcia i leki które kończą się i na gwałt lekarz a potem każdy lek jej opisuje na kiedy brać i ile[emoji23]

Czyli lepiej kupić tylko gondole a potem jak już dzidziuś podrośnie kupić osobno spacerowke?
Przy chlopcach dużo korzystałam ze spacerówki z zestawu, pozniej dokupilam taka lżejsza i mniejszą . Te z zastawu z reguły są cięższe ale tez wygodniejsze dla dziecka. Wszystko zależy czy jeździsz tylko po równych chodnikach czy planujesz cięższe wyprawy np. nad morze, do lasu itp, czy musisz wnosić wózek po schodach. Te z zestawów mają lepsza amortyzacje. To kwestia tego na co się nastawiasz i ile miejsca masz w aucie. Wybierając tę z zestawów też trzeba patrzeć bo nieraz te niepolskie firmy mają malutkie spacerówki. Jest o czym myśleć.

Szczęśliwe Mamusie Styczniowe

[emoji110][emoji110][emoji110] za wizyty

13.07:

@kropka4x4 prenatalne,
@Lilli1234 prenatalne,
@arielka94 wizyta
@eulalia83 wizyta

16.07 - @Linoone prenatalne, @justys0702 prenatalne, @Zuzana1402 wizyta, @martag86 wizyta
17.07 - @kropka4x4 prenatalne, @justys0702 wizyta, @asiaxkk prenatalne
18.07 - @Inka91 prenatalne
19.07 - @Linoone wizyta, @perell wizyta, @Asiula86 wizyta
20.07 - @alla31 wizyta
23.07 - @paulenka91 wizyta, @violetta.sc prenatalne, @bojąca wizyta, @Asia92 wizyta
24.07 - @Gosia892 wizyta , @Dariana wizyta
25.07 - @Dariana diabetolog, @Anga79 wizyta
26.07 - @Misza95 wizyta, @Moni2791 wizyta
30.07 - @Monika 11118 wizyta, @Stelka38 wizyta
31.07 - @marzenka1810 wizyta, @Kokoszka356 wizyta
01.08 - @reqiem wizyta
02.08 - @Tasza wizyta
03.08 - @kropka4x4 wizyta
08.08 - @olakaczmarek7 wizyta

Piszcie swoje wizyty to dopisze do kalendarza [emoji4]

I znów piątunio [emoji4] Powodzenia na wizytach i prenatalnych, niech się dziecie układają i dadzą mierzyć [emoji4]
Miłego dnia [emoji173][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji173]
My już po wizycie. Dziecię nie chciało współpracować niestety. Pomierzone, zdrowe i to najważniejsze. Nie ujawniło czy jest synkiem czy córeczką [emoji23]

reklama
Do góry